1. Hundreds of coffees, endless nights of debugging and coding, and countless feedback by our beta testers led to this new major release. SimTools 2.4 is probably the version with the most upgrades and improvements in a single release ever. Look at everything Dustin has included:
    SimTools 2.4 all features.
    Dismiss Notice
  2. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  3. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  4. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

News power supply

Discussion in 'Breaking News' started by tmp, Mar 13, 2019.

  1. tmp

    tmp Member

    Joined:
    Feb 25, 2019
    Messages:
    61
    Balance:
    216Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, Arduino, SimforceGT
    good I want to buy a power supply for my simulator 2dof, motors are smolka 24v which source you advise me and amperage.

    Thank you
  2. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,158
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    100,093Coins
    Ratings:
    +8,339 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  3. tmp

    tmp Member

    Joined:
    Feb 25, 2019
    Messages:
    61
    Balance:
    216Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, Arduino, SimforceGT
    [QUOTE = "noorbeast, post: 174939, miembro: 10786"] Las PSU LED deberían funcionar bien: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=led+24v+power + supply & _sacat = 0 & LH_TitleDesc = 0 & _osacat = 0 & _odkw = meanwell + 24v + power + supply & LH_TitleDesc = 0

    Personalmente uso un PSU por motor, ya que nuestros equipos crean picos con inversiones rápidas.

    No tengo idea de lo que dibujan los motores, por lo que tendré una puñalada salvaje en las PSU de 20amp 480w. [/ QUOTE]
    I what happens that the 2dof I have it with pololu 5019 and the 3dof I have it with 3 ibt-2. Pololu only has one input to power both motors. which one do you advise me
  4. MarcoMade

    MarcoMade Active Member

    Joined:
    Jan 3, 2018
    Messages:
    118
    Occupation:
    Tecnico pc hardware/software C/O PcCorner.it
    Location:
    italy
    Balance:
    51Coins
    Ratings:
    +45 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Hello
    For me the solution to the psu not dedicated to inductive loads was to mount a large leveling capacitor at the ends of the power supply.
    it is a condenser for car audio use of 0.5 / 1 F, in the case of 24V unfortunately they need 2 in series.
    thanks to their large reserve of energy and low internal resistance, they are able to block all inductive returns and a large current input. in my case I use 2 engines from power steering of opel corsa 16: 1 with 30x atx power supply so amazing!
    deep hello
    Marco
  5. tmp

    tmp Member

    Joined:
    Feb 25, 2019
    Messages:
    61
    Balance:
    216Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, Arduino, SimforceGT
    I have 2 sources of 24v that are 15A can be worth me if I connect them in series or I will have some problem thank you very much
  6. tmp

    tmp Member

    Joined:
    Feb 25, 2019
    Messages:
    61
    Balance:
    216Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, Arduino, SimforceGT
    if I put in series two sources of 24v and 15A that output daria 48v and 30A I ask if there is anybody who can help me out thanks
  7. tmp

    tmp Member

    Joined:
    Feb 25, 2019
    Messages:
    61
    Balance:
    216Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, Arduino, SimforceGT
    [QUOTE = "tmp, post: 174936, miembro: 32759"] bien, quiero comprar una fuente de alimentación para mi simulador 2dof, los motores son smolka 24v, qué fuente me avisa y amperaje.

    Gracias [/ QUOTE]
    have if you can make me a hand some colleagues that I fear will not go to burn the plate.

    Thank you
  8. tmp

    tmp Member

    Joined:
    Feb 25, 2019
    Messages:
    61
    Balance:
    216Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, Arduino, SimforceGT
    good I have the simulator of 2dof with pololu 5019 and another 3dof with ibt-2.
    my question which power source you advise me for each one of them please I am sticky on that subject thank you.
  9. MarcoMade

    MarcoMade Active Member

    Joined:
    Jan 3, 2018
    Messages:
    118
    Occupation:
    Tecnico pc hardware/software C/O PcCorner.it
    Location:
    italy
    Balance:
    51Coins
    Ratings:
    +45 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    [QUOTE = "tmp, post: 174964, membro: 32759"] I have 2 sources of 24v that are 15A can be worth me if I connect them in series or I will have some problem thank you very much [/ QUOTE]
    hello TMP
    if you mean two capacitors in series, you can do it.
    usually they are capacitors that support up to 17V each.
    the capacity remains unchanged, while the supported voltage doubles.
    however, the internal resistance is halved, losing effectiveness, even if it remains acceptable with good capacitors