1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
yobuddy

Motion Simulation Software SimTools V2.4

SimTools Release Version

  1. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,478
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    101,762Coins
    Ratings:
    +8,477 / 41 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Please be aware that you can dual language post but it is part of the Forum Rules that you also include English, doing so via Google Translate is fine: https://www.xsimulator.net/community/threads/forum-rules.9527/
    • Like Like x 1
  2. shaman

    shaman 2dof sim

    Joined:
    Nov 25, 2015
    Messages:
    37
    Location:
    Moscow
    Balance:
    - 304Coins
    Ratings:
    +13 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Hi
    help please!
    in new version Simtools 2.3.1 does not work DeadZone. ?
    I have an old version Simtools 1,3 DeadZone work fine.
    why the new version does not work DeadZone?

    Attached Files:

  3. shaman

    shaman 2dof sim

    Joined:
    Nov 25, 2015
    Messages:
    37
    Location:
    Moscow
    Balance:
    - 304Coins
    Ratings:
    +13 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    no one has encountered ?
  4. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,651
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,579Coins
    Ratings:
    +3,688 / 10 / -0
    @shaman,
    Until v2.4 comes out (which hopefully fixes the issue) please set your PC like this.
    Should fix the problem.

    Attached Files:

  5. shaman

    shaman 2dof sim

    Joined:
    Nov 25, 2015
    Messages:
    37
    Location:
    Moscow
    Balance:
    - 304Coins
    Ratings:
    +13 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    thanks, it worked!
    • Winner Winner x 1
  6. moaale

    moaale IAN MRTIN

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Messages:
    249
    Occupation:
    NN
    Location:
    ARGENTINA
    Balance:
    - 101Coins
    Ratings:
    +63 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, SimforceGT
    quien me podría decir por que me aparece este error en la notebock del GAME ENGINE ya le tendría que haber pasado a alguien del foro me podrían dar una mano.

    who could tell me why this error appears in the notebock of the GAME ENGINE already had to have happened to someone in the forum could give me a hand.
  7. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,478
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    101,762Coins
    Ratings:
    +8,477 / 41 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Can you please post a picture of the error you mean.
  8. moaale

    moaale IAN MRTIN

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Messages:
    249
    Occupation:
    NN
    Location:
    ARGENTINA
    Balance:
    - 101Coins
    Ratings:
    +63 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, SimforceGT
    perdón me olvide de publicar la imagen

    sorry I forgot to post the image
    20190621_202039.jpg
  9. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,651
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,579Coins
    Ratings:
    +3,688 / 10 / -0
    yobuddy updated Motion Simulation Software SimTools with a new update entry:

    SimTools v2.4

    Read the rest of this update entry...
    • Like Like x 3
    • Winner Winner x 2
  10. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,651
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,579Coins
    Ratings:
    +3,688 / 10 / -0
    • Like Like x 2
    • Winner Winner x 1
  11. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,651
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,579Coins
    Ratings:
    +3,688 / 10 / -0
    yobuddy updated Motion Simulation Software SimTools with a new update entry:

    SimTools v2.4

    Read the rest of this update entry...
    • Like Like x 4
    • Informative Informative x 1
  12. Kranky Pantz

    Kranky Pantz Active Member

    Joined:
    Sep 9, 2018
    Messages:
    329
    Location:
    Canada, Eh!
    Balance:
    2,052Coins
    Ratings:
    +260 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    @yobuddy

    Wow, that's an impressive list of features update!!!
    Your hard work is much appreciated, thank you so much!

    Would you advise a complete un-installation of the previous version, or since this is a sequential v2.x one, would it be fine to just install over it?
    Just curious if we'll need to backup our info/axis/motion profiles?

    Cheers, and thanks again!
  13. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,651
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,579Coins
    Ratings:
    +3,688 / 10 / -0
    • Like Like x 1
  14. Arazok

    Arazok Member

    Joined:
    Mar 26, 2018
    Messages:
    140
    Occupation:
    Computer scientist
    Location:
    Germany
    Balance:
    707Coins
    Ratings:
    +26 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Great work ! A big "thank you" to yobuddy :)
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  15. evolaco

    evolaco Member

    Joined:
    Sep 27, 2015
    Messages:
    237
    Location:
    Spain
    Balance:
    1,123Coins
    Ratings:
    +22 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    What is the feature of the new loss traction filter?
  16. Foehn

    Foehn Member

    Joined:
    Nov 30, 2015
    Messages:
    101
    Occupation:
    Race ; Mechanic ; Simulation
    Location:
    France
    Balance:
    40Coins
    Ratings:
    +25 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN6
    Same asking at vibe,
    thanks for this update. what you suggest to install it, and to conserve the current settings of the b53 release ?
  17. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,651
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,579Coins
    Ratings:
    +3,688 / 10 / -0
    Install over the top of the old version and you should be good to go!
  18. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,651
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,579Coins
    Ratings:
    +3,688 / 10 / -0
    Its basically just like the washout filter except only forces moving away from center affect the output.
    (rather than away and toward center.)
    This lets the back end spin out and will let it slowly return to center as needed.
  19. Mechromancer

    Mechromancer Member

    Joined:
    Aug 28, 2018
    Messages:
    45
    Balance:
    241Coins
    Ratings:
    +15 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Maybe it's just my imagination, but 2.4 seems a little smoother.

    Awesome work!
  20. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,651
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,579Coins
    Ratings:
    +3,688 / 10 / -0
    :thumbs
    It's not your imagination, its a ton of work lol.
    Take care buddy!
    • Winner Winner x 3
    • Like Like x 1
    • Funny Funny x 1