1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
Ville Pesonen

War Thunder Plugin 2.0.0.0

SimTools plugin for War Thunder

  1. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,165
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    9,464Coins
    Ratings:
    +3,174 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    That would be cool to have a stable plugin that works with the future versions of the game too! :thumbs
  2. Ville Pesonen

    Ville Pesonen Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    134
    Balance:
    694Coins
    Ratings:
    +193 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Took me many hours but I managed to make something out of it!
    Roll is Roll rate in degrees (so it's not related to the planes angle relative to the earth)
    Pitch is the position of elevator (so it's not relative to the earth)
    Heave is G forces that the pilot experiences
    Yaw is rudder position
    Sway is Sideslip angle
    Surge is calculated from delta speed, so it gets little wonky when you dive.

    Only "problem" with the plugin is that it opens many (6000-7000) tcp connections to localhost . every update request opens new one and it takes some time to close the old ones. but that is what it is as there is no other way to pull the values from the game, except memory hooks.

    I've attached the plugin for people to test. Let me know how it works.

    Attached Files:

    • Like Like x 1
    • Useful Useful x 1
  3. Ville Pesonen

    Ville Pesonen Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    134
    Balance:
    694Coins
    Ratings:
    +193 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Ville Pesonen updated War Thunder Plugin with a new update entry:

    War Thunder plugin using TCP

    Read the rest of this update entry...
    • Like Like x 2
    • Winner Winner x 1
  4. brucewang

    brucewang New Member

    Joined:
    Nov 5, 2015
    Messages:
    4
    Location:
    China
    Balance:
    163Coins
    Ratings:
    +0 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, AC motor, SCN5, SCN6, SimAxe, Arduino, JRK, Joyrider, SimforceGT, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    Can this support Chinese version?
  5. Ville Pesonen

    Ville Pesonen Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    134
    Balance:
    694Coins
    Ratings:
    +193 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    I do not know as I have not tested it in one. You'll have to give it a go to see if it works.
  6. shannonb1

    shannonb1 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,107
    Occupation:
    Sales Intelligence
    Location:
    Virginia
    Balance:
    8,825Coins
    Ratings:
    +597 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, AC motor, Arduino, JRK, 4DOF
    for some reason the screen is completely upside down for me. Anyone else have this issue?
  7. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    14,723
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    108,829Coins
    Ratings:
    +8,892 / 43 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    I just did the latest War Thunder update and both it and the motion plugin are working for me.

    When you say the "screen is completely upside down" do you mean in normal monitor mode or with the Rift. I currently don't have a runtime switcher installed so can't test War Thunder Rift support at the moment.

    If it is with a monitor what is your graphics card configuration?
  8. shannonb1

    shannonb1 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,107
    Occupation:
    Sales Intelligence
    Location:
    Virginia
    Balance:
    8,825Coins
    Ratings:
    +597 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, AC motor, Arduino, JRK, 4DOF
    980 gtx... Triples, I'm on 0.8 so I can't run my dk2
  9. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    14,723
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    108,829Coins
    Ratings:
    +8,892 / 43 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Sounds like the latest War Thunder update may have done something that messes with the way the triples are configured. Have you tried a single screen, just to see what happens?
  10. shannonb1

    shannonb1 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,107
    Occupation:
    Sales Intelligence
    Location:
    Virginia
    Balance:
    8,825Coins
    Ratings:
    +597 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, AC motor, Arduino, JRK, 4DOF
    I havent but I will try. Should war thunder work in 0.8? Guess I am going to google that now.
  11. shannonb1

    shannonb1 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,107
    Occupation:
    Sales Intelligence
    Location:
    Virginia
    Balance:
    8,825Coins
    Ratings:
    +597 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, AC motor, Arduino, JRK, 4DOF
    Nope, still not on 0.8 and getting the switcher running was a pain in the ass and I dont like hassle.
    • Agree Agree x 1
  12. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    14,723
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    108,829Coins
    Ratings:
    +8,892 / 43 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    The Oculus SDK 1 is available for developers so let's hope War Thunder gets to that soon, as they have worked out most of the other VR issues, except for some HUD elements.
  13. shannonb1

    shannonb1 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,107
    Occupation:
    Sales Intelligence
    Location:
    Virginia
    Balance:
    8,825Coins
    Ratings:
    +597 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, AC motor, Arduino, JRK, 4DOF
    Based on their track record I would very seriously doubt it.
    • Agree Agree x 1
  14. Jamburglar

    Jamburglar Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 17, 2016
    Messages:
    41
    Occupation:
    Controls Engineer / Software Engineer
    Location:
    Michigan
    Balance:
    149Coins
    Ratings:
    +11 / 0 / -0
    I can't wait until I get my seat designed and built. I am also pre-ordering a rift. Too. This is the game I want to play the most!
  15. darkcrayon

    darkcrayon Member

    Joined:
    Jun 27, 2015
    Messages:
    78
    Location:
    New York, NY
    Balance:
    260Coins
    Ratings:
    +34 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN5, 6DOF
    Does the new plugin work for tank view? If not, is a similar stream of data provided via TCP? That would definitely be a unique vehicle for motion sims :)

    Hmm downloaded it, doesn't seem to give the same info for tanks? You can pull up the web page map but it doesn't seem to include any of the "statistics" for what's going on.. Unless something was wrong on my end.
    Last edited: Jan 21, 2016
  16. Ville Pesonen

    Ville Pesonen Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    134
    Balance:
    694Coins
    Ratings:
    +193 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    I only made the plugin to work with the planes, so the tank part won't work.
    I'll have to try the tank part of the game and see if I can come up with something for it. It might take couple of weeks as I have some other things going on at the moment.
    • Like Like x 1
  17. Ville Pesonen

    Ville Pesonen Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    134
    Balance:
    694Coins
    Ratings:
    +193 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    @darkcrayon
    I finally got around to have a look at the possibility of adding motion for the tank part of the game, but unfortunately it seems like it's impossible to do without memory hooks. The tank mode does not provide the data though tcp.
    The memory hook would brake every time the game is updated so the fun would not last long.
  18. MasterYoda

    MasterYoda Active Member

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    333
    Location:
    Montreal/Canada
    Balance:
    - 131Coins
    Ratings:
    +37 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Guys,
    I am getting no motion from the game.
    2016-05-28.png
    Game manager and engine, both running in admin mode.

    Am I missing something here or is it that they updated the game and changed something related to the telemetry?
    Perhaps to add tanks data now! :roll

    Any help is appreciated! :sos
  19. MasterYoda

    MasterYoda Active Member

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    333
    Location:
    Montreal/Canada
    Balance:
    - 131Coins
    Ratings:
    +37 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Nevermind. Working now.

    For some reason I had an old plugin installed. Got the latest one.

    There is just one strange behavior as the pitch has some strange jerk aleatory movements back and forth... lol
  20. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    14,723
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    108,829Coins
    Ratings:
    +8,892 / 43 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Try the smoothing filter on pitch.
    • Like Like x 1