1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

project cars 2

Discussion in 'Ready, set, go - Start your engines' started by MADERN, Jun 1, 2020.

Tags:
  1. MADERN

    MADERN Member Gold Contributor

    Joined:
    Jul 19, 2018
    Messages:
    61
    Occupation:
    Decorater
    Location:
    London
    Balance:
    465Coins
    Ratings:
    +14 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    SCN5, SCN6, Motion platform, 4DOF
    hello everyboy hope you are all well and safe its been a while since i posted on here because simtools has been faultless i am not even sure this problem is related to sim tools but here goes, short story, project cars 2 has started crashing at pit stop ,the only reason i mention simtools is after crash, actuators wont move sometime requireing several restarts before all is well, i have tried playing pc2 with no apps running but it still crashes even with steam off and launching from short cut it still crashes any help greatly apreciated
    Dave
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. GWiz

    GWiz Member

    Joined:
    May 12, 2019
    Messages:
    75
    Occupation:
    Dentist
    Location:
    Aberdeenshire, Scotland
    Balance:
    684Coins
    Ratings:
    +40 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    I would try checking the file integrity first, if it's on Steam then you can do this from the Steam console, otherwise go for a reinstall. If that's all OK, then it could be an overheating or faulty graphics card perhaps? I think the pit stop animations can be taxing on the graphics card. Do you have any issues with any other games or applications?
    • Agree Agree x 1
  4. MADERN

    MADERN Member Gold Contributor

    Joined:
    Jul 19, 2018
    Messages:
    61
    Occupation:
    Decorater
    Location:
    London
    Balance:
    465Coins
    Ratings:
    +14 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    SCN5, SCN6, Motion platform, 4DOF
    Hello mate I have validated steam files the graphics card gtx 1080ti it was updated two days ago so I rolled it back but that didn’t help everything is perfect as a rule I don’t normally do pit stops but on Sunday I race in a league and there were pit stops and of corse my game crashed all night and now it crashes every time I can be online or in a AI game I am going to uninstall and reinstall thanks for advice
    Dave
  5. GWiz

    GWiz Member

    Joined:
    May 12, 2019
    Messages:
    75
    Occupation:
    Dentist
    Location:
    Aberdeenshire, Scotland
    Balance:
    684Coins
    Ratings:
    +40 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    The other thing it could be is a corrupted custom pit setup. You could try logging in as a new player and see if it crashes with a different user name/driver.
  6. MADERN

    MADERN Member Gold Contributor

    Joined:
    Jul 19, 2018
    Messages:
    61
    Occupation:
    Decorater
    Location:
    London
    Balance:
    465Coins
    Ratings:
    +14 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    SCN5, SCN6, Motion platform, 4DOF
    hello mate i only use the default pit stop setting,its driving me mad ive just unistalled and am waiting for it to reinstall
    Dave
  7. MADERN

    MADERN Member Gold Contributor

    Joined:
    Jul 19, 2018
    Messages:
    61
    Occupation:
    Decorater
    Location:
    London
    Balance:
    465Coins
    Ratings:
    +14 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    SCN5, SCN6, Motion platform, 4DOF
    hello
    can you beleive this i assigned a button for calling for pit stop and turned off the crew detail and it works fine ,turned pit crew back on and game crashed turned crew back off and everything is fine again. this game is enuf to drive you mad
    Dave
    • Informative Informative x 1
  8. GWiz

    GWiz Member

    Joined:
    May 12, 2019
    Messages:
    75
    Occupation:
    Dentist
    Location:
    Aberdeenshire, Scotland
    Balance:
    684Coins
    Ratings:
    +40 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    These things always bother me too. I hate an unsolved problem. If it is always related to the pit crew detail, there must be something there which is causing the crash. Custom liveries can include custom pit crew detail. Do you have have any custom files in:
    C:\Program Files (x86)\SteamLibrary\steamapps\common\Project CARS 2\Pakfiles\Pitstops
    If you have not already done so, it would be worth deleting everything in the Project CARS 2 folder and re-downloading/re-installing it.

    It may be that you are happy with turning the detail off instead though, it doesn't add much to the game anyway, no real loss. :think
  9. MADERN

    MADERN Member Gold Contributor

    Joined:
    Jul 19, 2018
    Messages:
    61
    Occupation:
    Decorater
    Location:
    London
    Balance:
    465Coins
    Ratings:
    +14 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    SCN5, SCN6, Motion platform, 4DOF
    Cheers mate I will have a look at what you say, you would of thought by now this game would be sorted it’s not like it’s just been released, thanks for your help
    Dave