1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules
value1

Euro Truck Simulator 2 Plugin 2.0.2.2

SimTools game plugin for Euro Truck Simulator 2

  1. DE CASTRO

    DE CASTRO Gaby SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    109
    Location:
    Cahors France
    Balance:
    621Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    Hello everyone after hours trying to make ETS2 work nothing nor do impossible I do not understand a little help would be welcome thanks to all.

    bonjour à tous après des heures à essayer de faire fonctionner ETS2 rien ni fait impossible je ne comprends pas un peu d'aide serait la bien venu merci à tous.
  2. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,367
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    112,963Coins
    Ratings:
    +9,090 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Have you updated ETS2 to the latest version 1.26.2.4 @DE CASTRO?
  3. DE CASTRO

    DE CASTRO Gaby SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    109
    Location:
    Cahors France
    Balance:
    621Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    Yes the update was made
  4. DE CASTRO

    DE CASTRO Gaby SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    109
    Location:
    Cahors France
    Balance:
    621Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    version 1.26.4.3
  5. DE CASTRO

    DE CASTRO Gaby SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    109
    Location:
    Cahors France
    Balance:
    621Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    I had version 1.21 synonymous not walk

    j'avais la version 1.21 marcher pas non plus
  6. DE CASTRO

    DE CASTRO Gaby SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    109
    Location:
    Cahors France
    Balance:
    621Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    Hello community I need help I still can not get ETS2 version 1.26.4.3 upgrade two days ago version 1.21 but do not work either.
    GameManager and GameEngine changes much color as what the connection does with the game but on the seat no movement.
    I need help please I do not know what to do (I repat the game, uninstalled and reinstalled from where the update and still nothing).
    Thank you in advance for all your advice.



    bonjour la communauté j'ai besoin d'aide je n'arrive toujours pas à faire fonctionner ETS2 version 1.26.4.3 mise à jour il y a deux jours auparavant version 1.21 mais ne fonctionner pas non plus.
    GameManager et GameEngine change bien de couleur comme quoi la connexion ce fait avec le jeu mais sur le siège aucun mouvement.
    j'ai besoin d'aide s'il vous plait je ne sais plus quoi faire ( j'ai repatcher le jeu, désinstallé et réinstallé d'ou la mise à jour et toujours rien).
    merci d'avance pour tout vos conseils.
  7. obobo

    obobo Active Member

    Joined:
    Nov 8, 2016
    Messages:
    248
    Location:
    France
    Balance:
    1,307Coins
    Ratings:
    +76 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    and the language of your windows ?? english or not ?
  8. DE CASTRO

    DE CASTRO Gaby SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    109
    Location:
    Cahors France
    Balance:
    621Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    Language french but already try in english but it did not work either

    language francais mais deja essayer en anglais mais ca n'a pas marcher non plus
  9. obobo

    obobo Active Member

    Joined:
    Nov 8, 2016
    Messages:
    248
    Location:
    France
    Balance:
    1,307Coins
    Ratings:
    +76 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    j'ai eu le même soucis ce soir en finissant de réinstaller mon simulateur

    j'ai suivi le post sur american truck et j'ai installé les bibliothèque VC redist 2015 en x86 et x64 et ça fonctionne aussi bien pour la derniere version que la v 1.21

    I had the same worries tonight by finishing reinstalling my simulator

    I followed the post on american truck and I installed the VC redist 2015 library in x86 and x64 and it works both for the latest version v 1.21
  10. DE CASTRO

    DE CASTRO Gaby SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    109
    Location:
    Cahors France
    Balance:
    621Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    Ok thanks i will try this then and i keep you up to date


    ok merci je vais essayer ca alors et je vous tien au courant
  11. DE CASTRO

    DE CASTRO Gaby SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    109
    Location:
    Cahors France
    Balance:
    621Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    I just installed VC REDIST 2015 X86 AND X64 alas still nothing

    je viens d'installer VC REDIST 2015 X86 ET X64 hélas toujours rien
  12. DE CASTRO

    DE CASTRO Gaby SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    109
    Location:
    Cahors France
    Balance:
    621Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    I have this line in the game.log es this normal ????
    00:00:24.243 : <ERROR> [sdk] prism::sdk::telemetry_register_for_channel: type 3 is not supported by channel 'truck.brake.parking' index 4294967295

    j'ai cette ligne dans le game.log es ce normal????
    00:00:24.243 : <ERROR> [sdk] prism::sdk::telemetry_register_for_channel: type 3 is not supported by channel 'truck.brake.parking' index 4294967295
  13. DE CASTRO

    DE CASTRO Gaby SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    109
    Location:
    Cahors France
    Balance:
    621Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    Hello everyone I have not received any news someone meets the same problem as me and to find a solution thank you

    Bonjour tous je n'ai pas reçu de nouvelles quelqu'un rencontre t'il le même problème que moi et à t'il trouver une solution merci
  14. DE CASTRO

    DE CASTRO Gaby SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    109
    Location:
    Cahors France
    Balance:
    621Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    I tried all that I found on the post but not working I am not very talented not at all but I do not understand because it works very well with SimTools V1.3 that's why I do not understand not

    J'ai essayé tous ce que j'ai trouvé sur les post mais fonctionne pas je ne suis pas très douée même pas du tout mais je comprends pas car ça marcher très bien avec SimTools V1.3 c'est pour ça que je ne comprends pas
  15. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,175
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    9,057Coins
    Ratings:
    +3,218 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Try this plugin V0.0.0.3 here:
    You *must* unpatch and re-patch the game before using the plugin!!!

    Attached Files:

  16. DE CASTRO

    DE CASTRO Gaby SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    109
    Location:
    Cahors France
    Balance:
    621Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    Should I remove the old one or install it over thank you

    Dois-je enlever l'ancien ou je l'installe par dessus merci
  17. DE CASTRO

    DE CASTRO Gaby SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    109
    Location:
    Cahors France
    Balance:
    621Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    I just installed the plugin I have to depat and repatcher GameEngine and GameManager changes color but toyjours nothing

    je viens d'intaller le plugin j'ai dépatcher et repatcher GameEngine et GameManager change de couleur mais toyjours rien
  18. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,175
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    9,057Coins
    Ratings:
    +3,218 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Please add the game log like you did before.
  19. DE CASTRO

    DE CASTRO Gaby SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    109
    Location:
    Cahors France
    Balance:
    621Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    Here is the file gamelog

    voila le fichier gamelog

    Attached Files:

  20. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,175
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    9,057Coins
    Ratings:
    +3,218 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    What is the file version of your
    C:/Program Files (x86)/Steam/steamapps/common/Euro Truck Simulator 2/bin/win_x86/plugins/SimTools_ETS2.dll (right-click on the file and check file details)