1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Question Please help for encoder

Discussion in 'DIY peripherals' started by Kunal N, Feb 27, 2021.

  1. Kunal N

    Kunal N New Member

    Joined:
    Feb 26, 2021
    Messages:
    6
    Occupation:
    Student
    Location:
    India
    Balance:
    56Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hi, I have seen video of ebozmagy in his video he have encoder with four points but I have encoder with 5 points can someone help me on how to connect it.
    These are image of my encoder IMG-20210227-WA0003.jpg IMG-20210227-WA0006.jpg

    Attached Files:

  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. Gadget999

    Gadget999 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2015
    Messages:
    1,329
    Location:
    London
    Balance:
    8,924Coins
    Ratings:
    +295 / 8 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, 6DOF
    What is it for ?

    There will be
    +
    -
    A
    B
    Z

    You may not need z
  4. Kunal N

    Kunal N New Member

    Joined:
    Feb 26, 2021
    Messages:
    6
    Occupation:
    Student
    Location:
    India
    Balance:
    56Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  5. Gadget999

    Gadget999 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2015
    Messages:
    1,329
    Location:
    London
    Balance:
    8,924Coins
    Ratings:
    +295 / 8 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, 6DOF
    plug it in and measure the voltages - or buy a sensor that you know what the pins actually do
  6. Kunal N

    Kunal N New Member

    Joined:
    Feb 26, 2021
    Messages:
    6
    Occupation:
    Student
    Location:
    India
    Balance:
    56Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0

    Thanks for helping sir