1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules
value1

NASCAR Series Plugin 2.0.0.0

SimTools game plugin for NASCAR'14 and Nascar NASCAR Racing 2003

  1. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,178
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    9,248Coins
    Ratings:
    +3,228 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    value1 submitted a new resource:

    NASCAR'14 Plugin - SimTools game plugin for NASCAR'14

    Read more about this resource...
    • Like Like x 3
    • Winner Winner x 2
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,178
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    9,248Coins
    Ratings:
    +3,228 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    • Like Like x 3
  4. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,178
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    9,248Coins
    Ratings:
    +3,228 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    value1 updated NASCAR Series Plugin with a new update entry:

    Update to include NASCAR Racing 2003 Season

    Read the rest of this update entry...
    • Like Like x 1
  5. eaorobbie

    eaorobbie Well-Known Member Staff Member SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    2,582
    Occupation:
    CAD Detailer
    Location:
    Ellenbrook, Western Australia
    Balance:
    19,890Coins
    Ratings:
    +1,658 / 22 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT, 6DOF
    Cheers bonus , Thanks , another Fav , covered.
  6. BlazinH

    BlazinH Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2013
    Messages:
    2,160
    Location:
    Oklahoma City, USA
    Balance:
    15,974Coins
    Ratings:
    +1,821 / 32 / -1
    Simtools provides the best motion I have ever had with Nascar Racing 2003 Season. Thanks for adding it to the Nascar Series Plugin list value1! :cool:
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
    • Winner Winner x 1
  7. bob williams

    bob williams OSW

    Joined:
    Apr 18, 2012
    Messages:
    101
    Occupation:
    IT
    Location:
    Ermelo, Netherlands
    Balance:
    - 32Coins
    Ratings:
    +37 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    • Agree Agree x 1
  8. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,178
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    9,248Coins
    Ratings:
    +3,228 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Yep, supports Nascar 2003 and Nascar 2014
  9. bob williams

    bob williams OSW

    Joined:
    Apr 18, 2012
    Messages:
    101
    Occupation:
    IT
    Location:
    Ermelo, Netherlands
    Balance:
    - 32Coins
    Ratings:
    +37 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
  10. james wheeler

    james wheeler Active Member

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    185
    Balance:
    212Coins
    Ratings:
    +45 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    I am having trouble with the patching. What folder should I choose?
  11. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,178
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    9,248Coins
    Ratings:
    +3,228 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Hmmm, you should be able to use any folder if I remember right.
  12. james wheeler

    james wheeler Active Member

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    185
    Balance:
    212Coins
    Ratings:
    +45 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    i have tried the steam nascar folder and the bin folder inside the nascar folder. What is happening it appears is that the patch keeps switching folders on me and moving to dirt3 or wrc4. then crashing game manager. Is the a way to uninstall a plugin?

    I have uninstalled the nascar14 plug in and installed the nascar series plug in. Patched the game to nascar/bin where the .exe file is held and when I start the tuning center I can see the preset values, however when I capture min/max values nothing happens. The numbers stay at 0 as I play the game. I cross checked if there was a tuning center issuse with Pcars but I can see it values fluctuate. Did anyone else experience this issue.
    Last edited: Apr 9, 2016
  13. james wheeler

    james wheeler Active Member

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    185
    Balance:
    212Coins
    Ratings:
    +45 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    is here going to be a plug in for nascar'15?
  14. james wheeler

    james wheeler Active Member

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    185
    Balance:
    212Coins
    Ratings:
    +45 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    I have tryed every folder under the steam directory to know avail. The values in the tuning center will simply not fluctuate. Also i bought nascar'15 and tried that game as well but it won't load even the default values. Is there something in the games set up that needs to be changed like in project cars or did a steam update mess up the plug in?
  15. BlazinH

    BlazinH Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2013
    Messages:
    2,160
    Location:
    Oklahoma City, USA
    Balance:
    15,974Coins
    Ratings:
    +1,821 / 32 / -1
    I don't use the steam versions so I can't help with that. But if Nascar'15 is similar to the different Game Stock Car versions, you might just need to rename it to a name that the plugin recognizes, like Nascar'14 or whatever its .exe name is since Nascar'15 is not officially supported in the plugin yet.
    • Useful Useful x 1
  16. james wheeler

    james wheeler Active Member

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    185
    Balance:
    212Coins
    Ratings:
    +45 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    I will try that but i think it is the plug in itself. I tried it on two different computers and neither worked
  17. james wheeler

    james wheeler Active Member

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    185
    Balance:
    212Coins
    Ratings:
    +45 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    I can't change the name of the .exe file because steam will no longer reconize it if i do. Can I change the pluging .DLL file somewhere?
  18. buckeyedutch

    buckeyedutch New Member

    Joined:
    Apr 8, 2018
    Messages:
    1
    Location:
    knoxville
    Balance:
    130Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    hey gentlemen,thx so much for your work. I would like to know if im doing anything wrong, in the process installing the nascar plugin. I am dropping the zip into the updater and patch . nr2003 does not respond to my dofreality 3dof setup with this plugin running. is there anything else i might need to do? there are so many tweaks and adjustment possible with simtools ! thx for your respond in advance
  19. jeffopp

    jeffopp New Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    1
    Balance:
    - 33Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    I'm in the same boat as James W, above:
    "Patched the game to nascar/bin where the .exe file is held and when I start the tuning center I can see the preset values, however when I capture min/max values nothing happens. The numbers stay at 0 as I play the game."
    The rfactor2 plug-in works fine for me, but not the NR2003 plug-in.
    What could cause that?
    Thanks in advance for any insight on this.
  20. Kass55

    Kass55 Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    64
    Occupation:
    PC support
    Location:
    UK
    Balance:
    251Coins
    Ratings:
    +16 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    Thank you to Value1 for creating plugin.
    Motion makes a big improvement to Nascar as I can feel when I "touch" the wall. Ouch.

    I managed to get nr2003 (a Win XP game) running on Win 7 64 bit PC,
    by disabling DEP (not recommended - check you know risk before doing this).
    • Informative Informative x 1