1. This Software is no longer supported by us. Please download the new motion control software SimTools.
    Dismiss Notice
  2. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  3. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  4. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Richard Burns Rally motion?

Discussion in 'Force-Sender & Plugins' started by tronicgr, Jun 12, 2008.

  1. avaisane

    avaisane New Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    9
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    I will give more love for this plugin after I'm back from Lappland (on Wednesday) I'm on summer holiday thus now I'm better situation to focus on family, hobbies (coding just for fun) and drinking wine 8) . (Btw. Amazing how cheep those cabins are in off season in Levi mountain, one night in 83m2 three room 60e!)
  2. avaisane

    avaisane New Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    9
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ok, seems that I have one question left...
    Are map speeds expressed in m/s?
    e.g
    struct RBRCarInfo //Checked in to x-sim force injector by Jason Jamesdio and from the source code of RBRNet of Dave Skotnicki
    {
    char pad0[256];
    float car_look_at[4];
    char pad1[128];
    float map_rotation_speed_x;
    float map_rotation_speed_y;
    float map_rotation_speed_z;
    char pad2[36];
    float map_speed_x; // is this m/s?
    float map_speed_y;
    float map_speed_z;
    };
  3. aikuo60

    aikuo60 New Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    55
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    A new plugin is ready for RBR or not?
  4. EC Sim Hardware

    EC Sim Hardware New Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    32
    Occupation:
    EC Sim Hardware - - CEO
    Location:
    Spain
    Balance:
    227Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Good day for all,

    Now, we've got full working PRO Motion Force simulator, we stay looking for RBR motion plugin and we search with and interesting topic!

    rbr-plugin-retraction-t2350-50.html

    After stay reading it, we was redirected by egoexpress to this topic.

    Again, MILLION THANKS to Sirnoname for his work. It's ... Amazing.

    It looks like the RBR plugin has now a working version, right?

    Can anyone explain us what steps we need keep to install and get the motion ON?

    Theorically, I think we need paste the plugin into X - Sim - Plugin folder and into RBR - Plugin folder too. If i'm wrong, correct me ;)

    Waiting your answer,

    Best regards.
  5. EC Sim Hardware

    EC Sim Hardware New Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    32
    Occupation:
    EC Sim Hardware - - CEO
    Location:
    Spain
    Balance:
    227Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Thanks you Sirnoname :)

    Best regards.
  6. misiek3510

    misiek3510 New Member

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    5
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Please can You clarify this topic for me. Is it now possible to play RBR and use x-simulator software? If yes then how can I make it work together? Some time ago as I was reading this topic you made it with some software that you send via pm, but then it was sold is this right? So is there any possibility to play rbr now with motion simulator?

    Please some little tutorial how to set up everything would be really great.
  7. EC Sim Hardware

    EC Sim Hardware New Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    32
    Occupation:
    EC Sim Hardware - - CEO
    Location:
    Spain
    Balance:
    227Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Good afternoon,

    You're right. FAG develop an VB based RBR Motion Plugin and he share it freedly on X - Sim community.
    After that and if I'm not wrong, he sold the copyright and licences to FREX GP.
    After that FAG posted RBR Motion Plugin download links was deleted.

    There is people who have the good luck to have it becouse they was fast in thtat action.
    Another people (liek us) haven't got the opportunity to test the motion into the best rally simulator, RBR.

    Best regards.
  8. bvillersjr

    bvillersjr Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    1,174
    Location:
    Ohio, USA
    Balance:
    391Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    There was a discussion about FAGS / Frex's plugin using DirectX hooks, which are technically inferior and likely to cause compatibility problems with current 3D apps, etc.. SirNoName's plugin used RBRNet and is a better design. There is an RBR plugin for X-Sim and it's floating around in these forums. I don't remember the name of the thread.

    EDIT:The plugin is two pages back in this same thread :)
  9. EC Sim Hardware

    EC Sim Hardware New Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    32
    Occupation:
    EC Sim Hardware - - CEO
    Location:
    Spain
    Balance:
    227Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Good day there Berney,

    Thanks for your reply. Are you meaning about egoexpress or Sirnoname ones?

    egoexpress ones has a dead Rapidshare link and Sirnoname one I think it's incomplete and doesn't work properly.

