1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Wiper motor ground isolation question

Discussion in 'DIY Motion Simulator Building Q&A / FAQ' started by getti, Feb 17, 2017.

  1. getti

    getti Currently building my first 2dof seat mover...

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Messages:
    124
    Location:
    Canada
    Balance:
    45Coins
    Ratings:
    +45 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Do I have to do the ground isolation on my wiper motor if my rig is made of wood?
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. Nick Moxley

    Nick Moxley Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    2,782
    Occupation:
    Owner/Operator- Moxleys Rantals
    Location:
    Winnipeg Manitoba Canada
    Balance:
    18,888Coins
    Ratings:
    +2,494 / 30 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, JRK
  4. getti

    getti Currently building my first 2dof seat mover...

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Messages:
    124
    Location:
    Canada
    Balance:
    45Coins
    Ratings:
    +45 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    K thanks, I was thinking I could skip that step for my traction loss.. Hey we were supposed to chat about tuning, how do I get in touch with you?
  5. Nick Moxley

    Nick Moxley Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    2,782
    Occupation:
    Owner/Operator- Moxleys Rantals
    Location:
    Winnipeg Manitoba Canada
    Balance:
    18,888Coins
    Ratings:
    +2,494 / 30 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, JRK
    Slype. just search my name and fwiw it might show me being in the USA...obviously not the case. :confused:
  6. Alexey

    Alexey Well-Known Member

    Joined:
    Sep 23, 2014
    Messages:
    455
    Occupation:
    Electronics Technician
    Location:
    Adelaide, Australia
    Balance:
    7,948Coins
    Ratings:
    +607 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    You only have to isolate the ground if the ground is connected to the case of the motor.
  7. jangomoose

    jangomoose Member

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    105
    Location:
    Hobart, Australia
    Balance:
    784Coins
    Ratings:
    +55 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Didn't bother Grounding mine, just kept each motor isolated from the rest of the rig.