1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules
value1

Microsoft Flight Simulator X / Lockheed Martin Prepar3D Plugin 2.0.2.0

SimTools plugin for Microsoft Flight Simulator X and Lockheed Martin Prepar3D

  1. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,508
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    113,915Coins
    Ratings:
    +9,121 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Please hit the Details tab in the error message and post the full thing, perhaps @value1 can then work out what is going on.
  2. Kashif Saeed

    Kashif Saeed New Member

    Joined:
    Nov 23, 2019
    Messages:
    16
    Balance:
    22Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, 6DOF

    hey @noorbeast
    i have installed SimConnect.msi again and restarted my laptop and my error is gone now.:)
    Now, P3D providing the data but there is still no data of FSX.:(

    @value1 , will you please help me to resolve this issue.

    TIA
    Last edited: Apr 26, 2020
  3. Kashif Saeed

    Kashif Saeed New Member

    Joined:
    Nov 23, 2019
    Messages:
    16
    Balance:
    22Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, 6DOF
    hey @noorbeast, @value1

    I am facing a problem regarding YAW motion.
    After approaching the YAW value to 180, sintools shifting the value to -180 and decreasing accordingly .

    Please help me in this matter.
    Waiting for your kind response.

    TIA.
  4. Thomas Käfer

    Thomas Käfer New Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 29, 2017
    Messages:
    4
    Balance:
    - 43Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Hi all,

    I have installed Prepar3D V5 and tried the last plugin for simtools I have found here. Simtools says that the game is patched and I can choose the profile. But when I run Prepare3D V5 nothing happens with the simulator.

    Is the plugin compatible with V5? Does anyone have a working plugin / profile for this?

    Thanks in advance
    Thomas
  5. Thomas Käfer

    Thomas Käfer New Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 29, 2017
    Messages:
    4
    Balance:
    - 43Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    In the meantime I have got in working, but it is not perfect, because the cockpit does not stay in a side position (Roll) when you are flying a u-turn. It swipes sideways but then it moves back to center although the plane is still doing the curve.


    Do you have an actual plugin for simtools for Prepare3D or do you know how to make the cockpit stay in the tilt position?
  6. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,508
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    113,915Coins
    Ratings:
    +9,121 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Are you using traditional pitch/roll/yaw or the optional angular velocities of Extra1-3, which should do what you want.
    • Like Like x 1
  7. Thomas Käfer

    Thomas Käfer New Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 29, 2017
    Messages:
    4
    Balance:
    - 43Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Hi, I changed it to extra1-3, but it was not a big step forward. Pitch seems to be ok, but roll does not really wor properly. Do you have a screenshot for a 4DOF with nthe recommended settings?
  8. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,508
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    113,915Coins
    Ratings:
    +9,121 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Last edited: Jul 8, 2020
  9. Thomas Käfer

    Thomas Käfer New Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 29, 2017
    Messages:
    4
    Balance:
    - 43Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Ok thx, I will try this.