1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules
value1

NoLimits Rollercoaster Simulation Plugin 2.0.1.17

SimTools game plugin for NoLimits Rollercoaster Simulation

  1. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,601
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,979Coins
    Ratings:
    +3,429 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Haha yeah , I been on a lot of coasters in my time and they throw you around wildly.

    It's a shame there is no output for the vibrations and bumps of the old rickety wooden coasters as they are all smooth and it takes the immersion out of it. They should be rattling you to pieces .
  2. AceOfSpies

    AceOfSpies Living the Dream!

    Joined:
    May 8, 2012
    Messages:
    260
    Location:
    Kilwinning, Scotland
    Balance:
    19,614Coins
    Ratings:
    +243 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    Hi @SilentChill Good video! I recognise the track as the "Cheetah Hunt" from Busch Gardens. Can you tell me where you got it? I reckon its one of the best 2 seaters I've ridden on.

    Cheers Mike :thumbs
  3. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,601
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,979Coins
    Ratings:
    +3,429 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    It's just in the steam workshop . I downloaded it off there , they have a few Busch Gardens ones on there .
  4. AceOfSpies

    AceOfSpies Living the Dream!

    Joined:
    May 8, 2012
    Messages:
    260
    Location:
    Kilwinning, Scotland
    Balance:
    19,614Coins
    Ratings:
    +243 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    Thanks for that Craig.
  5. Blame73

    Blame73 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2014
    Messages:
    1,180
    Location:
    Italy
    Balance:
    8,104Coins
    Ratings:
    +1,055 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    @jem45472
    @ 1:18 :D
    Nice, now waiting for a video with the motion rig :thumbs
  6. jem45472

    jem45472 Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    151
    Location:
    Buffalo NY
    Balance:
    71Coins
    Ratings:
    +94 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    Hopefully simvibe will pick up support for this. That will help a lot.
  7. jem45472

    jem45472 Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    151
    Location:
    Buffalo NY
    Balance:
    71Coins
    Ratings:
    +94 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    Not at home now, but I remember looking in output testing and seeing some shaking that I wasn't picking up.
    Maybe some editing in tuning center will help to bring out a rougher ride on the wood coasters.

    The part I miss is when being dragged up hill, the chain should give you a nice bump as it catches the coaster.
  8. Imeleon

    Imeleon Member

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    56
    Occupation:
    Construction Engineer
    Location:
    Chippenham UK
    Balance:
    - 44Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Just bought No limits 2 and just realised its up to version 2.0.8.2 now so cant get plugin to patch. :sos
    Any chance of getting the plugin updated.
    Clearly i have no idea of the work involved to do this.
  9. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,601
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,979Coins
    Ratings:
    +3,429 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    I'm sure @value1 will be on it soon
  10. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,183
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    11,062Coins
    Ratings:
    +3,267 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Hi @Imeleon
    Please have a look here and let me know:
    • Like Like x 1
  11. Imeleon

    Imeleon Member

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    56
    Occupation:
    Construction Engineer
    Location:
    Chippenham UK
    Balance:
    - 44Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    No worries @value1 I'll sort out the screen shot for the latest version later.
  12. Imeleon

    Imeleon Member

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    56
    Occupation:
    Construction Engineer
    Location:
    Chippenham UK
    Balance:
    - 44Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    @value1 I hope I've got what you need. Let me know if not and I'll try again.

    Attached Files:

    • Like Like x 1
  13. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,601
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,979Coins
    Ratings:
    +3,429 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    @value1 I have got the steam version done :)

    upload_2014-12-11_19-10-17.png
    • Like Like x 3
    Last edited: Dec 11, 2014
  14. Imeleon

    Imeleon Member

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    56
    Occupation:
    Construction Engineer
    Location:
    Chippenham UK
    Balance:
    - 44Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Ah yeah my version is not the steam one its from their website.
    • Like Like x 1
  15. Imeleon

    Imeleon Member

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    56
    Occupation:
    Construction Engineer
    Location:
    Chippenham UK
    Balance:
    - 44Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Just noticed they've updated again to 2.09.
    So I'll update and do the screenshot again. Is yours @SilentChill ver 2.09
    Here's the non steam version of 2.09 if it even makes a difference.

    Attached Files:

    • Like Like x 1
    Last edited: Dec 11, 2014
  16. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,601
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,979Coins
    Ratings:
    +3,429 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
  17. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,183
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    11,062Coins
    Ratings:
    +3,267 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    • Like Like x 2
    • Winner Winner x 1
  18. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,183
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    11,062Coins
    Ratings:
    +3,267 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    • Like Like x 2
    • Winner Winner x 2
  19. Imeleon

    Imeleon Member

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    56
    Occupation:
    Construction Engineer
    Location:
    Chippenham UK
    Balance:
    - 44Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Many Thanks @value1.
    One question- the heave is set to a left/right action(orange square/black square) in axis assignments. I have set it too forward backwards (orange/orange) as this seems to simulate the ride more for me.
    Am I doing something that's wrong for either the sim or the actuators?
    Just that the heave pushing me side to side didn't go with the motion on track.
  20. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,183
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    11,062Coins
    Ratings:
    +3,267 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Welcome and a thank you! back ;)
    I guess, you have a 2DOF. So you cannot move your platform up and down like you "should" with the heave signal.
    Nevertheless, if your settings (orange/orange, orange/black, …) feel "right", keep them.
    At the end it is all about tricking your mind into believing, your body moves like on a real rollercoaster :)
    • Like Like x 2