1. Hundreds of coffees, endless nights of debugging and coding, and countless feedback by our beta testers led to this new major release. SimTools 2.4 is probably the version with the most upgrades and improvements in a single release ever. Look at everything Dustin has included:
    SimTools 2.4 all features.
    Dismiss Notice
  2. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  3. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  4. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Resolved We Moved to a New Server. Is Everything working?

Discussion in 'Forum and Website' started by RaceRay, Jun 26, 2018.

  1. RaceRay

    RaceRay Administrator Staff Member SimAxe Beta Tester

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    4,624
    Occupation:
    Self-employed | Web and application development
    Location:
    Hamburg, Germany
    Balance:
    24,561Coins
    Ratings:
    +1,262 / 10 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, SimAxe, SimforceGT
    In the last 24 hours I had been busy with moving xsimulator.net to a new machine.
    Our new working horse is 32GB Ram equipped Intel Xeon machine with 2 x 240GB SSDs running in Raid 1.

    Please let me know if everything is running well and have a special look for missing images and other attachments.

    I tried to do the migration as smooth as possible with a down time of 30min only.

    Thanks guys
    • Like Like x 2
  2. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,143
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    99,999Coins
    Ratings:
    +8,337 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Great work, so far so good and everything seems to be working OK :thumbs
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  3. Stephen Robotham

    Stephen Robotham Member

    Joined:
    Feb 16, 2018
    Messages:
    97
    Location:
    jamaica
    Balance:
    266Coins
    Ratings:
    +37 / 0 / -0
    Im not sure if its related, but I haven't been able to upload anything since the change and im also still waiting on a response regarding my simtools license.
  4. RaceRay

    RaceRay Administrator Staff Member SimAxe Beta Tester

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    4,624
    Occupation:
    Self-employed | Web and application development
    Location:
    Hamburg, Germany
    Balance:
    24,561Coins
    Ratings:
    +1,262 / 10 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, SimAxe, SimforceGT
    @Stephen Robotham Do you mean you can not upload any images?

    How large are them?

    If you have issues about your simtools license please contact @yobuddy directly
  5. Stephen Robotham

    Stephen Robotham Member

    Joined:
    Feb 16, 2018
    Messages:
    97
    Location:
    jamaica
    Balance:
    266Coins
    Ratings:
    +37 / 0 / -0
    Hey, thanks for responding. The files are less than 2mb each, I have even tried uploading some that I had previously uploaded just to see if it would work, but those don't work either.
  6. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,143
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    99,999Coins
    Ratings:
    +8,337 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Have you tried my previous advice, opening a photo in Paint and resize. To do so select the Resize button in paint and then try something like 1280x768 as the Pixels settings.
  7. Stephen Robotham

    Stephen Robotham Member

    Joined:
    Feb 16, 2018
    Messages:
    97
    Location:
    jamaica
    Balance:
    266Coins
    Ratings:
    +37 / 0 / -0
    Hey, i did try to resize it but not to that specific size. I will try that now.
  8. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,143
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    99,999Coins
    Ratings:
    +8,337 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Thanks, as that should help rule in or out individual file size as one potential culprit.
  9. Stephen Robotham

    Stephen Robotham Member

    Joined:
    Feb 16, 2018
    Messages:
    97
    Location:
    jamaica
    Balance:
    266Coins
    Ratings:
    +37 / 0 / -0
    It looks like that may have worked. Very strange since I even tried pics that had been previously uploaded, but it works now, so thanks.
    • Winner Winner x 1
  10. Stephen Robotham

    Stephen Robotham Member

    Joined:
    Feb 16, 2018
    Messages:
    97
    Location:
    jamaica
    Balance:
    266Coins
    Ratings:
    +37 / 0 / -0
    Hey, I messaged yobuddy directly regarding the license but still havent heard anything from him and everything is finished and ready for testing.
  11. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,109
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    6,975Coins
    Ratings:
    +3,043 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    You can do all the testing with LFS, that's included in the free versions :)
    • Informative Informative x 1
  12. Stephen Robotham

    Stephen Robotham Member

    Joined:
    Feb 16, 2018
    Messages:
    97
    Location:
    jamaica
    Balance:
    266Coins
    Ratings:
    +37 / 0 / -0
    I don't have that game, plus once i'm done testing then i'm back to waiting, sigh.
  13. Stephen Robotham

    Stephen Robotham Member

    Joined:
    Feb 16, 2018
    Messages:
    97
    Location:
    jamaica
    Balance:
    266Coins
    Ratings:
    +37 / 0 / -0
    Just realized its a free game, so downloading as we speak, but still would love to get the key so I can use it with my regular games like assetto corsa and iracing in vr.