1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

speed controlled fan (Dirt 3)

Discussion in 'DIY peripherals' started by Anton60400, Dec 27, 2014.

  1. Anton60400

    Anton60400 Starter

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    27
    Occupation:
    beginner of Software Developing
    Location:
    Hannover, Germany
    Balance:
    311Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT
    Hi,
    How can i build a fan that is controlled by the speed of my car?
    thanks for replying
  2. bsft

    bsft

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    you really need to start digging through the threads, yes its a lot of looking....
    There is something there somewhere. Not sure if its Dirt3 related though
    • Agree Agree x 2
  3. Anton60400

    Anton60400 Starter

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    27
    Occupation:
    beginner of Software Developing
    Location:
    Hannover, Germany
    Balance:
    311Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT
    I've done that but there wasn't anything about a speed controlled fan in dirt 3
  4. bsft

    bsft

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    @value1 ? do yo know of a speed control fan setup for Dirt3?
  5. Blame73

    Blame73 Yet it moves!

    Joined:
    Nov 6, 2014
    Messages:
    1,137
    Location:
    Italy
    Balance:
    8,055Coins
    Ratings:
    +993 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    I remember someone was building something with a fan for NoLimits Roller coaster.
  6. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,358
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    18,430Coins
    Ratings:
    +3,056 / 29 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    I got mine working for nolimits, but your inside a car in Dirt3 why would you want wind in your face ??

    Open cockpit racer yes but a rally car ???

    As long as there is a speed output from the dash data you could get a fan working easily enough
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  7. Anton60400

    Anton60400 Starter

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    27
    Occupation:
    beginner of Software Developing
    Location:
    Hannover, Germany
    Balance:
    311Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT
    some cars do have open windows
  8. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    12,611
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    96,465Coins
    Ratings:
    +8,106 / 40 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    [​IMG]
    • Funny Funny x 12
    • Like Like x 2
  9. Rocket man

    Rocket man Member

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    58
    Location:
    Canada
    Balance:
    - 80Coins
    Ratings:
    +63 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Haha...hard to see the road with your eyes shut!
    • Funny Funny x 2