1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules
yobuddy

F1 2021 2021-09-08

SimTools plugin for Codemasters F1 2021

  1. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    4,166
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    39,431Coins
    Ratings:
    +4,367 / 12 / -0
    yobuddy submitted a new resource:

    F1 2012 - SimTools plugin for Codemasters F1 2021

    Read more about this resource...
    • Like Like x 2
    • Winner Winner x 1
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. bruno1210

    bruno1210 schumi06

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    82
    Balance:
    353Coins
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    if the plugin is made on 2018 ou 2021 telemetry schema? thank
  4. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    4,166
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    39,431Coins
    Ratings:
    +4,367 / 12 / -0
    It patches and run's with 2018 for this release, if your asking me that buddy?
    • Informative Informative x 1
    Last edited: Sep 14, 2021
  5. bruno1210

    bruno1210 schumi06

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    82
    Balance:
    353Coins
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Hello,
    your plugin is very good but I replayed f1 2020 and the effects were much stronger can you make the same settings in the f1 2021 plugin or tell me the software you need to modify it thank you .
  6. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    18,019
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    129,232Coins
    Ratings:
    +10,068 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  7. Martin.Berger

    Martin.Berger Member

    Joined:
    May 6, 2014
    Messages:
    71
    Balance:
    214Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
  8. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    18,019
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    129,232Coins
    Ratings:
    +10,068 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    • Like Like x 1
  9. Martin.Berger

    Martin.Berger Member

    Joined:
    May 6, 2014
    Messages:
    71
    Balance:
    214Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Hi Noorbeast,
    plugin is in the correct Folder c:\***\MyGames\F1_2021
    the settings of hardwaresettings.xml are:
    <motion>
    <dbox enabled="false" />
    <udp enabled="true" broadcast="true" ip="127.0.0.1" port="20777" sendRate="60" format="2021" yourTelemetry="public" />
    </motion>

    Did i forget enything?
    Thank you
  10. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    4,166
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    39,431Coins
    Ratings:
    +4,367 / 12 / -0
    Hi @Martin.Berger,
    Looks like your editing the hardwaresettings.xml file by hand?
    I only ask, as these are not the settings the plugin patches with is all.

    Please remove the patch, then complete one race in the game, then exit the game and re-patch it.
    Let me know how it goes.
    yobuddy
  11. bruno1210

    bruno1210 schumi06

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    82
    Balance:
    353Coins
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    2021 ? no 2018
  12. bruno1210

    bruno1210 schumi06

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    82
    Balance:
    353Coins
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    port 2021 ? 2018 yes
  13. Martin.Berger

    Martin.Berger Member

    Joined:
    May 6, 2014
    Messages:
    71
    Balance:
    214Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    >Hi Guys
    My Game engine showed me the following error:
    upload_2021-10-27_23-15-26.png
    There is no reliable data from the game.
    Numers just flickering arround
    Hope you can help
    Thamks maritn
  14. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    18,019
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    129,232Coins
    Ratings:
    +10,068 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Expand the Details in the error and copy then paste the full error here.

    Is the game patched to the correct path for your Windows version: https://www.xsimulator.net/communit...-32-bit-install-path-for-motion-patching.260/

    Is your computer set to English Local: https://www.xsimulator.net/community/faq/simtools-language-setting-bug-change-to-english-local.233/
    Last edited: Oct 28, 2021
  15. Martin.Berger

    Martin.Berger Member

    Joined:
    May 6, 2014
    Messages:
    71
    Balance:
    214Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Hi
    1st yes.
    2nd no
    Were there any changes. in 2020 everything worked fine?
    I´m a bit confused: during the patching is says patch to 2020?! Is this correct?
    I tested both 2020 and 2021 nothing works fine.
    Tuning center gives strange gamedata. there are just fo milliseconds some numers
    Motors flickering arround
    in lfs everything works fine
  16. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    18,019
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    129,232Coins
    Ratings:
    +10,068 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Try changing to English Local and see if that makes a difference, as it is an intermittent but known bug.
  17. Martin.Berger

