1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Motor won't stop rotating

Discussion in 'Commercial Simulators and Peripherie' started by Clayton2318, Nov 10, 2018.

  1. Clayton2318

    Clayton2318 New Member

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    15
    Location:
    Delaware
    Balance:
    307Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    Joyrider
    Hi guys,

    Super new to motion sims. I bought the 3DOF kit from DOFREALITY.COM several months ago and have actually yet to use the rig.

    The latest issue is when I turn it on the front left motor just keeps spinning. This made the rig do a nose dive to the front left corner. It was stuck so I took off the arm and recorded a video, as you'll see the arm just keeps spinning. Also the traction loss is stuck to one side.

    I thought maybe I mixed up the axis, but I checked and it's just as the same as the forum here suggests for iracing.

    Can someone please advise? At the very least is like to get the motors back to zero so I can use it as a chair ... Which I've been doing for months now :',(
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. Clayton2318

    Clayton2318 New Member

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    15
    Location:
    Delaware
    Balance:
    307Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    Joyrider
    Sorry, trying to figure out how to upload a video that isn't too large. I'll have one soon.
  4. Clayton2318

    Clayton2318 New Member

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    15
    Location:
    Delaware
    Balance:
    307Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    Joyrider
    It seems I can't upload MP4's, so to explain the motion, ... if I were tied to the arm of the motor I would be doing front flips. It's trying to pull the rig down. The problem is, it never stops. So it just rotates at a constant speed, "front flipping"
  5. Kranky Pantz

    Kranky Pantz Active Member

    Joined:
    Sep 9, 2018
    Messages:
    352
    Location:
    Canada, Eh!
    Balance:
    1,566Coins
    Ratings:
    +285 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Motion platform
  6. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    16,803
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    122,080Coins
    Ratings:
    +9,642 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    • Agree Agree x 1
  7. Radioproffi

    Radioproffi Active Member Gold Contributor

    Joined:
    May 15, 2014
    Messages:
    113
    Location:
    Lviv
    Balance:
    1,793Coins
    Ratings:
    +78 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF, 6DOF
  8. Clayton2318

    Clayton2318 New Member

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    15
    Location:
    Delaware
    Balance:
    307Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    Joyrider
    I'll contact DOF sales team - hopefully they can provide some support. Not exagerating when I say I've not even used this rig for a total of 2 hours yet. It's been nothing but problems since I got it.

    Video below

  9. Vince Emmery

    Vince Emmery New Member

    Joined:
    Oct 4, 2020
    Messages:
    2
    Balance:
    24Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Hi Clayton,

    I have a H2 model and mine is doing exactly the same
    Did you manage to identify the problem and get a remedy ?

    thank you
  10. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    16,803
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    122,080Coins
    Ratings:
    +9,642 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Have you contacted DOFreality:
  11. Vince Emmery

    Vince Emmery New Member

    Joined:
    Oct 4, 2020
    Messages:
    2
    Balance:
    24Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Hi Yes,

    They advised me to see if the green line is moving in smc3 ,
    I installed the software and changed the com port to 5 but get a message stating it could not connnect.
    It was getting late so i stopped and will have a try today.
    They mentioned not having srs running.
  12. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    16,803
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    122,080Coins
    Ratings:
    +9,642 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Everything else should be closed and SMC3 run alone, otherwise you can have a port conflict.

    I am presuming you checked for the correct port in Device Manager.