1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

SimTools Presets Problème sim tools ne marche pas

Discussion in 'Game Engine Interface presets' started by mathieu, Sep 8, 2019.

  1. mathieu

    mathieu New Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 30, 2018
    Messages:
    6
    Balance:
    52Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Salut tout le monde j'ai fini mon châssis y a 2 jours j'ai pris les moteur de 120w de simukit avec les potentiomètre j'ai 2 cartes ardino couplé a 2 cartes motomonster quand je fait les essaie j arrive a le faire bouger pas violent sur 1 cm mais ça bouge du coup hier j'ai pris l'abonnement pour les plugins je les est téléchargé j'ai pris aussi l'abonnement de simtools ça aussi c'est ok mais je n'arrive pas a faire bougé le châssis avec LFS ou Gird 2 les 2 plugins sont mis les IP sont le même mais rien ne marche auriez vous une idée de piste
    Merci de votre aide
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    16,783
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    121,961Coins
    Ratings:
    +9,633 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  4. TribNnu

    TribNnu New Member

    Joined:
    Sep 21, 2019
    Messages:
    3
    Balance:
    206Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    I will try to translate, but even in french it's not simple to understand.

    It's a plugin issue with grid2 and LFS, with other game the rig is moving (not a lot).
    The question is "did you have a clue concerning both plugin ?"
    I don't so i translate, the other issue concern Arduino and i link the designer of the simukit rig in a french forum

    FRANÇAIS/FRENCH

    J'ai traduit ta question concernant les plugin.
    Pour ce qui est de la partie électrique du simukit, contact wanegain dans la section simukit sur le forum rfr
  5. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    16,783
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    121,961Coins
    Ratings:
    +9,633 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    It sounds like all motion profiles need to be refined: https://www.xsimulator.net/community/faq/steps-to-create-a-motion-profile.228/

    With LFS you need to run a race in first person mode before patching it for motion, as that generates some required files. If you did not do that un-patch LFS, shutdown SimTools, run a race in LFS, shut that down then reopen SimTools and patch LFS for motion.

    It always helps if members provide pictures of all of their settings, and if possible a video showing the rig movement and game screen at the same time.
    • Like Like x 1