1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

SCN5 device ID

Discussion in 'SimTools DIY Version' started by Balles, Jan 1, 2014.

  1. Balles

    Balles New Member Gold Contributor

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    3
    Balance:
    - 14Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hi all, and Happy new year !

    I can't have the software to work with my scn5s (connected on 1 usb ftdi/rs232, drivers 2.08.30).
    They work great with x-sim. In settings, the device IDs are #0 and #1.
    Someone said that I must have both IDs to #0, but I can't. X-sim says that the ID #0 is in use and I can't change the ID #1 to #0.
    I also tried to install TBVST pctool for scn5, someone said that it can do the job, but it fails to install (something with the registry fails).
    I'm stuck right now.

    Any ideas ? Thanks.
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. RaceRay

    RaceRay Administrator Staff Member SimAxe Beta Tester

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    4,628
    Occupation:
    Self-employed | Web and application development
    Location:
    Hamburg, Germany
    Balance:
    24,559Coins
    Ratings:
    +1,315 / 10 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, SimAxe, SimforceGT
    Only connect the actuator you want to change with XSIM and than try again to change the ID. Does it work?