1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Request (Feature) Game Plugin Requests

Discussion in 'SimTools Plugins' started by value1, Sep 21, 2014.

?

Game Plugin Requests

  1. Need for Speed series

    47 vote(s)
    22.1%
  2. GTA

    27 vote(s)
    12.7%
  3. Burnout Paradise

    12 vote(s)
    5.6%
  4. Grand Prix Legends

    20 vote(s)
    9.4%
  5. Nascar series

    10 vote(s)
    4.7%
  6. Battlefield series

    14 vote(s)
    6.6%
  7. D Series

    3 vote(s)
    1.4%
  8. F1 2014

    19 vote(s)
    8.9%
  9. The Crew

    14 vote(s)
    6.6%
  10. … (post your wish)

    112 vote(s)
    52.6%
Multiple votes are allowed.
  1. lemaitre

    lemaitre Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 10, 2015
    Messages:
    62
    Balance:
    - 149Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    too complicatet for me:think
  2. JustinPirolley

    JustinPirolley New Member

    Joined:
    Dec 28, 2017
    Messages:
    7
    Location:
    FRANCE/AVEYRON/L'HOSPITALET DU LARZAC
    Balance:
    70Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Hello, a plugin for WRC4 because it does not work on Simtools and a plugin for World of Tanks, if possible
  3. ESMO15130

    ESMO15130 New Member

    Joined:
    Dec 13, 2017
    Messages:
    4
    Location:
    France
    Balance:
    45Coins
    Ratings:
    +3 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN6
    oui je jou sur dirt rally. je suis du cantal j'ai vus que vous etiez de l'aveyron
    • Like Like x 1
  4. JustinPirolley

    JustinPirolley New Member

    Joined:
    Dec 28, 2017
    Messages:
    7
    Location:
    FRANCE/AVEYRON/L'HOSPITALET DU LARZAC
    Balance:
    70Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Je joue sur Dirt 3 et 4
  5. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    16,254
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    118,455Coins
    Ratings:
    +9,452 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    On the main threads you must provide English, via Google Translate will do, as per the forum rules: https://www.xsimulator.net/community/threads/forum-rules.9527/

    But we do have language specific threads for social conversations: https://www.xsimulator.net/community/#international-social-chats-and-conversations.155
  6. Csaba

    Csaba New Member

    Joined:
    Nov 28, 2017
    Messages:
    14
    Location:
    Hungary
    Balance:
    14Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
  7. SEHATanguy

    SEHATanguy Member

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    42
    Location:
    Belgium
    Balance:
    96Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Hello guys,

    I'd like to know if a plugin for Fernbus Simulator is possible to do?

    Or if nobody can do it, is it possible to take the one from OMSI 2, rename it and use it with Fernbus (which is another bus / coach simulator) ??

    Regads
  8. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    16,254
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    118,455Coins
    Ratings:
    +9,452 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Plugins are generally game specific, though some can be used where the same game engine and game code base are used for different titles.

    You can create a plugin for just about anything where meaningful data can be extracted, but it does take some skill and a good deal of practice and patients, see here for details: https://www.xsimulator.net/community/faq/how-to-write-a-plugin-for-simtools-api-documentation.131/
  9. SEHATanguy

    SEHATanguy Member

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    42
    Location:
    Belgium
    Balance:
    96Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Thank you for your reply
    It seems to be out of the scope of my skills, I'll let this job to somebody who knows those things better than I do
  10. 4apaev

    4apaev Member

    Joined:
    May 19, 2016
    Messages:
    82
    Occupation:
    Media
    Location:
    Moscow, Russia
    Balance:
    438Coins
    Ratings:
    +39 / 3 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    One more nice flight sim that is dearly missing motion - IL2 Sturmovik: Battle for Stalingrad. It's got believable physics model, good enough graphics, fun SP campaign mode and most importantly VR support. Way ahead of War Thunder in all respects, so Im playing it a lot lately. They also got vibe compatibility with certain controllers, so maybe there is some chance to make it showcase for simtools 2.0 features.
  11. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,866
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    36,068Coins
    Ratings:
    +4,017 / 10 / -0
    The creator of the IL2 Sturmovik games is the problem here.
    https://forum.il2sturmovik.com/topic/20568-telemetry-data-export/

    I tried everything i could to give his games support.
    (You will see reading thru his forums that he has a tendency to lash out at his own supporters.)
    So i think it's best to focus on other games with better publishers behind them.

    Take care,
    yobuddy
  12. 4apaev

    4apaev Member

    Joined:
    May 19, 2016
    Messages:
    82
    Occupation:
    Media
    Location:
    Moscow, Russia
    Balance:
    438Coins
    Ratings:
    +39 / 3 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    I've seen some negative feedback on devs back at steam community, now I know what's behind this. Too bad.

    However, in Russian language segment they promised cockpit instruments API with the next major update (battle of kuban), maybe there will be smthg good for us as well.
    Last edited: Feb 6, 2018
  13. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,866
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    36,068Coins
    Ratings:
    +4,017 / 10 / -0
    I hope so buddy, I know lot's of people would be very happy if they would add telemetry.

    I don't even understand the reason for not having it to be honest. (as they have had it in the past.)
    I don't see how someone could really use the telemetry to cheat.
    I mean they write an app that makes sense of the telemetry data and i guess it keeps you at some elevation?

    It can't avoid hitting anything, or shooting anything down, as it only knows about itself.
    But even if you could do something 'cheating like' with the info provided.
    If someone would go thru all that to cheat, I bet they would just look for memory hooks for the game and continue with their sinister plan. lol

    Really,
    All it does is cause a cheater a few hours of time finding the data they need.
    Meanwhile it takes away all telemetry driven add-ons from paying customers?
    So I don't get it.
    • Agree Agree x 2
  14. 4apaev

    4apaev Member

    Joined:
    May 19, 2016
    Messages:
    82
    Occupation:
    Media
    Location:
    Moscow, Russia
    Balance:
    438Coins
    Ratings:
    +39 / 3 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    I think they just consider an issue of not having motion support too minor and not worth spending even a nick of time to implement. It still regarding mostly as automotive sim gimmick and devs of flight/space games nver consider the possibilities. Answer is usually the same, folks I've tried to contact from Elite Dangerous, Everspace and ST Bridge Crew teams never bothered to go in more detail then "we'll see about that".
  15. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,866
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    36,068Coins
    Ratings:
    +4,017 / 10 / -0
    I agree, so i started responding like this.

    I think appealing to their pocket book may get us farther in the end. lol
    Of course it didn't work for IL2 Sturmovik. lol
    (but that's probably because the guy posting above me on his site went off on the dev's)

    Anyway, take care guys,
    yobuddy
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  16. Alessandro Capizzi

    Alessandro Capizzi New Member

    Joined:
    Oct 18, 2017
    Messages:
    5
    Occupation:
    System Engineer
    Location:
    Italia
    Balance:
    - 65Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN6
    Hi @ all!
    Thanks for your fantastic work, this tools is very very good!
    How long it will take for the development of game vibe for Assetto Corsa?
    Sorry for my request, I do not know if it's appropriate in this tread!

    By and many thanks!
    @
  17. Sarge

    Sarge Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 11, 2016
    Messages:
    115
    Balance:
    - 107Coins
    Ratings:
    +58 / 0 / -0
    Gravel might be quite fun :thumbs
  18. AntonGTR

    AntonGTR New Member

    Joined:
    Feb 24, 2018
    Messages:
    14
    Location:
    Moscow Russia
    Balance:
    240Coins
    Ratings:
    +19 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    I'm Anton Ulyanov - FURIDASHI: Drift Cyber Sport game developer.
    Our game available on Steam Store.

    Could You help us with SimTools plugin for our game?

    We try to create the best simulator of drift racing and now we are implementing motion platform support.
    Our game send the data via UDP to localhost(127.0.0.1) port 20782.
    struct
    {
    uint32_t signature; // allways 0xA394143F
    uint32_t game_id; // allways 0x0F
    float pitch; // forward-backward angle in radians
    float roll; // left-right angle in radians
    float headings; // angle of rotation around the vertical axis in radians
    float acc_longitude; // acceleration along the longitudinal axis, in g
    float acc_latitude; // acceleration along the latitude axis, in g
    float acc_vertical; // acceleration along the vertical axis, in g
    } MotionData;

    We can provide Steam key for each person who can help us.
    Thank You!
  19. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,182
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    9,955Coins
    Ratings:
    +3,251 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Hi @AntonGTR
    You can either send me a key via PM or code the plugin yourself. The API for plugins is documented here.
    • Like Like x 1
  20. AntonGTR

    AntonGTR New Member

    Joined:
    Feb 24, 2018
    Messages:
    14
    Location:
    Moscow Russia
    Balance:
    240Coins
    Ratings:
    +19 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Hey!

    Please create plugin for our game.
    I'm sending Steam key via PM.
    Big Thanks!
    • Like Like x 3