1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

2 dof

Discussion in 'DIY Motion Simulator Projects' started by titofe, May 3, 2020.

Tags:
  1. titofe

    titofe Member

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    35
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, SimforceGT
    bonjour je suis nouveau.j'ai construit mon propre simulateur de 2dof avec le moteur essuie-glace arrière et.Je suivi un petit peu les conseils que j'ai vu sur le forum j'ai mis le code arduino racing mat j'ai une carte Monster.M,j'ai un des moteurs qui marche avec les pot. en avant en arrière à la main,l'autre moteur il bouge que dans un sens,j'ai programmer le smc3 pour le 2 moteur pareil.dans Simtools 2.4 demo pour le moment après j'achèterai une licence j'ai configuré,qu'on me demande dans les forums il y a rien qui bouge,quelqu'un dans le forum qui pourra m'aider c'est gentil de leur part avec,configuration de débutant,merci d'avance les amis....;):):sos


    Hello i'm new. i built my own 2dof simulator with the rear wiper motor and i followed a bit of the advice i saw on the forum i put the code for the arduino treadmill On the Monster.M card, I have one of the motors that works with pots. Advance backwards by hand, the other motor only moves in one direction, I programmed the smc3 for the same 2 motor. In the Simtools 2.4 demo for the moment after I buy a license that I have configured, that 'I am asked in the forums there is nothing moving, someone in the forum who can help me '' is nice with them, beginner configuration, thank you friends in advance ....;) :): sos
    Last edited by a moderator: May 3, 2020
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,325
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    112,713Coins
    Ratings:
    +9,078 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  4. titofe

    titofe Member

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    35
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, SimforceGT
    hello yes the moteures are already isolated yes cartMM no and clones thanks for helping me;)
  5. titofe

    titofe Member

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    35
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, SimforceGT
  6. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,325
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    112,713Coins
    Ratings:
    +9,078 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  7. titofe

    titofe Member

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    35
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, SimforceGT
  8. titofe

    titofe Member

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    35
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, SimforceGT
    bonjour hello;):thumbs

    Attached Files:

    • Like Like x 1
  9. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,325
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    112,713Coins
    Ratings:
    +9,078 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Are you running SMC3 and SimTools at the same time? If so then that will cause a port conflict.

    SMC3 should be fully sorted and responding as expected before trying to configure SimTools.

    There is an e on the Interface Output settings that should not be there.

    This is how the interface Settings should be configured for SMC3:

    [A<Axis1a>][B<Axis2a>]

    Set for 10bit binary output

    Baud rate 500000 , N , 8 , 1 (10ms delay)

    Once SMC3 and the Interface Settings are sorted you then need to move on to refining a motion profile, see the tips here, as the allocations you have for Sway and Roll are likely too small and the allocation for Surge too large: https://www.xsimulator.net/community/faq/steps-to-create-a-motion-profile.228/
    • Agree Agree x 1
    • Optimistic Optimistic x 1
    Last edited: May 7, 2020
  10. titofe

    titofe Member

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    35
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, SimforceGT
    merci pour la réponse je ferai tout ce que vous me demandez la:thumbs
    thanks skin answer i will do everything you ask me:thumbs
    • Like Like x 1
  11. titofe

    titofe Member

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    35
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, SimforceGT
    bonjour mes amis j'ai fait une vidéo pour montrer mon problème avec les moteurs si vous pouvez aider merci smc3 je ne sais pas ce qui s'est passé j'ai pris quelques photos quelqu'un a déjà eu ce problème merci ami .........:(:(:(:(


    hello my friends I made a video to show my problem with the engines if you can help thank you smc3 I don't know what happened I took some photos someone has already had this problem thank you friend
    .. ....... :(:(:(..
    Last edited by a moderator: May 7, 2020
  12. titofe

    titofe Member

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    35
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, SimforceGT
  13. titofe

    titofe Member

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    35
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, SimforceGT
  14. titofe

    titofe Member

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    35
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, SimforceGT
  15. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,325
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    112,713Coins
    Ratings:
    +9,078 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    These posts do not display.

    If you want to include video please see here: https://www.xsimulator.net/community/faq/insert-a-video-into-a-post.257/

    I think you need to go back to basics as the SMC3 code must be properly installed before anything can be configured.

    Is your Arduino and com port properly set in the Tools menu of the Arduino IDE?
  16. titofe

    titofe Member

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    35
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, SimforceGT
  17. titofe

    titofe Member

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    35
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, SimforceGT
    bonjour j'ai déjà tout pris depuis le début smc3 annonce déjà le code arduino je mets le code recingmat, puis je vais prendre une photo du code arduino smc3 plus;)
  18. titofe

    titofe Member

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    35
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, SimforceGT
    hello saw the video I made of the moteur thank you friends simulateur:à votre santé
  19. titofe

    titofe Member

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    35
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, SimforceGT
    bonjour les amis j'ai un seul moteur qui marche correctement en avant en arrière l'autre nom quand je tourne le pot et tu reviens en arrière et en avant et l'autre non;l'autre moteur quand je tourne le pot il va en avant dans un seul sens;vous pouvez m'aider les amis ça peut venir de quoi:sos:sos:sos;)
  20. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,325
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    112,713Coins
    Ratings:
    +9,078 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Please be aware that you can dual language post but it is part of the Forum Rules that you also include English, doing so via Google Translate is fine: https://www.xsimulator.net/community/threads/forum-rules.9527/
  21. titofe

    titofe Member

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    35
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, SimforceGT
    hello friends I have a single motor that works correctly back and forth the other name when I turn the pot and you go back and forth and the other not; the other motor when I turn the pot it goes forward in one direction; you can help me friends it can come from what: sos: sos: sos;)