1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Shift Unleashed 2

Discussion in 'Off Topic - All other stuff here' started by bleco, Feb 24, 2011.

  1. Skaut69

    Skaut69 Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    285
    Location:
    UK, Hull
    Balance:
    335Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Splendiddd, Demon, Hobbs77 - have all date from first game and they manage to get it work by Force Injector, so i call it as a good to go.
    Mates where are you ?
  2. splendiddd

    splendiddd Active Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    358
    Occupation:
    CCTV security
    Location:
    Netherlands
    Balance:
    734Coins
    Ratings:
    +60 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, Motion platform
    Hi, sorry it does not work with the injector from shift 1..... Even if it did, this game has serieus issues regarding gfx. AA does not work and the most i can get from it is 30fps, and yes i tried everything... :thbd:

    Need to wait for a patch i guess...
  3. bleco

    bleco Member Gold Contributor

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    361
    Occupation:
    IT Problem Coordinator
    Location:
    Montréal, Canada
    Balance:
    365Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Solved for Windows 7 users ... EDIT: for AMD GPU's ;-)

    Install catalyst v11.4 early preview

    http://support.amd.com/us/kbarticles/Pa ... eview.aspx

    Running everything maxed out with full AA 1920x1080 @ 60fps

    Still some graphical glitches but way better!

    Now lets work on an injector file!! :cheers:



    Bleco
  4. splendiddd

    splendiddd Active Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    358
    Occupation:
    CCTV security
    Location:
    Netherlands
    Balance:
    734Coins
    Ratings:
    +60 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, Motion platform
    Now for a nvidia solution ;-)
  5. Hobbs77

    Hobbs77 Active Member

    Joined:
    Jun 6, 2008
    Messages:
    171
    Location:
    Connecticut, USA
    Balance:
    588Coins
    Ratings:
    +69 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    For nvidia cards go to nogrip'' under forums...NFS Unleashed...and under the 3rd posting the shift 2 issues and solution thread for pc'' go to pg 3 posting #133 you'll find info to get better graphics. Made a world of difference for me.
  6. splendiddd

    splendiddd Active Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    358
    Occupation:
    CCTV security
    Location:
    Netherlands
    Balance:
    734Coins
    Ratings:
    +60 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, Motion platform
    Thanks mate, but i already tried that, does not work for me sadly....
  7. Fahim

    Fahim Member

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    423
    Balance:
    259Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Same here. NV Inspec did not work. Very bad anti aliasing and shadows are very poor.
    Running gtx480 with i7920 overclocked to 4.2ghz so FPS is not a issue. Just the ant aliasing. Reminds me of PS3 :D
  8. Hobbs77

    Hobbs77 Active Member

    Joined:
    Jun 6, 2008
    Messages:
    171
    Location:
    Connecticut, USA
    Balance:
    588Coins
    Ratings:
    +69 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Too bad because it's like a completely different game for me now. The first hour I was ready to give this game a -5 rating and now 9.5.... with a decent ff for g25 and anti aliasing, this might be the best sim-arcade racing game I ever played. This game engine in the right hands could be something very special. Too bad they didn't get it right for release, I just don't understand how they could ship a game playing the way it did. Just 2 days ago I said well at least I have RF2 and Dirt 3 to look forward to, but now you can't get me away from it. Hope we can a profile up and running for this game, my rig is getting dusty!
    GTX 460 270.51 drivers AMD 2CORE 3.0ghz vista 32 ave. 30-45 fps The thing that made the biggest improvement was getting the 2x sparse grid supersampling running in nvidia profile.
  9. Silly(c)One

    Silly(c)One New Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    68
    Occupation:
    ex-Web & Industrial Dev/Sysadmin
    Location:
    Brussels, Belgium
    Balance:
    327Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Check this out : http://www.virtualr.net/need-for-speed- ... -released/
    The handling minimod fixed all the steering lag issues I had. :thbup:
    Before that, I tried fidgeting with the advanced options (sensitivity) to no avail. It was more driveable than Shift1 already but still very weird.
    S2U is a completely new game with this mod :clap:

    I really don't understand why SMS releases their games with such terrible wheel settings when a simple mod released 24h after release can fix the stuff??? :thbd:
  10. bleco

    bleco Member Gold Contributor

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    361
    Occupation:
    IT Problem Coordinator
    Location:
    Montréal, Canada
    Balance:
    365Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    I agree, this mod feels good but with 360 degrees ... :thbd:

    As for the game, the graphics are superb, the game runs very smooth now with v11.4 of amd drivers and I can't wait to add motion... Accelerations feels very good and the car sounds are deep! A must to have is the camera control mod to change you camera settings live ... Essential to get really immerse, I don't like the default cockpit cam positions ...

    The colours are great, the opponants cars look real ... AI is still stupid and will often bumps you in corners but this is moddable...

    I love it and currently unpacking my installation to see what can be tweaked ...

    It's getting much more closer to a sim, I like it ...




    Bleco
  11. splendiddd

    splendiddd Active Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    358
    Occupation:
    CCTV security
    Location:
    Netherlands
    Balance:
    734Coins
    Ratings:
    +60 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, Motion platform
    @Fahim: what are your fps?

    @Hobbs77: do you have a screenshot of the nv inspector ?

    Yesterday i tried shift one again to compare game preformance as it should be the same game engine..... I am getting constant 60 fps vsync on, everything on max, smooth as butter.

    Why oh why does shift2 suck so bad at gfx preformance... :thbd:
  12. Fahim

    Fahim Member

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    423
    Balance:
    259Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Well my frames are 60fps v-sync and drop to 52-53 down the Japan home straight.
    I need to sort out ANTI-aliaising because this game graphically potentially is incredible.


    I7 920 Duo @ 4.2GHZ Processor
    Corsair Dominator 6GB 1866mhz Ram
    GTX 480 Nvidia Zotac Graphics (over clocked to 920mhz)

    EDIT: Just improved anti-aliasing.

    I did not use the nv inspector way. I just put game option anti aliasing on high

    Then went into nvidia control panel and enchanced the application and put the anti aliasing in control panel to 16Q

    Do not use the override in NVCP when the game is already on high it just locks the game up i.e 2-3fps when driving.

    Now this game looks sweet to me and wets my appetite for GTR3.
  13. Hobbs77

    Hobbs77 Active Member

    Joined:
    Jun 6, 2008
    Messages:
    171
    Location:
    Connecticut, USA
    Balance:
    588Coins
    Ratings:
    +69 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    splendiddd, if you just take the time to read the whole posting at nogrip you'll find your answers.
  14. splendiddd

    splendiddd Active Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    358
    Occupation:
    CCTV security
    Location:
    Netherlands
    Balance:
    734Coins
    Ratings:
    +60 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, Motion platform
    I did, i even read the hole thread at 3dguru... the flag hex just does not work with me, also Fahim's way does not work, i get no more then 10 fps with that.

    I will try again using a different driver version.
  15. Fahim

    Fahim Member

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    423
    Balance:
    259Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Sorry my way was to improve anti-aliasing not FPS.

    To be honest F1 2010, Dirt 2, and now this NFS shift 2 have taken graphics to another level.

    Developers are giving hints that you need to invest in better machines with higher graphics cards.

    It seems the devs and Nvidia, ATI etc work together in way to move things foward and keep the money rolling in.

    Why would they keep making ways for these games to run on lower cards. They want you to folk(spend) out the money.

    For PC users, this is the disadvantage (Expense).
  16. Hobbs77

    Hobbs77 Active Member

    Joined:
    Jun 6, 2008
    Messages:
    171
    Location:
    Connecticut, USA
    Balance:
    588Coins
    Ratings:
    +69 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    So you saw the NV inspector screen printout you were looking for?
  17. splendiddd

    splendiddd Active Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    358
    Occupation:
    CCTV security
    Location:
    Netherlands
    Balance:
    734Coins
    Ratings:
    +60 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, Motion platform
    Yeah, but maybe i overlooked one.

    Anyway, the AA trick works but i do not get above 20fps with AA on.

    I know, but the thing is that those games work great on my machine, to be honest almost every game works without a sweat steady 60 fps (v-sync on i hate it without) everything on high/ultra=max :happy:

    Last thing to try is running it in dx9

    BTW: my GTX 295 is a still beast these days, though lacking dx11, but i don't care, i bet you Dirt3 will work just fine :brows:

    Cheers

    EDIT: force dx9 does not do anything, i give up, i will play this game again when there is a patch.... :badpc:
  18. Silly(c)One

    Silly(c)One New Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    68
    Occupation:
    ex-Web & Industrial Dev/Sysadmin
    Location:
    Brussels, Belgium
    Balance:
    327Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    What do you mean by that ?
    I'm using 360 degrees indeed, what is the problem ?

    Yup, can't wait to add motion either :)

    This is making me crazy, hope that can be modded indeed... it's the only real gripe I have with S2U at this point.

    Definitely much better than Shift1, 100% agreed ;)

    Silly.
  19. bleco

    bleco Member Gold Contributor

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    361
    Occupation:
    IT Problem Coordinator
    Location:
    Montréal, Canada
    Balance:
    365Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Not related to this mod but seems like the game was designed to be played with 360 degrees wheel setting ... not very realistic for most of road cars and gives this 'arcade' feeling ... It's just a question of time until someone comes out with a good mod for controller ...

    As for AI, it's definitely something moddable ...



    Bleco
  20. Hobbs77

    Hobbs77 Active Member

    Joined:
    Jun 6, 2008
    Messages:
    171
    Location:
    Connecticut, USA
    Balance:
    588Coins
    Ratings:
    +69 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5

    Here you go!

    Attached Files: