1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
  4. All new posts and threads should be written in English. Please do not create dual posts in other languages. If you are not a master of the English language you can use an external service to create a translation of your words, for instance, Google translate or DeepL.
    Due to low activity, we've also closed the french section.
    Dismiss Notice

SimTools Presets 2DOF Arduino Simulator with rear wipers

Discussion in 'Game Engine Interface presets' started by RacingMat, Nov 6, 2013.

  1. Aman sharma

    Aman sharma New Member

    Joined:
    May 24, 2018
    Messages:
    5
    Location:
    India
    Balance:
    35Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    thank you sir
    i am facing problem in using the software can you please give me any tutorial to how to use the software. i have already tested the coding and it runs fine with a small dc motor,but how should i incorporate the game motion to get the desired output in the motor.
  2. Aman sharma

    Aman sharma New Member

    Joined:
    May 24, 2018
    Messages:
    5
    Location:
    India
    Balance:
    35Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    can i start testing game and hardware without plugins
  3. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    14,718
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    108,793Coins
    Ratings:
    +8,892 / 43 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    The fully functional Live For Speed plugin is bundled with SimTools, specifically for testing purposes, so use that to test your hardware.

    Have a look through the SimTools section of the FAQs: https://www.xsimulator.net/community/faq/simtools-settings-tips-and-tricks.18/category

    In particular follow the setup steps to creating and refining a motion profile: https://www.xsimulator.net/community/faq/steps-to-create-a-motion-profile.228/
    • Like Like x 1
  4. Aman sharma

    Aman sharma New Member

    Joined:
    May 24, 2018
    Messages:
    5
    Location:
    India
    Balance:
    35Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    i will go through it. thank you very much sir. :)
    • Like Like x 1
  5. polybasss

    polybasss Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    91
    Location:
    Burgos Spain
    Balance:
    282Coins
    Ratings:
    +15 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Thank you very much, I am having a lot of problems to make my 2dof move correctly, I will try your configuration to see how
  6. polybasss

    polybasss Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    91
    Location:
    Burgos Spain
    Balance:
    282Coins
    Ratings:
    +15 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    funciona, por fin! Muchas gracias por este post, ahora para ver si lo hago funcionar con algún juego
    • Like Like x 1
    Last edited: May 10, 2020
  7. polybasss

    polybasss Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    91
    Location:
    Burgos Spain
    Balance:
    282Coins
    Ratings:
    +15 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    las pruebas vacías son buenas, pero cuando hago esto, hago esto ... también lo hago en juegos, ¿sabes lo que puede ser? Es como si no pudiera con el peso y peso 77 kg
    Gracias
    Last edited: May 10, 2020
  8. jeanmehdi

    jeanmehdi New Member

    Joined:
    Jun 17, 2017
    Messages:
    27
    Location:
    LONDON
    Balance:
    - 106Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    Will give this a try as soon as i can, thanks Man :)