1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Working in SMC, Axis tests and dof test but not LFS

Discussion in 'DIY Motion Simulator Building Q&A / FAQ' started by Trigen, Jan 19, 2019.

  1. Trigen

    Trigen Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 25, 2018
    Messages:
    73
    Balance:
    600Coins
    Ratings:
    +20 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Hi

    Unsure where to post this so im trying here. I cant for the life of me get any reaction from LFS

    Its working fine in SMC and in Axis
    It seems to be stuck in Sway when i test forces regardless of what i set as force on Axis1a and save. Its late though and im quite tired

    Ive patched the game.
    I can feel it sets to center when i start the game.
    Ive tried all launched as administrator
    Tried default settings.
    Tried lots of other axis settings with no change.

    Any ideas?
  2. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    12,614
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    96,486Coins
    Ratings:
    +8,106 / 40 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    You need to run a few laps in first person mode before patching, as that generates some required files.

    So if you did not run LFS first then un-patch, close SimTools, run some laps in LFS, reopen SimTools and re-patch.
  3. Trigen

    Trigen Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 25, 2018
    Messages:
    73
    Balance:
    600Coins
    Ratings:
    +20 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Thanks will try that in the morning!