1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Request (Feature) Game Plugin Requests

Discussion in 'SimTools Plugins' started by value1, Sep 21, 2014.

?

Game Plugin Requests

  1. Need for Speed series

    38 vote(s)
    25.3%
  2. GTA

    20 vote(s)
    13.3%
  3. Burnout Paradise

    11 vote(s)
    7.3%
  4. Grand Prix Legends

    15 vote(s)
    10.0%
  5. Nascar series

    7 vote(s)
    4.7%
  6. Battlefield series

    9 vote(s)
    6.0%
  7. D Series

    2 vote(s)
    1.3%
  8. F1 2014

    19 vote(s)
    12.7%
  9. The Crew

    12 vote(s)
    8.0%
  10. … (post your wish)

    76 vote(s)
    50.7%
Multiple votes are allowed.
  1. Grease

    Grease New Member

    Joined:
    May 19, 2018
    Messages:
    4
    Location:
    Indonesia
    Balance:
    17Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Thanks for replying
    Definitely will try.
  2. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,008
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    2,598Coins
    Ratings:
    +2,815 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    upload_2018-6-20_23-33-59.png
    Give this plugin a try.
    The assumptions are that the Accelerometer sensor in the UDP datastream has ID 3 and the Orientation sensor has ID 81. This is at least the case for my Samsung and HTC phone.
    Enter the IP address of the PC where GameEngine is running:
    upload_2018-6-20_23-9-58.png
    The Accelerometer is automatically selected. If you want to add Orientation (pitch, roll, yaw), check the Orientation checkbox and the "Include User-Checked Sensor Data in Stream"-checkbox.

    upload_2018-6-20_23-37-23.png
    Select UDP & SD-Card Stream or UDP Stream and switch stream on.
    upload_2018-6-20_23-20-51.png
    Now select in GameManager the Sensorstream plugin and click on the upload_2018-6-20_23-25-57.png
    ManualStart_small.gif
    GameManager will turn blue and you can see the data in TuningCenter and in the Output Testing/Virtual Axis tab of GameEngine.

    Let me know please how it works.

    Attached Files:

    • Winner Winner x 1
    • Informative Informative x 1
  3. nguyennam09

    nguyennam09 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 14, 2018
    Messages:
    4
    Location:
    Hcm
    Balance:
    - 60Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    It's not working. No data output. Need For Speed Payback ver 1.0.51.15364
    Last edited: Jun 21, 2018
  4. aspe

    aspe New Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 18, 2011
    Messages:
    20
    Occupation:
    v.s
    Location:
    arges.toledo .españa
    Balance:
    26Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    the game is already in its final phase ... if there is some knowledge it is encouraged. Many thanks
  5. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,008
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    2,598Coins
    Ratings:
    +2,815 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    There was just another update :( Now it's version 1.0.51.36436
    It's been tested on two diffident PC's, one with Windows 7 and the other with Windows 10. Works fine on both machines. So I guess, it should be OK now.
    Can you try this plugin?

    Attached Files:

  6. SEHATanguy

    SEHATanguy New Member

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    22
    Location:
    Belgium
    Balance:
    168Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Hi,

    Is there somebody here ready for Fernbus Simulator? (A coach simulator, I guess it's more or like the same than Euro truck to create the pluggin)

    Regards
  7. aspe

    aspe New Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 18, 2011
    Messages:
    20
    Occupation:
    v.s
    Location:
    arges.toledo .españa
    Balance:
    26Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    I can seem heavy. wreckfest ..... the game is finished now. if help is from the creators of burnout, so I imagine that to make the plugin you can go in that direction. thank you and I have no idea how to do plugin ... because more than I've read the tutorial ... I see it very complicated
  8. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,008
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    2,598Coins
    Ratings:
    +2,815 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Let me know please, if it works.
    It's for the 32bit version only.

    Attached Files:

    • Winner Winner x 3
    • Like Like x 2
    • Funny Funny x 1
  9. aspe

    aspe New Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 18, 2011
    Messages:
    20
    Occupation:
    v.s
    Location:
    arges.toledo .españa
    Balance:
    26Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    thanks, tonight I try it. I'm telling you.
  10. aspe

    aspe New Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 18, 2011
    Messages:
    20
    Occupation:
    v.s
    Location:
    arges.toledo .españa
    Balance:
    26Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    it works ... thank you very much.
    • Winner Winner x 1
  11. aspe

    aspe New Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 18, 2011
    Messages:
    20
    Occupation:
    v.s
    Location:
    arges.toledo .españa
    Balance:
    26Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    although the movement is very erratic
  12. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    10,874
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    85,838Coins
    Ratings:
    +7,238 / 34 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  13. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,008
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    2,598Coins
    Ratings:
    +2,815 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    I guess the movements of the cars in the game are very erratic too :p
    • Funny Funny x 3
  14. aspe

    aspe New Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 18, 2011
    Messages:
    20
    Occupation:
    v.s
    Location:
    arges.toledo .españa
    Balance:
    26Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Once the profile is refined I will have a smile on my face for the whole day.
    great job
    • Like Like x 2
    • Funny Funny x 1
  15. Scotty1186

    Scotty1186 Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    61
    Location:
    Usa
    Balance:
    110Coins
    Ratings:
    +18 / 0 / -0
    How are you getting it to work? My game manager is recognizing it in 32 bit (the thing turns blue) but in the tuning center I am not getting any data. Is there some option I need to turn on?
  16. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,008
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    2,598Coins
    Ratings:
    +2,815 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    I think the plugin is already broken by an update of Wreckfest since!
    • Like Like x 1
  17. Scotty1186

    Scotty1186 Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    61
    Location:
    Usa
    Balance:
    110Coins
    Ratings:
    +18 / 0 / -0
    :(
    Bummer. Very letdown day. I grabbed this and Crew 2 plugins. Crew crashed every 20 minutes (not your fault, Ubi released another unfinished game) and this didn't work. Oh well, ill just wait for the update :)
  18. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,008
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    2,598Coins
    Ratings:
    +2,815 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    I have some doubts that I'll update the plugin soon :(
  19. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    2,671
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,446Coins
    Ratings:
    +2,847 / 8 / -0
    @value1
    If its a offset problem, maybe adapt the new xml offset file to it and call it good?
    Take care buddy,
    yobuddy
  20. sam poole

    sam poole Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    84
    Location:
    midlands
    Balance:
    449Coins
    Ratings:
    +34 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    this is fantastic i have only just done it and works like a dream from the off i dont have a toy car btw but am intent on getting one now maybe a 360 camera to mount on thanks so much really appreciate it