1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

SCN5 Actuator Not Found

Discussion in 'SimTools compatible interfaces' started by JimSim, Apr 2, 2011.

  1. JimSim

    JimSim New Member

    Joined:
    Feb 12, 2011
    Messages:
    11
    Occupation:
    Data Warehouse ETL Solutions Architect
    Balance:
    1Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hello.
    My left SCN5 actuator is no longer recognized in X-Sim.
    When the software initiates, my chair pulls backward and cockeyed to the left.

    Is there a troubleshooting guide for this issue someplace?
    I seem to have trouble using the search on the site so I apologize if this is something that has been posted many times before.
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. leandro37

    leandro37 New Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    37
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Try unplugged usb converters and restart your pc, connect then. With me works.
  4. JimSim

    JimSim New Member

    Joined:
    Feb 12, 2011
    Messages:
    11
    Occupation:
    Data Warehouse ETL Solutions Architect
    Balance:
    1Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    No dice. Thanks for the advice though.

    All I see under interface settings are right actuator outputs.
    Capture.GIF
  5. Nima

    Nima Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    413
    Occupation:
    Glaser
    Location:
    Bad Zwischenahn
    Balance:
    535Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hi
    you must delite the regedit go to x-sim/other stoff/RegistryCleaner.but than you must rename the scn5 in the scn5 plugin to left and right again.
  6. bvillersjr

    bvillersjr Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    1,174
    Location:
    Ohio, USA
    Balance:
    391Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    This FAQ Addresses this issue. It is likely that the timing settings section will resolve this for you. Several folks have reported this after a Windows Update occured although it has not been nailed down to a specific update.

    http://www.simxperience.com/Support/Fre ... fault.aspx
  7. JimSim

    JimSim New Member

    Joined:
    Feb 12, 2011
    Messages:
    11
    Occupation:
    Data Warehouse ETL Solutions Architect
    Balance:
    1Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    That does it somehow. Thanks!