    Martin.Berger Member

    Joined:
    May 6, 2014
    Messages:
    71
    Balance:
    214Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Hello again,
    I got the error again today. Here is te full text:
    See the end of this message for details on invoking
    just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

    ************** Exception Text **************
    System.OverflowException: Arithmetic operation resulted in an overflow.
    at SimTools_GameEngine.frm_GameEngine.tmr_VirtualAxes_Tick(Object sender, EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Timer.OnTick(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Timer.TimerNativeWindow.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


    ************** Loaded Assemblies **************
    mscorlib
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4420.0 built by: NET48REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v4.0.30319/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    SimTools_GameEngine
    Assembly Version: 0.2.5.1
    Win32 Version: 0.2.5.1
    CodeBase: file:///E:/SimTools/SimTools/SimTools/SimTools_GameEngine.exe
    ----------------------------------------
    XuDYjHvzySWkLCvzNJOypnienfi
    Assembly Version: 0.0.0.0
    Win32 Version: 0.2.5.1
    CodeBase: file:///E:/SimTools/SimTools/SimTools/SimTools_GameEngine.exe
    ----------------------------------------
    Microsoft.VisualBasic
    Assembly Version: 10.0.0.0
    Win32 Version: 14.8.4084.0 built by: NET48REL1
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/Microsoft.VisualBasic/v4.0_10.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.VisualBasic.dll
    ----------------------------------------
    System
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4360.0 built by: NET48REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------
    System.Core
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4390.0 built by: NET48REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4400.0 built by: NET48REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4390.0 built by: NET48REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    ----------------------------------------
    System.Configuration
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4190.0 built by: NET48REL1LAST_B
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
    ----------------------------------------
    System.Xml
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4084.0 built by: NET48REL1
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    System.Runtime.Remoting
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4084.0 built by: NET48REL1
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Runtime.Remoting/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Runtime.Remoting.dll
    ----------------------------------------
    Log
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///E:/SimTools/SimTools/SimTools/Log.DLL
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms.resources
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4084.0 built by: NET48REL1
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/v4.0_4.0.0.0_de_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll
    ----------------------------------------
    System.Management
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4084.0 built by: NET48REL1
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Management/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Management.dll
    ----------------------------------------
    Microsoft.GeneratedCode
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4084.0 built by: NET48REL1
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    Interface_PluginAPI
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///E:/SimTools/SimTools/SimTools/Interface_PluginAPI.DLL
    ----------------------------------------
    AMC_InterfacePlugin
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GameEngine/InterfacePlugins/AMC_InterfacePlugin.dll
    ----------------------------------------
    HyperAXIS_InterfacePlugin
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GameEngine/InterfacePlugins/HyperAXIS_InterfacePlugin.dll
    ----------------------------------------
    JRK_InterfacePlugin
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GameEngine/InterfacePlugins/JRK_InterfacePlugin.dll
    ----------------------------------------
    Jrk
    Assembly Version: 1.1.0.1
    Win32 Version: 1.1.0.1
    CodeBase: file:///E:/SimTools/SimTools/SimTools/Jrk.DLL
    ----------------------------------------
    UsbWrapper
    Assembly Version: 1.5.1.0
    Win32 Version: 1.5.1
    CodeBase: file:///E:/SimTools/SimTools/SimTools/UsbWrapper.DLL
    ----------------------------------------
    MemoryMap_InterfacePlugin
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GameEngine/InterfacePlugins/MemoryMap_InterfacePlugin.dll
    ----------------------------------------
    Network_InterfacePlugin
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GameEngine/InterfacePlugins/Network_InterfacePlugin.dll
    ----------------------------------------
    SCN_InterfacePlugin
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GameEngine/InterfacePlugins/SCN_InterfacePlugin.dll
    ----------------------------------------
    Serial_InterfacePlugin
    Assembly Version: 1.0.0.1
    Win32 Version: 1.0.0.1
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GameEngine/InterfacePlugins/Serial_InterfacePlugin.dll
    ----------------------------------------
    AxisAssignments_PluginAPI
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///E:/SimTools/SimTools/SimTools/AxisAssignments_PluginAPI.DLL
    ----------------------------------------
    Generic2DAdvanced_AxisAssignmentsPlugin
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GameEngine/AxisAssignmentsPlugins/Generic2DAdvanced_AxisAssignmentsPlugin.dll
    ----------------------------------------
    Generic2DBasic_AxisAssignmentsPlugin
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GameEngine/AxisAssignmentsPlugins/Generic2DBasic_AxisAssignmentsPlugin.dll
    ----------------------------------------
    Generic2DStandard_AxisAssignmentsPlugin
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GameEngine/AxisAssignmentsPlugins/Generic2DStandard_AxisAssignmentsPlugin.dll
    ----------------------------------------
    Microsoft.GeneratedCode
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4084.0 built by: NET48REL1
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    Default_InterfacePlugin
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GameEngine/InterfacePlugins/Default_InterfacePlugin.dll
    ----------------------------------------
    Microsoft.GeneratedCode
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4084.0 built by: NET48REL1
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    Default_AxisAssignmentsPlugin
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GameEngine/AxisAssignmentsPlugins/Default_AxisAssignmentsPlugin.dll
    ----------------------------------------
    Microsoft.GeneratedCode
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4084.0 built by: NET48REL1
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    Game_PluginAPI
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///E:/SimTools/SimTools/SimTools/Game_PluginAPI.DLL
    ----------------------------------------
    F1_2019_GamePlugin
    Assembly Version: 2.0.1.0
    Win32 Version: 2.0.1.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GamePlugins/F1_2019_GamePlugin.dll
    ----------------------------------------
    F1_2020_GamePlugin
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GamePlugins/F1_2020_GamePlugin.dll
    ----------------------------------------
    F1_2021_GamePlugin
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GamePlugins/F1_2021_GamePlugin.dll
    ----------------------------------------
    LiveForSpeed_GamePlugin
    Assembly Version: 2.1.0.0
    Win32 Version: 2.1.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Marti/AppData/Local/SimTools/GamePlugins/LiveForSpeed_GamePlugin.dll
    ----------------------------------------
    Microsoft.GeneratedCode
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4084.0 built by: NET48REL1
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    Microsoft.GeneratedCode
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4084.0 built by: NET48REL1
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------

    ************** JIT Debugging **************
    To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
    application or computer (machine.config) must have the
    jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
    The application must also be compiled with debugging
    enabled.

    For example:

    <configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>

    When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
    will be sent to the JIT debugger registered on the computer
    rather than be handled by this dialog box.


    Any ideas?
    I got movement at all after doing one race unpatched and repatch f1 2021.
    BUT: movement ist strange: just on Heacve
    Not on Roll Pitchh and so on.
    upload_2021-10-31_10-48-51.png
    Axias jumps arround silly.
    Changing settings in Telemetry-Menue doesnt change anything
    Hope anyone has an idea?
    Thanks Martin
  18. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    18,019
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    129,232Coins
    Ratings:
    +10,068 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    You have some really strange Tuning Center values, so try clicking capture max/min, reset all, drive for a while without hitting anything, back in Tuning Center save then finally stop capture. That should give you a base Tuning Center configuration, which you can then configure to refine it.
    • Like Like x 1
  19. bruno1210

    bruno1210 schumi06

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    82
    Balance:
    353Coins
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    2018 ou 2021 telemetry schema?
  20. danone38

    danone38 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Mar 13, 2012
    Messages:
    8
    Balance:
    - 271Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    hello i can't run simtools and simhub at the same time, when i use udp 2018, simtools is ok but not simhub, when i use udp 2021 simhub is ok but not simtools
    • Agree Agree x 1
    Last edited by a moderator: Nov 17, 2021
  21. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    18,019
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    129,232Coins
    Ratings:
    +10,068 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK