1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
value1

Wreckfest Plugin 2.0.1.3

Simtools game plugin for Wreckfest 32bit

  1. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,063
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    5,434Coins
    Ratings:
    +2,930 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    value1 submitted a new resource:

    Wreckfest Plugin - Simtools game plugin for Wreckfest 32bit



    Read more about this resource...
    • Like Like x 2
  2. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,063
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    5,434Coins
    Ratings:
    +2,930 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Now the funny thing about this plugin is that I'm not going to update it.
    Should there be an update of the game, I leave it up to you to find the new pointers to speed, acceleration and the transformation matrix. PrinceHairSlick_small.gif

    Therefore some hints:

    • Find a stable pointer to the speed vector, for example with CheatEngine. The speed vector consists of three consecutive memory locations storing the actual speed of the car in world coordinates.
    • Find a stable pointer to the acceleration vector. Again, it consists of three consecutive memory locations storing the actual acceleration of the car in world coordinates.
    • Find the transformation matrix, that is needed to transform the vectors from world coordinates to local coordinates (e.g. surge, sway, heave acceleration, etc.)
    Speed.png Acceleration.png Matrix.png
    Enter the offsets into the file
    C:\Users\<User>\AppData\Local\SimTools\GamePlugins\Wreckfest_Offsets.xml.
    When you find a pointer with 2 offsets, write
    Offsets="2".
    Offset_0 is the value behind "Wreckfest.exe"
    Offset_1 is the second offset (e.g. 3F0)
    All offsets must be entered in hexadecimal notation.
    Code:
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
    <!-- 2018-July-14 -->
    <!-- Wreckfest 1.232998 32bit DX11 -->
    <!-- Pointers by value1 -->
    <!-- all values in hex -->
    <pointers>
        <Matrix
            Offsets="2"
            Offset_0="D55450"
            Offset_1="3F0"
            Offset_2 ="0"
            Offset_3 ="0"
            Offset_4 ="0"
            Offset_5 ="0"/>
        <Speed
            Offsets="2"
            Offset_0="D557B0"
            Offset_1="3C"
            Offset_2 ="0"
            Offset_3 ="0"
            Offset_4 ="0"
            Offset_5 ="0"/>
        <Acceleration
            Offsets="2"
            Offset_0="D557B0"
            Offset_1="48"
            Offset_2 ="0"
            Offset_3 ="0"
            Offset_4 ="0"
            Offset_5 ="0"/>
    </pointers>
    
    Good luck!

    SaturdayNightFever_small.gif
    • Winner Winner x 3
  3. Brett Horton

    Brett Horton Active Member

    Joined:
    Aug 18, 2016
    Messages:
    289
    Occupation:
    UAS Manager / Pilot / Integration Specialist
    Location:
    Tampa FL
    Balance:
    275Coins
    Ratings:
    +191 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    Thanks so much!
  4. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    549
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,284Coins
    Ratings:
    +271 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Thank you!

    I started to write the plugin for this game, but this method is hard to find good values (except gear and speed)
    • Informative Informative x 1
  5. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,063
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    5,434Coins
    Ratings:
    +2,930 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Yes, indeed, it needs some passion, some time and some good coffee :)
    And once you have found stable pointers, you still have to verify they work in different modules in the game (which should be the case for Wreckfest) and on different machines.
    • Like Like x 3
  6. EL mansouri

    EL mansouri New Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 24, 2018
    Messages:
    10
    Location:
    France
    Balance:
    261Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    adieu cher ami d'abord vous remercier de cet effort fourni pour le plug-in pour wreckfest, mais m'a dit qu'il sera mise au point lorsque s'il vous plaît, je suis un novice en informatique, merci de nous coordonner ai_der
  7. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    12,282
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    94,594Coins
    Ratings:
    +7,958 / 37 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Please be aware that you can dual language post but it is part of the Forum Rules that you also include English, doing so via Google Translate is fine: https://www.xsimulator.net/community/threads/forum-rules.9527/

    Google Translate -
    goodbye dear friend first thank you for this effort provided for the plug-in for wreckfest, but told me it will be fine tuned when please, i'm a computer novice, thanks for coordinating us help
  8. Scotty1186

    Scotty1186 Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    67
    Location:
    Usa
    Balance:
    182Coins
    Ratings:
    +22 / 0 / -0
    Ill do all of that, once I figure out what any of it means! Thanks for sticking with it for us masochists who want motion on this roller coaster!


    • Like Like x 1
  9. Scotty1186

    Scotty1186 Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    67
    Location:
    Usa
    Balance:
    182Coins
    Ratings:
    +22 / 0 / -0
    I had trouble getting this to read on my PC. The trick apparently was to launch the 64 bit version after patching, then go back to the 32 and it worked. No idea why, maybe just a fluke.
    • Informative Informative x 1
  10. leonaikikai

    leonaikikai New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 27, 2014
    Messages:
    28
    Balance:
    121Coins
    Ratings:
    +18 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    I hope 64bit version please
    Big thancks for your job
  11. SEHATanguy

    SEHATanguy Member

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    39
    Location:
    Belgium
    Balance:
    12Coins
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Thank you! I'll give it a try
  12. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,063
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    5,434Coins
    Ratings:
    +2,930 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Not sure if there will be a 64bit plugin. But you can force Wreckfest into 32bit mode with the startup option. I guess, there's not really a difference between 64bit and 32bit mode.
    • Agree Agree x 2
  13. Scotty1186

    Scotty1186 Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    67
    Location:
    Usa
    Balance:
    182Coins
    Ratings:
    +22 / 0 / -0
    Just make sure you actually launch it from Steam, not from the taskbar selection. It will not give you the choice if you launch from the taskbar. I have zero performance difference between 32 and 64.
    • Agree Agree x 1
    • Informative Informative x 1
  14. leonaikikai

    leonaikikai New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 27, 2014
    Messages:
    28
    Balance:
    121Coins
    Ratings:
    +18 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Thanks guy the game run in launching 32bit mode :thumbs
    • Like Like x 2
  15. schubnel

    schubnel New Member Gold Contributor

    Joined:
    Mar 7, 2018
    Messages:
    24
    Location:
    france
    Balance:
    98Coins
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    Many thx for plugin !

    in multiplayer, when we are waiting for the end of a race the camera follow a player as an observer and the cockpit is mouving, if there is 10 minutes waiting I get shake full , any idea to stop what ?
  16. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    12,282
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    94,594Coins
    Ratings:
    +7,958 / 37 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    You can disconnect SimTools using the button on the top left of Game Manager.
  17. schubnel

    schubnel New Member Gold Contributor

    Joined:
    Mar 7, 2018
    Messages:
    24
    Location:
    france
    Balance:
    98Coins
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    many thx , this button make a cockpit in standby mod ?
  18. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    12,282
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    94,594Coins
    Ratings:
    +7,958 / 37 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Sort of, Game Manager will be disconnected and you can click it again to reconnect when you want motion.
    • Informative Informative x 1
  19. schubnel

    schubnel New Member Gold Contributor

    Joined:
    Mar 7, 2018
    Messages:
    24
    Location:
    france
    Balance:
    98Coins
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    ok , very good !

    i try to play multiplayer but something wrong, the motion is not like my car , it's like the motion another player
    • Informative Informative x 1
  20. leonaikikai

    leonaikikai New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 27, 2014
    Messages:
    28
    Balance:
    121Coins
    Ratings:
    +18 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    thank for that because i have the same problem