1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Question SimTools crashes when iRacing starts - since 2019s2 hotfix 1

Discussion in 'iRacing' started by FredBasset, Mar 12, 2019.

  1. FredBasset

    FredBasset New Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 17, 2013
    Messages:
    18
    Balance:
    389Coins
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    As title, SimTools crashes everytime I start iRacing.

    SimTools is definitely working as Assetto Corsa is fine.

    I've tried updating the plugin and removing and repatching the game but nothing seems to fix it.

    Any help appreciated.

    Thanks
    Fred
  2. Denus304

    Denus304 Member Gold Contributor

    Joined:
    Jul 17, 2018
    Messages:
    59
    Balance:
    421Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    I have only just finished off my sim and i am unable to get any motion at all in iracing .. Simtools seems to be set correctly and get great movement in output testing.

    I am only new so maybe i have everything set correctly but iracing is just rejecting the feedback?
  3. FredBasset

    FredBasset New Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 17, 2013
    Messages:
    18
    Balance:
    389Coins
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    Have you used Game Manager to "patch" iRacing. The issues I had were specific to me, Yobuddy answered my thread in the main support forum.

    Regards
    Gary
  4. Denus304

    Denus304 Member Gold Contributor

    Joined:
    Jul 17, 2018
    Messages:
    59
    Balance:
    421Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    Yes i have Fred .. game manager is on and patched
  5. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    12,501
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    95,938Coins
    Ratings:
    +8,051 / 39 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Have you gone through all the steps to refine a motion profile, in particular capturing and saving Tuning Center Max/Min values: https://www.xsimulator.net/community/faq/steps-to-create-a-motion-profile.228/
  6. Denus304

    Denus304 Member Gold Contributor

    Joined:
    Jul 17, 2018
    Messages:
    59
    Balance:
    421Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    Hi Noorbeast

    I think that was my problem .. i had not entered the tuning center values

    I just got home from work so i am doing this now.

    Thankyou i will let you all know
    • Like Like x 1
  7. Denus304

    Denus304 Member Gold Contributor

    Joined:
    Jul 17, 2018
    Messages:
    59
    Balance:
    421Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    Noorbeast .. that worked thankyou

    Because this is a 6dof platform there is alot i need to learn how to get it to feel right

    I would like to get it to surge forward and back when braking but not sure how to yet /.

    Ripple strips feel amazing and im assuming when i crash it actually feels like that lol

    I am super stoked i have this working .. its been a long 9 months

    I owe a huge thanks to Thanos and Shao for helping me through this
    • Like Like x 2
    • Winner Winner x 1