1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Request (Feature) Game Plugin Requests

Discussion in 'SimTools Plugins' started by value1, Sep 21, 2014.

?

Game Plugin Requests

  1. Need for Speed series

    45 vote(s)
    22.7%
  2. GTA

    26 vote(s)
    13.1%
  3. Burnout Paradise

    12 vote(s)
    6.1%
  4. Grand Prix Legends

    19 vote(s)
    9.6%
  5. Nascar series

    10 vote(s)
    5.1%
  6. Battlefield series

    12 vote(s)
    6.1%
  7. D Series

    2 vote(s)
    1.0%
  8. F1 2014

    19 vote(s)
    9.6%
  9. The Crew

    13 vote(s)
    6.6%
  10. … (post your wish)

    103 vote(s)
    52.0%
Multiple votes are allowed.
  1. lysa elec

    lysa elec LYSA ELEC

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    141
    Balance:
    2Coins
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    i try assetto competizione and i have the same problems



    here my setting

    [​IMG]

    [​IMG]
    • Like Like x 1
  2. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    14,952
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    110,425Coins
    Ratings:
    +8,946 / 43 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Please state what code you are using.

    Check your Interface Settings for that code. Tte Interface Settings instead of axis defined like this <Axis1> it now has designate grouping for a or b in SimTools 2 for each axis assignment, like this <Axis1a>

    Unless you have dedicated axis your Axis Assignment totals are way too high: https://www.xsimulator.net/community/faq/axis-assignment-percentage-totals.120/

    The DIR box being checked orange or not determine which way an axis moves, yours are incorrect and need to be assigned to match what axis movement SimTools expects: https://www.xsimulator.net/community/faq/which-way-to-set-simtool-axis-movements.230/
    • Like Like x 1
  3. prodigy

    prodigy Burning revs

    Joined:
    Oct 27, 2013
    Messages:
    456
    Location:
    Croatia
    Balance:
    6,634Coins
    Ratings:
    +398 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, AC motor, SCN5, JRK
    It seems like he is using older version of Simtools, there is no A and B axis assignment on his screenshots
    • Agree Agree x 2
    • Like Like x 1
  4. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    14,952
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    110,425Coins
    Ratings:
    +8,946 / 43 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    You are correct and of course SimTools 2 plugins will not work on SimTools 1.3.
    • Like Like x 1
  5. Majony

    Majony Member

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    54
    Balance:
    54Coins
    Ratings:
    +14 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    SCN6, 4DOF
    Hi,

    WRC7 would be really good, would it be possible?

    ;)
    • Like Like x 1
  6. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    14,952
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    110,425Coins
    Ratings:
    +8,946 / 43 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
    • Useful Useful x 1
  7. Majony

    Majony Member

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    54
    Balance:
    54Coins
    Ratings:
    +14 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    SCN6, 4DOF
    I understand, then we have to send them some emails to see if they end up doing it, it's a shame for rally lovers
    • Agree Agree x 2
  8. JusticeForAll

    JusticeForAll New Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 18, 2018
    Messages:
    1
    Balance:
    58Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    What about Nascar Heat 3? Is it possible?
  9. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    14,952
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    110,425Coins
    Ratings:
    +8,946 / 43 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  10. lysa elec

    lysa elec LYSA ELEC

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    141
    Balance:
    2Coins
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    My simtool works perfectly with p3d and a joystick logitek attack 3 but disrupts(perturbs) my steering wheel RS 500 and my motion detector of my oculus cv1


    Why?
  11. lysa elec

    lysa elec LYSA ELEC

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    141
    Balance:
    2Coins
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    My simtool works perfectly with p3d and a joystick logitek attack 3 but disrupts(perturbs) my steering wheel RS 500 and my motion detector of my oculus cv1


    Why?
  12. maute fabrice

    maute fabrice Drift sk1.vr htc vive

    Joined:
    Nov 29, 2018
    Messages:
    8
    Balance:
    - 7Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Hello it will be possible to have a plugins on Forza Horizon 4 thanks in advance to you.
  13. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,165
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    9,751Coins
    Ratings:
    +3,181 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    So far — unlike in Forza 7 — I have not seen an API for telemetry data for Forza 4. So the answer is no.
    • Like Like x 1
  14. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    471
    Location:
    brasil
    Balance:
    825Coins
    Ratings:
    +104 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    this is because some incompatibles between thrustmaster and logitech. just unplug one of them and test
  15. Kranky Pantz

    Kranky Pantz Active Member

    Joined:
    Sep 9, 2018
    Messages:
    343
    Location:
    Canada, Eh!
    Balance:
    1,850Coins
    Ratings:
    +274 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    Now THIS is what I like to see dev's do!!!!

    Kudo's to you!!!!

    BTW, I bought the game several months ago, long before I came across this post, and am glad I did...it's a blast!

    I only wish more dev's had your enthusiasm for things like Motion & VR.

    Thank you for embracing the future of gaming/sims with your open minded views on these highly immersive peripherals.

    I bought the game BECAUSE you have VR + Motion, it was a HUGE selling feature to have both right out of the box!
  16. ne02005

    ne02005 Member

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    121
    Location:
    Argentina
    Balance:
    58Coins
    Ratings:
    +25 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Anybody has the flatout 4 plugin?

    There is for Flat Out 2 but I can't the game woeks on windows 10
  17. Jakub Balcerzak

    Jakub Balcerzak New Member

    Joined:
    Jan 10, 2019
    Messages:
    15
    Balance:
    109Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    4DOF
  18. titomaky

    titomaky Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    70
    Balance:
    163Coins
    Ratings:
    +20 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    Motion platform
    I would like a pluging for kartkraft game
  19. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    14,952
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    110,425Coins
    Ratings:
    +8,946 / 43 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    • Like Like x 1
  20. titomaky

    titomaky Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    70
    Balance:
    163Coins
    Ratings:
    +20 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    Motion platform
    Thanks Noorbeast, then we will be patient
    • Like Like x 1