1. Hundreds of coffees, endless nights of debugging and coding, and countless feedback by our beta testers led to this new major release. SimTools 2.4 is probably the version with the most upgrades and improvements in a single release ever. Look at everything Dustin has included:
    SimTools 2.4 all features.
    Dismiss Notice
  2. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  3. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  4. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Oculus Rift S

Discussion in 'VR Headsets and Sim Gaming - Virtual Reality' started by Pitchoun511, Aug 5, 2019.

  1. Pitchoun511

    Pitchoun511 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    24
    Location:
    Perpignan
    Balance:
    199Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Hello,
    I have a simulator 3 DOF ordered on simukit for several months. I use this one with an HTC VIVE from the beginning without any pb. I recently bought an Oculus Rift S for its ease of use (no need for infrared sensor).
    The helmet works perfectly, my simulator too! yet when I connect the two devices on my PC is the bazaar ...

    My OS and drivers are up to date
    SimTools is in its latest version 2.4
    I tested several USB ports
    I tried to change the COM (software) of the simulator or helmet

    Nothing works. the simulator works, but the VR does not start while the helmet and joysticks are correctly seen by the oculus application.

    Does anyone meet the same bp?

    ---

    Bonjour,
    J'ai un simulateur 3 DOF commandé sur simukit depuis plusieurs mois. J'utilise celui-ci avec un HTC VIVE depuis le début sans aucun pb. J'ai récemment acheté un Oculus Rift S pour sa simplicité d'utilisation (pas besoin de capteur infrarouge).
    Le casque fonctionne parfaitement, mon simulateur aussi! pourtant lorsque je connecte les deux équipements sur mon PC c'est le bazar...

    Mon OS et les drivers sont à jour
    SimTools est dans sa dernière version 2,4
    J'ai testé plusieurs port USB
    J'ai tenté de modifier le COM (logiciel) du simulateur ou du casque

    Rien n'y fait. le simulateur fonctionne, mais la VR ne démarre pas alors que le casque et les manettes sont correctement vus par l'application oculus.

    Quelqu'un rencontre-t-il le même pb?
  2. zapata_h

    zapata_h Member

    Joined:
    Dec 25, 2013
    Messages:
    124
    Occupation:
    Industrial Maintenance Manager
    Location:
    España
    Balance:
    128Coins
    Ratings:
    +22 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, AC motor, Arduino
    What game do you have the problem with? or only when connecting?
  3. Pitchoun511

    Pitchoun511 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    24
    Location:
    Perpignan
    Balance:
    199Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    I can't run anything... When I connect the Rift S the screens are blacks with 3 points (...)
  4. zapata_h

    zapata_h Member

    Joined:
    Dec 25, 2013
    Messages:
    124
    Occupation:
    Industrial Maintenance Manager
    Location:
    España
    Balance:
    128Coins
    Ratings:
    +22 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, AC motor, Arduino
    Do you have it connected in USB 3.0? It's very weird
  5. Pitchoun511

    Pitchoun511 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    24
    Location:
    Perpignan
    Balance:
    199Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Yes, I've a USB 3.1 dedicated for the VR on my mother board.
    The simulator is connected on a USB 2.0 in front of my PC (another USB controler)
  6. zapata_h

    zapata_h Member

    Joined:
    Dec 25, 2013
    Messages:
    124
    Occupation:
    Industrial Maintenance Manager
    Location:
    España
    Balance:
    128Coins
    Ratings:
    +22 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, AC motor, Arduino
    If you disconnect the usb from the simulator, do the glasses work? or does it not work in any way?
  7. Pitchoun511

    Pitchoun511 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    24
    Location:
    Perpignan
    Balance:
    199Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    The glasses alone work fine, the simulator alone work fine, the simulator and my old HTC Vive work fine.
    But the Rift and the simulator don't work together.
  8. Pitchoun511

    Pitchoun511 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    24
    Location:
    Perpignan
    Balance:
    199Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    All right after upgrade my firmware...
    thanks for your help!!!
    • Like Like x 1
  9. zapata_h

    zapata_h Member

    Joined:
    Dec 25, 2013
    Messages:
    124
    Occupation:
    Industrial Maintenance Manager
    Location:
    España
    Balance:
    128Coins
    Ratings:
    +22 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, AC motor, Arduino
    you're welcome my friend
    • Friendly Friendly x 1
  10. Elii

    Elii New Member

    Joined:
    Feb 14, 2019
    Messages:
    7
    Balance:
    61Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Motion platform
    Do you have problems with tracking when your simulator moves ? Some say here on forum that its very shaky, like someone holding camera in shaking hands =) Do you use tracking cancellation ?
  11. Brass Yeti

    Brass Yeti All show - No go

    Joined:
    Mar 20, 2017
    Messages:
    14
    Location:
    United States
    Balance:
    182Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    I would also like to know your experience with a 3 DOF simulator and the Rift S.
  12. Elii

    Elii New Member

    Joined:
    Feb 14, 2019
    Messages:
    7
    Balance:
    61Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Motion platform
    Hey to all,

    I have 3DOF rig, was using it with HTC Vive ( 2 base stations ) worked perfect with DCS, ETS2, ProjectCars2. Did not use movement cancellation. Now got myself Oculus Rift S. Same resaults but dont need base stations. Easy to set up. Ofcorce i have noticed that field of view is smaller just a tad ( got used to it with like 30 minutes ) and colours are little bit washed out in DCS ( DCS uses its own gamma settings, so got it working there ). Other than that picture is clear, i was happy like a kid, i could read letters in cockpits and see road signs far ahead in ETS2. Will be later geting Pimax 5K or Index, depending on prices.