1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

News SimTools 2.0 Question and Answer

Discussion in 'Breaking News' started by yobuddy, Feb 29, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. spyderwash

    spyderwash genesy sim

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    106
    Location:
    italy varese
    Balance:
    - 119Coins
    Ratings:
    +57 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, Arduino
    good news
  2. gazza1101

    gazza1101 Member

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    43
    Location:
    uk
    Balance:
    539Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Cool, looking forward to using this:)
  3. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    550
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,462Coins
    Ratings:
    +276 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
  4. NjMotion

    NjMotion Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Messages:
    268
    Location:
    España
    Balance:
    1,652Coins
    Ratings:
    +242 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, 6DOF
  5. Atreides

    Atreides New Member

    Joined:
    Jul 17, 2016
    Messages:
    5
    Location:
    SC, USA
    Balance:
    184Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  6. Mike Guevara

    Mike Guevara New Member SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Jun 6, 2015
    Messages:
    1
    Location:
    France
    Balance:
    602Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN5
  7. Archie

    Archie Eternal tinkerer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    1,083
    Location:
    Wollongong, NSW, AU
    Balance:
    3,688Coins
    Ratings:
    +1,372 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    Oh my... a little bit of wee just came out...
    • Funny Funny x 2
  8. zigzag49

    zigzag49 Active Member

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    251
    Balance:
    540Coins
    Ratings:
    +219 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
  9. Sarge

    Sarge Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 11, 2016
    Messages:
    109
    Balance:
    - 66Coins
    Ratings:
    +56 / 0 / -0
    Not sure if I've missed anything, apologies if I have; I'm using a commercial simulator built into my own cockpit (hybrid type thing), as I lack the ability and tools for steel work to create a frame. Naturally. I bought a 12 month download pack for the plugins that this site offers, but I gather that is a price for the plugins alone. What would the release of simtools 2.0 mean in relation to cost for people like myself?

    Again, I apologize if this has already been covered.
  10. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    14,755
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    109,028Coins
    Ratings:
    +8,897 / 43 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    SimTools 2.0 will have licensing provisions to cover commercial simulators, for either private or commercial use: https://www.xsimulator.net/community/threads/simtools-2-0-question-and-answer.8175/#post-99841
  11. Sarge

    Sarge Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 11, 2016
    Messages:
    109
    Balance:
    - 66Coins
    Ratings:
    +56 / 0 / -0
    Thanks. I think the point I was trying to get to was; how much is this going to cost people such as myself? Looking around, I guess that information has not been released yet. While that post seems to clarify that commercial sim owners will be required to pay via the pro licence, I was wondering about the actual cost and if I would still be required to purchase a download pack on top of this cost. My personal use is private only, which the pro licence appears to cover.
  12. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    14,755
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    109,028Coins
    Ratings:
    +8,897 / 43 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    You are correct @Sarge, the SimTools developer @yobuddy has not announced costs yet.
  13. Rinus janssens

    Rinus janssens Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    159
    Occupation:
    environmental construction
    Location:
    Holland
    Balance:
    2,108Coins
    Ratings:
    +87 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    SCN5
    Been away from the forum for a while, then reading this great news.. hug:

    Oh my oh my oh my Can't wait
  14. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,716
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    31,896Coins
    Ratings:
    +3,781 / 10 / -0
    Hi Guy's,
    I will be posting the licensing info tomarrow (its been a long week o_O) lol
    take care!
    • Like Like x 5
    • Winner Winner x 1
  15. Archie

    Archie Eternal tinkerer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    1,083
    Location:
    Wollongong, NSW, AU
    Balance:
    3,688Coins
    Ratings:
    +1,372 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    [​IMG]

    :p:D:D:p
    • Like Like x 1
  16. Rinus janssens

    Rinus janssens Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    159
    Occupation:
    environmental construction
    Location:
    Holland
    Balance:
    2,108Coins
    Ratings:
    +87 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    SCN5
    Still waiting.jpg
    What do you think about us whom are waiting ;)hug: Just kidding of course.
    • Funny Funny x 1
  17. PiaMan

    PiaMan Active Member

    Joined:
    Aug 2, 2015
    Messages:
    196
    Location:
    Saskatchewan, CANADA
    Balance:
    515Coins
    Ratings:
    +130 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, SCN5, Arduino
    the excitement is killing me. Not even sure why because 1.3 works amazing. But im sure 2.0 will be better.

    I sure appreciate your hard work on this project @yobuddy and all the other team members.

    cheers!!!
    • Friendly Friendly x 1
    • Old Old x 1
  18. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,716
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    31,896Coins
    Ratings:
    +3,781 / 10 / -0
    • Like Like x 5
    • Winner Winner x 2
  19. FlyingColander

    FlyingColander Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Messages:
    76
    Balance:
    643Coins
    Ratings:
    +16 / 2 / -0
    Hello, yobuddy. Congratulations on all your hard work. A hearty thank you from all of us. Your efforts, and the team's, has sustained an entire community through this labor of love and generosity.
    • Friendly Friendly x 1
  20. TFOU57

    TFOU57 Member

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    164
    Location:
    Thionville - France
    Balance:
    5,658Coins
    Ratings:
    +15 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, AC motor, Arduino

    Attached Files:

Thread Status:
Not open for further replies.