1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Request (Feature) Expected features for SimTools v2.2?

Discussion in 'SimTools Pro & Entertainment Version' started by Shige Tanaka, Jul 23, 2017.

  1. Shige Tanaka

    Shige Tanaka FREX Actuator Supplier http://www.frex.com/gp/ SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Dec 9, 2013
    Messages:
    19
    Occupation:
    FREX
    Location:
    Osaka Japan
    Balance:
    - 128Coins
    Ratings:
    +13 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 6DOF
    Allows for more than 6 "Axis"
    Hope to have 12 of Interface instead of 6 Axis "a" and "b" group.
    and
    Accept grater than COM10 port numbers.

    That can be realized more realistic motion experiences by 4 actuators for Chassis, 5th with traction loss and
    Surge, Sway lateral G force feels by 2 axis actuators on seat.
    Total 7 interfaces are required for example.

    Thank you.
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. SeatTime

    SeatTime Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    2,609
    Location:
    Newcastle Australia
    Balance:
    27,933Coins
    Ratings:
    +2,876 / 37 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, AC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    I'm already running a 6DOF + G-seat + Seat Harness Tensioner + G-braking/acceleration system on simtools :). Obviously I'm not using SCN actuators ;).
  4. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,841
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    35,420Coins
    Ratings:
    +3,989 / 10 / -0
    @Shige Tanaka,
    The next release of SimTools 2.0 will support 2 SCN's per interface.
    In fact, its already working!
    There is actually a lot of new releases on the horizon! :thumbs

    So you can have 12 SCN actuators running from SimTools 2.0 if needed.
    Send me a PM Shige, if you need the interface plugin early to play with.
    yobuddy
    • Like Like x 2
    • Winner Winner x 2
    • Friendly Friendly x 1
    Last edited: Jul 23, 2017
  5. Neman Ahmed

    Neman Ahmed Member

    Joined:
    Aug 26, 2017
    Messages:
    34
    Occupation:
    Automation Engineer
    Location:
    Karachi, Pakistan
    Balance:
    130Coins
    Ratings:
    +2 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, AC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    If there could be more hardware interfaces available, that would be awesome.
    like beagle bone, raspberry pie etc
  6. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,841
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    35,420Coins
    Ratings:
    +3,989 / 10 / -0
  7. Neman Ahmed

    Neman Ahmed Member

    Joined:
    Aug 26, 2017
    Messages:
    34
    Occupation:
    Automation Engineer
    Location:
    Karachi, Pakistan
    Balance:
    130Coins
    Ratings:
    +2 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, AC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF