1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Oculus Rift DK2 £100

Discussion in 'VR Headsets and Sim Gaming - Virtual Reality' started by stevemontuno, Apr 16, 2017.

  1. stevemontuno

    stevemontuno Active Member

    Joined:
    Apr 24, 2015
    Messages:
    314
    Location:
    UK
    Balance:
    1,883Coins
    Ratings:
    +332 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Just saw a new DK2 kit on ebay for £100 so thought what the heck i need to test out this VR malarkee,,

    I know these are old tech and wot not but thought it's a cheap step into the VR world ,,

    by the way if anyone else is interested,

    http://www.ebay.co.uk/itm/Oculus-Ri...294792?hash=item3addcce0c8:g:RxgAAOSwLEtYmNUG
    • Like Like x 4
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. bodgy

    bodgy Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Messages:
    61
    Location:
    Australia
    Balance:
    366Coins
    Ratings:
    +53 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    Doesn't post to Australia. Damnit, we aren't all still criminals here!

    Wish they did, so bloody cheap I almost think it's a scam.
  4. stevemontuno

    stevemontuno Active Member

    Joined:
    Apr 24, 2015
    Messages:
    314
    Location:
    UK
    Balance:
    1,883Coins
    Ratings:
    +332 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Yeah i checked their feedback before and looks like they have sold quite a few before with 100% positive ratings ,,,, they might just be having an easter sale ,,,lol
  5. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,563
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,796Coins
    Ratings:
    +3,364 / 33 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    There is nothing like motion and VR its a whole different way of gaming/simulation :) I loved my DK2 and unless there is something wrong with you, you will want more

    Edit: @stevemontuno if you were anywhere up in the northwest matey you could pop into mine and give it a go :p
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  6. stevemontuno

    stevemontuno Active Member

    Joined:
    Apr 24, 2015
    Messages:
    314
    Location:
    UK
    Balance:
    1,883Coins
    Ratings:
    +332 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Cheers mate :grin ,, i think your quite a few hours away from me , i'm in sheffield ,,Although as a small consolation i'm just working my way through all your DK2 vids right now :cheers
  7. bodgy

    bodgy Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Messages:
    61
    Location:
    Australia
    Balance:
    366Coins
    Ratings:
    +53 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    Lets hope so. Have one going to my sister in London so she can forward to me. Thanks.
    • Winner Winner x 2
  8. stevemontuno

    stevemontuno Active Member

    Joined:
    Apr 24, 2015
    Messages:
    314
    Location:
    UK
    Balance:
    1,883Coins
    Ratings:
    +332 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    I'll let you know how things pan out at my end when it arrives dude.
  9. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,563
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,796Coins
    Ratings:
    +3,364 / 33 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    hah cool :) your only 1 hour 30 away you could even have an ice cream by the sea :D lol
    • Friendly Friendly x 1
  10. stevemontuno

    stevemontuno Active Member

    Joined:
    Apr 24, 2015
    Messages:
    314
    Location:
    UK
    Balance:
    1,883Coins
    Ratings:
    +332 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    That actually not too far really ,,, i might have to take you up on that at some point mate :thumbs ,,, only problem is , you just know i'll not only be having to save for a CV1 but convince the missus into letting me build a 6DOF too :grin
    • Agree Agree x 3
  11. stevemontuno

    stevemontuno Active Member

    Joined:
    Apr 24, 2015
    Messages:
    314
    Location:
    UK
    Balance:
    1,883Coins
    Ratings:
    +332 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    All good ,,it arrived today all new & sealed in its boxes :thumbs ,,,now i just need to set it up .
    • Like Like x 1
    • Winner Winner x 1
  12. bodgy

    bodgy Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Messages:
    61
    Location:
    Australia
    Balance:
    366Coins
    Ratings:
    +53 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    Good stuff. Mine is due for delivery today too.

    From what I've gathered just press skip on all the steps in oculus setup that say it isn't compatible and skip the rift setup for cv1, it should work anyway. There is runtime switching software for older stuff and the older runtimes are still available.
    Steam vr should also work.

    What games are you planning on running?
  13. stevemontuno

    stevemontuno Active Member

    Joined:
    Apr 24, 2015
    Messages:
    314
    Location:
    UK
    Balance:
    1,883Coins
    Ratings:
    +332 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Mainly Assetto Corsa and Dirt Rally ,,,,,,,, just been running AC and its bonkers ,,,lol ,,, i've had to give it a rest for a bit because after about an hour of playing around i'm feeling slightly queezy :confused::D
    • Like Like x 2
    • Funny Funny x 1
  14. bodgy

    bodgy Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Messages:
    61
    Location:
    Australia
    Balance:
    366Coins
    Ratings:
    +53 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    You bastard. I still have to wait for my sister to get back to work and then for it to make it over here. It has been delivered to her work though so that's one step done but the anticipation is killing me.

    At least you will have worked out all the bugs by the time it gets to me though haha, can't wait for some Dirt Rally action.
    • Funny Funny x 1
  15. f1iceman

    f1iceman Why So Serious ? ( The Joker )

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Messages:
    827
    Location:
    UK
    Balance:
    1,695Coins
    Ratings:
    +388 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, SCN5
    hi did you get this running as just put a thread up, i have just sent a friend one that has now joined xsimulator and trying to show him the life we all have :)
    i have sent him my dk2 to try and play see how he gets on with vr and we are stuck on the install its working in oculus home but flickers big time.
    • Like Like x 1
  16. Bastiuscha

    Bastiuscha Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2017
    Messages:
    185
    Location:
    Germany
    Balance:
    304Coins
    Ratings:
    +119 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Befor my Vive i had a DK2...in my opinion, the vive is not much better. For racing only, i would choose the DK2, because the price is so good.