1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Question Power-on centering?

Discussion in 'SimTools DIY Version' started by SmellyNorman, Apr 12, 2020.

  1. SmellyNorman

    SmellyNorman New Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 23, 2017
    Messages:
    5
    Location:
    Heath, Texas
    Balance:
    - 118Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    Is there a way that SimTools can apply power to my motors (2dof with traction loss) and center them when no game is running?
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. Gadget999

    Gadget999 Active Member

    Joined:
    Dec 27, 2015
    Messages:
    866
    Location:
    London
    Balance:
    6,364Coins
    Ratings:
    +190 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, 6DOF
    you can get them to center when you exit a game - what do you use to control your motors ?
  4. SmellyNorman

    SmellyNorman New Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 23, 2017
    Messages:
    5
    Location:
    Heath, Texas
    Balance:
    - 118Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    Possibly "centering" is not the correct term for what Im after. What I would like is for Simtools to "hold" some center-range position for all motors whenever I am not in a game. Basically so when I boot up my machine (Simtools starts with Windows), the rig moves and holds in some initial position. I use Pololu motor controllers.
  5. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    14,728
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    108,861Coins
    Ratings:
    +8,894 / 43 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  6. SmellyNorman

    SmellyNorman New Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 23, 2017
    Messages:
    5
    Location:
    Heath, Texas
    Balance:
    - 118Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    • Like Like x 1
    • Winner Winner x 1