    Correct me please, if I'm wrong but when I try it some months ago, a error apeares on the screen.

    Best regards.
  10. EC Sim Hardware

    EC Sim Hardware New Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    32
    Occupation:
    EC Sim Hardware - - CEO
    Location:
    Spain
    Balance:
    227Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Good night,

    Is someone there reading this thread? :lol:

    I will apreciate so much if someone can share his saved RBR motion aplication. Oleroc, FAG ...

    Is there something available for PERSONAL / FUN use?

    My E - Mail is: ecsimhardware@gmail.com

    Thanks in advice.

    Best regards.
  11. LFialho

    LFialho New Member

    Joined:
    May 18, 2011
    Messages:
    3
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Please someone

    Im guessing someone have figured it out how to make that plugin work for rbr.
    I want to build a motion sim just for rbr, but i can not spend the time and the money and the sim is gonna be useless, no plugin for the game...
    Its just for my personal use, no selling, reselling or public use.
    I have seen the hints and the nearly there posts, but i cannot figure it out, its to much for me.
    Please guys, some help.
    Best regards from Portugal
  12. bvillersjr

    bvillersjr Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    1,174
    Location:
    Ohio, USA
    Balance:
    391Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    I see that X-Sim includes an RBR plugin. It is in the Force Sender menu of a standard install. Since RBR hasn't changed in years, and SirNoName doesn't usually release plugins in the software distribution that are broken, one would assume that it works. Does it not work for you? He also released the source code so you can correct it if there are any issues with it.
  13. EC Sim Hardware

    EC Sim Hardware New Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    32
    Occupation:
    EC Sim Hardware - - CEO
    Location:
    Spain
    Balance:
    227Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    It's strangelly working for me.
    The motion seems work ... It moves but the feeling is that nothing is going well.
    I know SirNoName releases the plugin and source code but personally, I haven't got coding knowledges so at this time, I can't solve the issues on it.
    I think, personally, RBR needs to have motion enabled for the great X - Sim from SirNoName.
    It's one of the best simulators and in a rally type roads, the motion would be amazing.

    Thanks for your reply Berney.

    Looking from here, I appreciate soo much.

    Best regards.
  14. ua6aak

    ua6aak New Member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    21
    Location:
    Russia, Yeisk
    Balance:
    470Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Motion platform
  15. LFialho

    LFialho New Member

    Joined:
    May 18, 2011
    Messages:
    3
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Great, that is what i was looking to know.
    Time to buy the polulu boards and start building.

    Hey, if needed can u send some profiles to this game?
    Still zoom but...

    Many thanks and best regards
  16. ua6aak

    ua6aak New Member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    21
    Location:
    Russia, Yeisk
    Balance:
    470Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Motion platform
  17. LFialho

    LFialho New Member

    Joined:
    May 18, 2011
    Messages:
    3
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0

    sorry but i must be missing something
    i downloaded x-sim, went to force-sender but there is no plugin in the default install.
  18. EC Sim Hardware

    EC Sim Hardware New Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    32
    Occupation:
    EC Sim Hardware - - CEO
    Location:
    Spain
    Balance:
    227Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Good morning,

    I think, originally isn't included on the Plugin subfolder.

    You need download SirNoName plugin some pages ago on the same topic and extract it into X Sim installation folder.

    Finally I get working it but only simulates a bumpy roads. There is no lateral inertias, etc ...

    Someone hs any SCN5 profile for RBR?

    Thanks you so much.

    Best regards.
  19. abendrise

    abendrise New Member

    Joined:
    May 26, 2011
    Messages:
    3
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Many things go (at least for me) not even a new, clean installation of RBR.With this addon from the Czech Republic I have some absurd Physics: some cars are no longer the front wheels in the wheel, etc.The French first update will start at all.

    I'm tired of the immature crap, route updates + new cars are enough, especially since I still have to hone the sharp turns.
  20. abs

    abs Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    331
    Occupation:
    consultant
    Location:
    Montreal
    Balance:
    823Coins
    Ratings:
    +64 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN5
    hello all , did any of you manage to make a profile for2x snc5 actuators ?


    thanks for such amount of work. to try restore rbr with x-sim