1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Possable Alternitive to TrippleHead2Go <$$>

Discussion in 'SimTools compatible interfaces' started by Brightonuk, Oct 4, 2009.

  1. Brightonuk

    Brightonuk New Member

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Messages:
    85
    Occupation:
    Business Owner
    Location:
    Plantation, FL
    Balance:
    430Coins
    Ratings:
    +3 / 1 / -0
    I have used Monoprice in the past for cables and mounts as they are one of the most cost efective places to geat HT gear.

    I found these video audio splitters and was wondering if there are a much cheaper alternitive to TrippleHead2Go splitters and may of use to some members

    http://www.monoprice.com/products/subdepartment.asp?c_id=104&cp_id=10104
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. XRiccardo

    XRiccardo New Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    61
    Balance:
    1Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    sorry..... but wich Monoprice product can split and expand 1 vga source to 3 vga monitor?

    Thanks!
  4. Brightonuk

    Brightonuk New Member

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Messages:
    85
    Occupation:
    Business Owner
    Location:
    Plantation, FL
    Balance:
    430Coins
    Ratings:
    +3 / 1 / -0
  5. bvillersjr

    bvillersjr Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    1,174
    Location:
    Ohio, USA
    Balance:
    391Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    Sorry to be the bearer of bad news, but none of these products will work. The idea is to take 1 video source and place PORTIONS of it on multiple screens therefore creating one large screen. All of these products are designed to take a video input and place the ENTIRE image on multiple screens therefore creating multiple screens with the exact same picture.
  6. wannabeaflyer

    wannabeaflyer Active Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    248
    Location:
    UK - London area
    Balance:
    958Coins
    Ratings:
    +34 / 0 / -0
    dont quote me on this guys and i may have gotten the name wrong but i belive ATI have a new product out calle EYEFINITY which looks like it will give matrox a run for there money and more choice for joe public :) 8)
  7. XRiccardo

    XRiccardo New Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    61
    Balance:
    1Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    EYEFINITY .... but .....
    1) EyeFinity can't do mix resolutions. All 3 monitor or 6 monitor to be same size

    2) EyeFinity hasn't cylindrical correction.

    3) EyeFinity can't force resolution

    4) EyeFinity can't force FOV

    EyeFinity can do more than 3 displays and it's very simply to config it

    alternative to th2go is mview technology http://www.mviewtech.com/

    ....... or with software
  8. mviewtech

    mviewtech New Member

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    17
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hello all,
    our company release our MV103-HDVE PRO ,user can buy at

    http://www.dhgate.com/p_ff808081239df6c ... 12e04.html


    input interface : one duallink DVI inerface .maxium pixel clock 330Mhz
    output interface: trhee DVI-I(can DVI-D ang VGA simulaneously),maxium pixel clock 165Mhz
    accessories:eek:ne duallink DVI cable,one 5V/2A power supply(100-240V) AC ,one RS-232 cable
    dimension:165mmx130mmx28mm
    warranty:2 year limited warranty

    product feauture.
    1.support 5040x1050 60HZ @ WINXP,VISTA and Windows7,user can connect any 22 LCD (VGA or DVI interface).
    2.user can enable DX10 in Vista and Windows7
    3.No HDCP
    4.No bezel management.
    5.support ATI and NVIDIA card with DVI output.
    6.user can configure display format with DDC or RS232.

    Mviewtech.
  9. FAG

    FAG New Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    35
    Occupation:
    Perm/Russia
    Balance:
    413Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    TrippleHead2Go too can't mix different resolution and aspect ratio

    MV103-HDVE PRO can mix different resolution and aspect ratio, compensate for monitor bezel gaps ?
  10. XRiccardo

    XRiccardo New Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    61
    Balance:
    1Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    TrippleHead2Go too can't mix different resolution and aspect ratio

    correct! :thbup:
  11. mviewtech

    mviewtech New Member

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    17
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    you are right!
  12. mviewtech

    mviewtech New Member

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    17
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    MV103-HDVE PRO cann't mix different resolution and aspect ratio! for example 5040x1050 60Hz each monitor should be 1680x1050 60hz
  13. FAG

    FAG New Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    35
    Occupation:
    Perm/Russia
    Balance:
    413Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Yes, i have already read the specification, and the bezel gaps too is not supported. But the price very beautiful, plus 5040x1050x60hz against 57hz at TrippleHead2Go 8)
  14. mviewtech

    mviewtech New Member

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    17
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    we have tested 5760x1080 50HZ and 4800x1200 55HZ that are OK for WINXP system.
    If you interesting these format,you can order it at DHGATE,and send the internal message at DHGATE and note 4800x1200 55HZ or 5760x1080 50HZ(user can only select one format for you product).we will add this format for you.
    http://www.dhgate.com/wholesale/product ... a7c67.html
  15. bvillersjr

    bvillersjr Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    1,174
    Location:
    Ohio, USA
    Balance:
    391Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    Is 3 X 1920 x 1080 @ 60Hz (5760 x 1080 @ 60Hz) possible?
  16. mviewtech

    mviewtech New Member

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    17
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    No,because 5760x1080x60= 373.3Mhz over the DVI bandwidth(330Mhz).
  17. CXCSimulations

    CXCSimulations Member

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    143
    Balance:
    - 10Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    How about an HDMI or Display Port version?

    We would use Eyefinity, but our simulators use WinXP only.
  18. mviewtech

    mviewtech New Member

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    17
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    HDMI(165Mhz) or Displayport (360Mhz) can't run at 5760x1080 60HZ.
    but Eyefinity now only support Vista or Win7.

    Best Regards!
    Mviewtech
  19. pro68

    pro68 New Member

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    2
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  20. CXCSimulations

    CXCSimulations Member

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    143
    Balance:
    - 10Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Can you point to a section where it mentions that it does EyeFinity on XP? The page you have referenced is a generic driver DL page.
  21. mviewtech

    mviewtech New Member

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    17
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    I set up 5040x2100 60hz with 2 MV103-HDVE PRO in XP system.
    I use Nvidia tools with span mode (vertical span).user can play video or game.

    video card GTS250 with two dual link DVI.
    six monitor are Samsung 2243.

    detailed picture as following link.
    http://mviewtech.spaces.live.com/default.aspx

    Best Regards!
    Mviewtech

    Attached Files: