1. Do not share user accounts! Any account that is shared by another person will be blocked and closed. This means: we will close not only the account that is shared, but also the main account of the user who uses another person's account. We have the ability to detect account sharing, so please do not try to cheat the system. This action will take place on 04/18/2023. Read all forum rules.
    Dismiss Notice
  2. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  3. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  4. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Question VR Issue in AC (Rift)

Discussion in 'Assetto Corsa' started by Brett Horton, Feb 23, 2017.

  1. Brett Horton

    Brett Horton Active Member

    Joined:
    Aug 18, 2016
    Messages:
    310
    Occupation:
    Program Manager / Pilot
    Location:
    Tampa FL
    Balance:
    118Coins
    Ratings:
    +202 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    I race on AC almost daily, as well as last night for a few hours at Nords on AC... Get everything running, put on the rift as the sim is entering the Nords lobby and bam! Left eye fine, right eye... Bottom of the screen normal, top of the screen flickering and a copy of the right eye bottom placed at top... I have checked several other games and it only seems to do this in VR (Not single screen) on AC... Anybody seen this ?
  2. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,619
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    20,405Coins
    Ratings:
    +3,480 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Hi mate, I have never had this issue at all. Not sure what it could be to be honest. Maybe driver or oculus software as I'm pretty sure it won't be AC its been faultless with me.
  3. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    20,662
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    145,840Coins
    Ratings:
    +10,803 / 52 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    AC is fine for me also.

    What graphics card and driver version are you using?

    Also check the seating of all cables, both ends.
  4. Brett Horton

    Brett Horton Active Member

    Joined:
    Aug 18, 2016
    Messages:
    310
    Occupation:
    Program Manager / Pilot
    Location:
    Tampa FL
    Balance:
    118Coins
    Ratings:
    +202 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    "You could rename the d3d11.DLL to deactivate sweetFX."
    This was from the developer of Good and Bad Weathers...
    That fixed it...
    Wonder what changed to make it stop working....

    Thanks for your suggestions guys...
    • Informative Informative x 1
  5. that_is

    that_is New Member

    Joined:
    Apr 7, 2017
    Messages:
    25
    Location:
    China
    Balance:
    207Coins
    Ratings:
    +7 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Never seen that before. But sometimes, I experienced "black screen" in Rift after I took it off and then put it back, I have to restart the game to solve it.
    Maybe these issues are related.