1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Problems with motors movements

Discussion in 'DIY Motion Simulator Building Q&A / FAQ' started by Stealthelius, Jan 27, 2016.

  1. Stealthelius

    Stealthelius Member

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    51
    Occupation:
    Office Clerk
    Location:
    Rome, Italy
    Balance:
    100Coins
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Hi at all
    These days i'm having a problems with wiper motors initialization. I'had just try to test them and all goes fine. Now i've mount them on cockpit and i've to load a RacingMat code by the Arduino environment. When i switch on the system, the motors moves randomly without get a middle position. Any suggestion about this problem?
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. OZHEAT

    OZHEAT Active Member

    Joined:
    Oct 26, 2015
    Messages:
    212
    Location:
    Australia
    Balance:
    2,389Coins
    Ratings:
    +102 / 6 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor
  4. Stealthelius

    Stealthelius Member

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    51
    Occupation:
    Office Clerk
    Location:
    Rome, Italy
    Balance:
    100Coins
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    I've a arduino and monster moto into a empty case of old PSU. This evening i've measure with tester if there are a shorts ground... infact there is a short ground between 5V pin and PSU case and GND pin of Arduino with psu case. Is itpossibile that the stranges movements of wipers are linked to this?
    Last edited: Jan 27, 2016
  5. RacingMat

    RacingMat Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Feb 22, 2013
    Messages:
    2,094
    Location:
    Marseille - FRANCE
    Balance:
    19,092Coins
    Ratings:
    +1,974 / 20 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
  6. Stealthelius

    Stealthelius Member

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    51
    Occupation:
    Office Clerk
    Location:
    Rome, Italy
    Balance:
    100Coins
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
  7. bruce stephen

    bruce stephen Hammer doesnt fix it, must be electrical

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    1,293
    Occupation:
    general contractor
    Location:
    michigan
    Balance:
    9,074Coins
    Ratings:
    +1,227 / 9 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    need Photos..............
    • Agree Agree x 1
  8. Stealthelius

    Stealthelius Member

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    51
    Occupation:
    Office Clerk
    Location:
    Rome, Italy
    Balance:
    100Coins
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Hi guys.
    I've solving my problems. I've hold my pots to worng wipers and the movement goes crazy. :grin
    Now all goes fine.