1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules
Andreas Ewe

Aerofly FS 2 Plugin 2.1.1.0

SimTools plugin for Aerofly FS 2

  1. slipstream

    slipstream Airborne

    Joined:
    Dec 15, 2018
    Messages:
    36
    Balance:
    453Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    But it’s not necessary to have it as part of a motion plugin.

    What I have been trying to explain is that air turbulence is an invisible force, you cannot see it. Therefore there is no reference frame. There is no requirement to link it to any flight sim.

    It could be an additional plugin named ‘turbulence effects’ that would randomly provide force to the actuators giving the realistic effect of turbulence.
  2. SeatTime

    SeatTime Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    2,602
    Location:
    Newcastle Australia
    Balance:
    27,854Coins
    Ratings:
    +2,865 / 37 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, AC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    MFS2020 will map turbulence and their effect on the aircraft at a thousand points across the flight surfaces based on the actual weather, ground and buildings. But yes, you could generate sudo-random data for a simulated turbulence. A developer would just need to implement it if he thought it necessary. None have at this time.
    • Agree Agree x 1
  3. volker metzger

    volker metzger New Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 31, 2018
    Messages:
    9
    Balance:
    - 740Coins
    Ratings:
    +11 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    Arduino
    Hello, @yobuddy can you ask ipacs to send you the new sdk dec 2019, they said the will send the new sdk to developers who are intersted in, maybe with this sdk a working plugin is possible, the sdk is not offical released its only for developers
    Last edited by a moderator: Dec 20, 2019
  4. Spit40

    Spit40 VR Flyer

    Joined:
    Nov 3, 2016
    Messages:
    334
    Location:
    United Kingdom
    Balance:
    2,777Coins
    Ratings:
    +185 / 3 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Hi, just wondered if you’d had chance to see what the new SDK offers?

    https://www.aerofly.com/community/filebase/index.php?file/2-sdk-tools/
  5. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,788
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    115,336Coins
    Ratings:
    +9,220 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  6. Spit40

    Spit40 VR Flyer

    Joined:
    Nov 3, 2016
    Messages:
    334
    Location:
    United Kingdom
    Balance:
    2,777Coins
    Ratings:
    +185 / 3 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    I haven’t downloaded it. I do suspect that it is more about modelling, but my technical skills are not up to inspecting its capabilities. I emailed Torsten at IPACS and asked him if it would address the telemetry issues but got no reply.
  7. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,788
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    115,336Coins
    Ratings:
    +9,220 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    I suspect the non response pretty much answers your query :(
  8. SeatTime

    SeatTime Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    2,602
    Location:
    Newcastle Australia
    Balance:
    27,854Coins
    Ratings:
    +2,865 / 37 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, AC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Let's hope MS FS2020 is not so hard headed. I have not used, or purchased anything for FS2 since telemetry was dropped.
    • Agree Agree x 1
  9. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,788
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    115,336Coins
    Ratings:
    +9,220 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    MS FS2020 has been publicly demoed on a motion sim, supposedly running SimTools, so fingers crossed the early signs are good it won't go the way of FS2, which I have now uninstalled and regret buying: https://www.xsimulator.net/communit...-new-flight-simulator-2020.13500/#post-190071
  10. SeatTime

    SeatTime Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    2,602
    Location:
    Newcastle Australia
    Balance:
    27,854Coins
    Ratings:
    +2,865 / 37 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, AC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Yes, I should also uninstall it and free up allot of storage space, as I have the game + 8 DLCs. What a waste of money..:rolleyes:.
    • Agree Agree x 2
  11. Andreas Ewe

    Andreas Ewe New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 24, 2019
    Messages:
    8
    Location:
    Germany, Hessen
    Balance:
    73Coins
    Ratings:
    +16 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    Hi Andreas here

    Because this plugin doesn't seem to work anymore, I looked at the SDK for Aerofly FS2 and wrote a new GamePlugin. It delivers Roll, Pitch, Yaw, Surge, Sway and Heave via UDP Packages.

    Everything is working well here with my DOF reality P6, but I'm new here and it's my first plugin for motion platforms and vb.net, also it's not my main coding language. Anyone interested in testing this?

