1. Hundreds of coffees, endless nights of debugging and coding, and countless feedback by our beta testers led to this new major release. SimTools 2.4 is probably the version with the most upgrades and improvements in a single release ever. Look at everything Dustin has included:
    SimTools 2.4 all features.
    Dismiss Notice
  2. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  3. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  4. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
Ville Pesonen

War Thunder Plugin 2.0.0.0

SimTools plugin for War Thunder

  1. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,109
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    6,969Coins
    Ratings:
    +3,043 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    value1 submitted a new resource:

    War Thunder Plugin - SimTools plugin for War Thunder

    Any feedback is very welcome. I'm still a horrible pilot :D

    Read more about this resource...
    • Winner Winner x 3
    • Like Like x 1
  2. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,142
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    99,992Coins
    Ratings:
    +8,337 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    This is my father's favorite, can't wait to give him a go, thanks so much @value1.

    I had a highly tweaked setup for the DK1 and War Thunder, but Gaijin really botched the DK2 support. I did contribute a tweak to at least work around some of the worst DK2 issues, but put WT aside in favor of other better DK2 flight options. Now I have a reason to go back and see if more can be done to improve WT with the DK2, as my father would rally enjoy WT with motion and the DK2.
    • Like Like x 2
  3. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,142
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    99,992Coins
    Ratings:
    +8,337 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    No joy for me @value1, I am not getting any telemetry data registering in the Virtual Axis, other than Yaw which goes to 0% when War Thunder is launched and stays there. War Thunder does connect in Game Manager.

    There was a War Thunder auto update from the 26th which came after you released the plugin and before I tried it today, which may be an issue: http://devblog.warthunder.com/category/changelog/?hl=en
  4. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,109
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    6,969Coins
    Ratings:
    +3,043 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Looking at the frequency, how often they update the game, this might be a no go.
    Looks like I have to withdraw this plugin.
    @noorbeast Thanks for making me aware
  5. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,142
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    99,992Coins
    Ratings:
    +8,337 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    War Thunder is a bit like that @value1.

    If you can talk me through the Cheat Engine stuff, much as you did with Nolimits2, I would be happy to give it a go in terms of tracking changes if that would help.
  6. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,109
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    6,969Coins
    Ratings:
    +3,043 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    I quickly checked and we'll find a way to easily keep the plugin updated!
    • Winner Winner x 2
  7. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,109
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    6,969Coins
    Ratings:
    +3,043 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
  8. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,142
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    99,992Coins
    Ratings:
    +8,337 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    I have Yaw output @value1, but nothing else. Anything I can do to fault test?
  9. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,109
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    6,969Coins
    Ratings:
    +3,043 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Explode.gif I had a funny feeling, this might be the case…
    I need to investigate more. Sorry!
  10. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,142
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    99,992Coins
    Ratings:
    +8,337 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Please let me know if I can help in any way @value1 .

    I am using the downloaded version of War Thunder, if that makes any difference.
  11. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,109
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    6,969Coins
    Ratings:
    +3,043 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Hi @noorbeast
    Did you run GameManager in admin mode while playing. GameManager needs to be in admin mode to catch the data.
  12. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,142
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    99,992Coins
    Ratings:
    +8,337 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Yes @value1 GameManager is started in admin mode and I do have Yaw data, but nothing else.

    wt (600 x 375).jpg
  13. prodigy

    prodigy Burning revs

    Joined:
    Oct 27, 2013
    Messages:
    433
    Location:
    Croatia
    Balance:
    6,387Coins
    Ratings:
    +377 / 3 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    @noorbeast

    I've just tried it, with latest version 1.45.11.86 and I got all the data and motion, used the Test Flight mode in game.

    war_thunder_1.PNG

    EDIT:

    @value1

    Found the problem, it is in "Cockpit View" - There is only Yaw data in cockpit, in third person view is all other.

    IMHO, it would be better to have all data in Cockpit view, while it's more immersive and realistic view, rather than third person view.
    • Informative Informative x 1
    Last edited: Feb 7, 2015
  14. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,142
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    99,992Coins
    Ratings:
    +8,337 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Thanks @prodigy.

    I have to agree, while a lot of mouse users play War Thunder in third person view in cockpit is what suits simulation.
    • Informative Informative x 1
  15. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,109
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    6,969Coins
    Ratings:
    +3,043 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Good information from both! Thanks!
    How do I switch to "Cockpit View"?
  16. prodigy

    prodigy Burning revs

    Joined:
    Oct 27, 2013
    Messages:
    433
    Location:
    Croatia
    Balance:
    6,387Coins
    Ratings:
    +377 / 3 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Menu - Game Options - Main Parameters - Default view
    • Informative Informative x 1
  17. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,142
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    99,992Coins
    Ratings:
    +8,337 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    You can select the view type on the first menu when test flight is launched @value1.
    • Informative Informative x 1
  18. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,142
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    99,992Coins
    Ratings:
    +8,337 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    I tested @prodigy's observation and yes there is motion in 3rd person view, which is one you really don't want to use for simming and one your definitely don't want to use with the Rift, unless you want to be very ill. To complicate matters there is the cockpit view and the virtual cockpit view, with the latter being the default for bombers, as they do not have rendered cockpits.
    • Agree Agree x 1
  19. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,109
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    6,969Coins
    Ratings:
    +3,043 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    • Like Like x 2
    • Winner Winner x 1
  20. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,142
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    99,992Coins
    Ratings:
    +8,337 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Works great @value1, in both cockpit and virtual cockpit views, you can even switch between them with no problems.

    If at all possible at sometime in the future can roll be set up for WT on Extra 2, as you did with FSX/P3D? For me I find that far more realistic with the Rift.
    Last edited: Feb 15, 2015