1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
Ville Pesonen

War Thunder Plugin 2.3.1.1

SimTools V2 plugin for War Thunder

  1. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,587
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    102,484Coins
    Ratings:
    +8,518 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Please post pictures of all of your settings.
  2. Youngsoo Cho

    Youngsoo Cho VR Sim Racing Gamer

    Joined:
    May 25, 2017
    Messages:
    154
    Occupation:
    Business Man
    Location:
    Korea
    Balance:
    383Coins
    Ratings:
    +31 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    01.jpg 02.jpg 03.jpg
    04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg warthunder.jpg
  3. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,587
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    102,484Coins
    Ratings:
    +8,518 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Normally the DIR setting for sway would be the opposite of roll.

    Start by disabling allocations and do one at a time, starting with roll, then when it is correct turn it off and do pitch and so on: https://www.xsimulator.net/community/faq/steps-to-create-a-motion-profile.228/

    For now do away with Startup and Shutdown settings in the Interface Settings.

    You only have 2 axis defined in the Interface settings but there are axis allocations for 3, not sure what your rig is.
    • Like Like x 1
    Last edited: Jun 1, 2018
  4. Youngsoo Cho

    Youngsoo Cho VR Sim Racing Gamer

    Joined:
    May 25, 2017
    Messages:
    154
    Occupation:
    Business Man
    Location:
    Korea
    Balance:
    383Coins
    Ratings:
    +31 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    I use Dof Reality V3 which is 3dof. :(
  5. gxwaw101

    gxwaw101 New Member

    Joined:
    Jul 17, 2018
    Messages:
    2
    Balance:
    14Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF
    Hi, I am using 2dof and im want to play War Thunder. Problem is that 2dof makes strange movements in logging like 1 second move, same in menus, so the game is communicating with simtools. But in a flight simulator isn't moving whathovewer, do you know where problem is?
  6. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,587
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    102,484Coins
    Ratings:
    +8,518 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    You will need to give far more detail, like posting pictures of all of your settings.

    Have you gone through each of the steps to refine the motion profile, one axis at a time: https://www.xsimulator.net/community/faq/steps-to-create-a-motion-profile.228/

    And does SimTools behave correctly in Output Testing, this is what SimTools expects in terms of axis configuration: https://www.xsimulator.net/community/faq/which-way-to-set-simtool-axis-movements.230/
    • Like Like x 1
  7. Jaysonchou111

    Jaysonchou111 New Member

    Joined:
    Jul 24, 2018
    Messages:
    14
    Balance:
    161Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Wt has a plug-in? Looks like I made it
  8. Jaysonchou111

    Jaysonchou111 New Member

    Joined:
    Jul 24, 2018
    Messages:
    14
    Balance:
    161Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    realy nice ,drive tank can use this?
  9. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,587
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    102,484Coins
    Ratings:
    +8,518 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  10. polybasss

    polybasss Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    74
    Location:
    Burgos Spain
    Balance:
    241Coins
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    It works perfect, thanks for that, is there any way I can feel when I shoot?
  11. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,587
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    102,484Coins
    Ratings:
    +8,518 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  12. polybasss

    polybasss Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    74
    Location:
    Burgos Spain
    Balance:
    241Coins
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
  13. polybasss

    polybasss Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    74
    Location:
    Burgos Spain
    Balance:
    241Coins
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    I have followed the tuning center adjustment steps, I have modified the values of both surge and heave but I do not notice any change and of course I have saved after each change
  14. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,587
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    102,484Coins
    Ratings:
    +8,518 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    You need to properly tune your Surge vales to feel the kick of guns, particularly cannons.
    • Like Like x 1
  15. polybasss

    polybasss Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    74
    Location:
    Burgos Spain
    Balance:
    241Coins
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    @noorbeast ,I got it!!! the problem was that I did not have the added arises in the axis, I did not know that in a 2dof you can add more forces dof than 2, I thought that was done by adding axis
    • Like Like x 2
  16. Ville Pesonen

    Ville Pesonen Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    134
    Balance:
    580Coins
    Ratings:
    +192 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Ville Pesonen updated War Thunder Plugin with a new update entry:

    Added support for GameVibe and GameDash

    Read the rest of this update entry...
    • Winner Winner x 2
  17. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,587
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    102,484Coins
    Ratings:
    +8,518 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Thanks for all your work in adding Game Vibe and Game Dash support @Ville Pesonen, it adds so much to the experience!
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  18. Youngsoo Cho

    Youngsoo Cho VR Sim Racing Gamer

    Joined:
    May 25, 2017
    Messages:
    154
    Occupation:
    Business Man
    Location:
    Korea
    Balance:
    383Coins
    Ratings:
    +31 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Thank you!
    • Like Like x 1
  19. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,587
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    102,484Coins
    Ratings:
    +8,518 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Please post pictures of all off your setting.

    My guess is that your motion profile needs refining, this is what a crash should look like:

  20. Youngsoo Cho

    Youngsoo Cho VR Sim Racing Gamer

    Joined:
    May 25, 2017
    Messages:
    154
    Occupation:
    Business Man
    Location:
    Korea
    Balance:
    383Coins
    Ratings:
    +31 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Your rig's movement looks super normal. my rig moves like a really crazy horse.
    by the way I found that sway value is abnormal. it is way too big. please check this.

    DOF Reality V3 I use

    Attached Files: