1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

No motion output from the F18C?

Discussion in 'Digital Combat Simulators (DCS)' started by Moe Colontonio, Jun 1, 2018.

  1. Moe Colontonio

    Moe Colontonio New Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 9, 2017
    Messages:
    26
    Location:
    New Jersey USA
    Balance:
    221Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    I would love to get YAW out of DCS on my 3dof. Just can't get it working no matter what I try!
  2. Flash66

    Flash66 6DOF Motion over the ocean in DCS FA/18-C Gold Contributor

    Joined:
    Jun 14, 2018
    Messages:
    21
    Occupation:
    Engineer
    Location:
    Las Vegas NV
    Balance:
    48Coins
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    To be totally honest, I have the yaw turned down to almost nothing on my 6DOF. In DCS you only feel yaw during low speed flight and landings via the rudder pedals and it’s still annoyingly snappy with a very limited movement. Maybe it can be adjusted to feel more natural, but as it is, it doesn’t really add any excitement to flight for me.
  3. hannibal

    hannibal Member

    Joined:
    Sep 29, 2018
    Messages:
    181
    Balance:
    1,237Coins
    Ratings:
    +17 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    even in helicopters, you feel no sensation for yaw? @Flash66
  4. Flash66

    Flash66 6DOF Motion over the ocean in DCS FA/18-C Gold Contributor

    Joined:
    Jun 14, 2018
    Messages:
    21
    Occupation:
    Engineer
    Location:
    Las Vegas NV
    Balance:
    48Coins
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    I haven’t tried any helicopters in DCS, only jets. Yaw works properly and the sensation of output related to rudder input does work as expected. The only thing I need to try and figure out is how to make it feel more natural. During a carrier landing, rudder corrections seem to snap yaw much too fast instead of being a smooth natural feeling of yaw direction. As it is now it’s just snapping right or left yaw with too much aggressive force which can be aggravating. I’m going to play around in the tuning center to see if it helps.
  5. Adrianstealth

    Adrianstealth Active Member

    Joined:
    Nov 18, 2010
    Messages:
    149
    Occupation:
    director
    Location:
    england
    Balance:
    389Coins
    Ratings:
    +35 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    SCN6, 4DOF
    Does the Yak work yet ??

    The spitfire motion still doesn’t is there away round this ?
    Last edited: Dec 21, 2018
  6. apointner

    apointner Siddhartha

    Joined:
    Aug 16, 2014
    Messages:
    43
    Location:
    N 48° 9'0.88" E 12° 5'45.84"
    Balance:
    173Coins
    Ratings:
    +6 / 3 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Hello Noorbeast,

    I managed to get a 360° Pitch position out of DCS within the export.lua
    https://drive.google.com/open?id=14ZJzK ... q1lrF7J0qb

    Look for pitch_final. This is may usefull even for steward Plattforms.
    Value is now +0 to 3,14 and -3,14 to -0
    Also i added a quarter detection (quarter_final), so you always know in what Quarter of the Pitchvalue your AC is.

    Further more i try to use this Quarters now, to cancel the bank flip @Pitch -/+ 90°.
    Therefor i switch to a relative roll value (acc_x in m/s) when the roll flip zone advances (e.g. quarter 1/2).
    Looking for some Feedback :)
  7. hannibal

    hannibal Member

    Joined:
    Sep 29, 2018
    Messages:
    181
    Balance:
    1,237Coins
    Ratings:
    +17 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF


    i wonder what profile they use to get the F18 during take off.. (@ 2:45)
  8. mutchg11

    mutchg11 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 23, 2019
    Messages:
    7
    Balance:
    25Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Spitfire and f18 and yak work for me the new mig 19 does not work with motion
  9. hannibal

    hannibal Member

    Joined:
    Sep 29, 2018
    Messages:
    181
    Balance:
    1,237Coins
    Ratings:
    +17 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    hey guy. i follow DCS world as well, but i dont have a motion sim yet :)
    ok, so basically the current open beta doesn't work... how about the Stable Version of DCS?
  10. hannibal

    hannibal Member

    Joined:
    Sep 29, 2018
    Messages:
    181
    Balance:
    1,237Coins
    Ratings:
    +17 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    also, are you in single player or multiplayer? if you go to a multiplayer server that has IC (integrity check)... motion most likely will not work due to alter files (i.e. the patched simtools plugin)
  11. mutchg11

    mutchg11 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 23, 2019
    Messages:
    7
    Balance:
    25Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    this was single player instant action
  12. hannibal

    hannibal Member

    Joined:
    Sep 29, 2018
    Messages:
    181
    Balance:
    1,237Coins
    Ratings:
    +17 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    sorry to hear! did it work before the update? did your motion sim work with F18 at all? @mutchg11
  13. mutchg11

    mutchg11 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 23, 2019
    Messages:
    7
    Balance:
    25Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    it works with all modules but not the new mig19
  14. hannibal

    hannibal Member

    Joined:
    Sep 29, 2018
    Messages:
    181
    Balance:
    1,237Coins
    Ratings:
    +17 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    well the mig19 is new... but i thought you said yak and F18 dont work?
  15. mutchg11

    mutchg11 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 23, 2019
    Messages:
    7
    Balance:
    25Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    No that was someone else do i have to wait for a new plugin for the MIG