    Download my plugin here:
    http://www.ewe-software.de/downloads/sonstiges/Aerofly_FS_2_GamePlugin.zip

    Download the sourcecode here, if you wish:
    http://www.ewe-software.de/downloads/sonstiges/sourcecode_aerofly_fs_2_gameplugin.zip
    http://www.ewe-software.de/downloads/sonstiges/sourcecode_aerofly_fs_2_gameplugin_telemetry.zip

    It based of the plugin sample code by yobuddy. Thanks yobuddy!

    Happy flying :)
    upload_2020-2-4_13-19-24.png
    • Winner Winner x 3
    • Like Like x 2
    Last edited by a moderator: Feb 4, 2020
  12. Imeleon

    Imeleon Member

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    56
    Occupation:
    Construction Engineer
    Location:
    Chippenham UK
    Balance:
    - 44Coins
    Ratings:
    +40 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Just tested it. Thanks for this. Works well with my 2 scn5 simxperience set up.
    A bit juddery first off so added 10% smoothing to roll and pitch (I only tend to use those 2 with just a seat mover)
    Forgot to patch game first of all so thought it wasn't working.
    Been a while since i added a game.
    Good stuff. thanks again.
    • Like Like x 3
  13. SeatTime

    SeatTime Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    2,602
    Location:
    Newcastle Australia
    Balance:
    27,854Coins
    Ratings:
    +2,865 / 37 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, AC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Nice :thumbs, although has the issue with slow data updates from the game/SDK been fixed?
    Last edited: Feb 4, 2020
  14. Andreas Ewe

    Andreas Ewe New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 24, 2019
    Messages:
    8
    Location:
    Germany, Hessen
    Balance:
    73Coins
    Ratings:
    +16 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    It looks like, but I never downloaded an previous SDK version. So I don’t know. Also I used there external_dll sample code and coded my own dll which sends UDP data to the GamePlugin dll. The update rate for this is roundabout 10 times per second.
    • Winner Winner x 1
  15. Andreas Ewe

    Andreas Ewe New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 24, 2019
    Messages:
    8
    Location:
    Germany, Hessen
    Balance:
    73Coins
    Ratings:
    +16 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    • Like Like x 2
    • Winner Winner x 1
    Last edited by a moderator: Feb 4, 2020
  16. Spit40

    Spit40 VR Flyer

    Joined:
    Nov 3, 2016
    Messages:
    334
    Location:
    United Kingdom
    Balance:
    2,777Coins
    Ratings:
    +185 / 3 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
  17. J-1775

    J-1775 Aviator

    Joined:
    Jan 28, 2014
    Messages:
    100
    Location:
    Switzerland
    Balance:
    1,360Coins
    Ratings:
    +32 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    Hi Andreas and welcome here. And thanks for the plugin ─ what a way to introduce yourself!:cheers

    I'll certainly give it a try. Though I must confess I don't see me fly AFS2 much more once FS2020 has VR support. The only reason might be FPS. Only a couple of days ago I was accepted as Alpha tester and have only a few hours flying time in FS2020. But AFS2 now looks, kind of, how shall I express myself... ridiculous? No traffic, all waters as STILL satelite pictures, the LEGO buildings in non-DLC-zones...

    But allow me a quick question: can you code in C++? You can get a rich man ;) if you can fix and expand OVRIE and maybe even help us for a completly new solution! Please head over to this thread.
    Greetz.
    • Like Like x 2
  18. kevinmarz

    kevinmarz Member

    Joined:
    Nov 24, 2018
    Messages:
    62
    Balance:
    283Coins
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    I couldn't get it to work...I unpatched the game ...drop this new plugin into plugin tool... got nothing..any help? never did get to the fly the Heli? :)
  19. J-1775

    J-1775 Aviator

    Joined:
    Jan 28, 2014
    Messages:
    100
    Location:
    Switzerland
    Balance:
    1,360Coins
    Ratings:
    +32 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    Silly question: did you re-patch it?
  20. SeatTime

    SeatTime Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    2,602
    Location:
    Newcastle Australia
    Balance:
    27,854Coins
    Ratings:
    +2,865 / 37 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, AC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    It worked for me - did not do anything special.
    • Agree Agree x 1
    • Informative Informative x 1