1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

My first sim...

Discussion in 'Commercial Simulators and Peripherie' started by dJuL, May 1, 2015.

  1. dJuL

    dJuL yes !

    Joined:
    May 1, 2015
    Messages:
    138
    Occupation:
    None
    Location:
    France
    Balance:
    9,424Coins
    Ratings:
    +86 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    Hi,

    This is my first 2DOF simulator.
    Cockipt is a T1000 2motion by Prosimu (Fr).
    The triple screen stand and keyborad stand are made by JCL (Fr)
    The speakers stands are homemade.
    Wheel is a T300.

    Some pictures :
    [​IMG]

    In the back it is the same computer, the screen is the same than the sim center screen, I use a cheap HDMI splitter :
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    What can I say now is I'm happy whith my new toy :D
    I play with RBR and Asseto Corsa.

    EDIT:
    Add some new videos, better quality, HD 1080









    • Like Like x 5
    Last edited: May 16, 2015
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. dJuL

    dJuL yes !

    Joined:
    May 1, 2015
    Messages:
    138
    Occupation:
    None
    Location:
    France
    Balance:
    9,424Coins
    Ratings:
    +86 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    All is moving with 2 actuators exept displays and speakers.
    The screen 4 behind the PC is and add display (not include in the nvida surround).
    I can use it to see external informations.
  4. speedy

    speedy Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    1,194
    Location:
    Alexandria , Egypt
    Balance:
    7,804Coins
    Ratings:
    +1,275 / 9 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, AC motor, Arduino, Motion platform
    Just beautiful pics ... any videos of it in action ?:thumbs
  5. dJuL

    dJuL yes !

    Joined:
    May 1, 2015
    Messages:
    138
    Occupation:
    None
    Location:
    France
    Balance:
    9,424Coins
    Ratings:
    +86 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    Yep, no problem, I will do a video ;)
    Just need to find someone to film while I'm playing.
    • Like Like x 1
  6. Pit

    Pit - - - - - - - - - - - - - - - - Gold Contributor

    Joined:
    Oct 2, 2013
    Messages:
    3,031
    Location:
    Switzerland
    Balance:
    30,060Coins
    Ratings:
    +3,069 / 30 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, 6DOF
    ? TYI you can take a video without anybody's help :)
  7. prodigy

    prodigy Burning revs

    Joined:
    Oct 27, 2013
    Messages:
    457
    Location:
    Croatia
    Balance:
    6,679Coins
    Ratings:
    +399 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, AC motor, SCN5, JRK
    Put the phone on the stick, turn recording on and go back to playing ;)
  8. SimonBirchNYC

    SimonBirchNYC New Member

    Joined:
    Mar 21, 2015
    Messages:
    6
    Balance:
    363Coins
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Thanks for posting your very nice rig. I would love to see a video too. How does the motion feel? no motion sickness so far? That seat looks awesome, is it comfortable after a 2 hour racing session?
  9. SimonBirchNYC

    SimonBirchNYC New Member

    Joined:
    Mar 21, 2015
    Messages:
    6
    Balance:
    363Coins
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Also, what is under the actuator, like a silver plate to protect the wood floor perhaps? Back to the motion intensity, are the actuators strong enough where you needed to dial the intensity down or do you have them at full strength? Thanks in advance!
  10. momoclic

    momoclic Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2014
    Messages:
    214
    Occupation:
    Retraité
    Location:
    Nantes - France
    Balance:
    2,764Coins
    Ratings:
    +115 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino
    Superbe réalisation !
    Nous aurions aimé voir la motorisation.

    Superb achievement!
    We would have liked to see the engine.
  11. dJuL

    dJuL yes !

    Joined:
    May 1, 2015
    Messages:
    138
    Occupation:
    None
    Location:
    France
    Balance:
    9,424Coins
    Ratings:
    +86 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    @SimonBirchNYC
    Yes it is a silver plate with a rubber below :


    [​IMG]
    To protect the wood floor and also the neighbors !

    I will post a video on monday.
    • Like Like x 1
  12. dJuL

    dJuL yes !

    Joined:
    May 1, 2015
    Messages:
    138
    Occupation:
    None
    Location:
    France
    Balance:
    9,424Coins
    Ratings:
    +86 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    @SimonBirchNYC
    The motion is good, you will see on the video.
    Yes the seat is comfortable as a standard bucket seat.
    After 2 hours, I'm tired... :grin
    • Funny Funny x 1
  13. dJuL

    dJuL yes !

    Joined:
    May 1, 2015
    Messages:
    138
    Occupation:
    None
    Location:
    France
    Balance:
    9,424Coins
    Ratings:
    +86 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    @momoclic
    La motorisation c'est juste les 2 vérins à l'avant qu'on peut voir sur les photos.
    • Like Like x 1
  14. michto35

    michto35 Member

    Joined:
    Jan 31, 2014
    Messages:
    98
    Location:
    france
    Balance:
    142Coins
    Ratings:
    +53 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    any video? your simulator is very great
  15. speedy

    speedy Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    1,194
    Location:
    Alexandria , Egypt
    Balance:
    7,804Coins
    Ratings:
    +1,275 / 9 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, AC motor, Arduino, Motion platform
    Don't wait for me ... I have many things to do :p
    • Funny Funny x 1
  16. dJuL

    dJuL yes !

    Joined:
    May 1, 2015
    Messages:
    138
    Occupation:
    None
    Location:
    France
    Balance:
    9,424Coins
    Ratings:
    +86 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    :D
    I will try to do it tomorrow, as I said.
  17. speedy

    speedy Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    1,194
    Location:
    Alexandria , Egypt
    Balance:
    7,804Coins
    Ratings:
    +1,275 / 9 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, AC motor, Arduino, Motion platform
    Thanks ... :thumbs
    BTW ... What is the price of this T1000 cockpit ? and you've mentioned an HDMI splitter I assume it is for duplicating the center screen only !!! It can't be use to the side screens, right ?
    Last edited: May 4, 2015
  18. dJuL

    dJuL yes !

    Joined:
    May 1, 2015
    Messages:
    138
    Occupation:
    None
    Location:
    France
    Balance:
    9,424Coins
    Ratings:
    +86 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    Price of T1000 is 2000€ with the motion feature (I think it is very reasonable for a commercial product with actuators).
    Yes, here the hdmi splitter duplicate the centre screen, but it can be used with the screen you want... (you can arrange displays as you want)
    You can also use DVI splitter or Display-port splitter, it is the same, but more expensive, it's why I choose to duplicate hdmi (only $18) :
    [​IMG]
    • Winner Winner x 2
    Last edited: May 4, 2015
  19. dJuL

    dJuL yes !

    Joined:
    May 1, 2015
    Messages:
    138
    Occupation:
    None
    Location:
    France
    Balance:
    9,424Coins
    Ratings:
    +86 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    Videos added on post#1
    • Like Like x 2
  20. speedy

    speedy Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    1,194
    Location:
    Alexandria , Egypt
    Balance:
    7,804Coins
    Ratings:
    +1,275 / 9 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, AC motor, Arduino, Motion platform
    Amazing my friend ... :thumbs
    But I think you don't have enough Roll [side to side movements ]...
    I see you don't have Roll at all ...
    With all these twists in the road your chair doesn't tilt an inch ...
    Maybe your profile needs some tweaking :cheers
    take a look at this video to see what I mean ...
    • Like Like x 1
  21. SimonBirchNYC

    SimonBirchNYC New Member

    Joined:
    Mar 21, 2015
    Messages:
    6
    Balance:
    363Coins
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Nice videos and nice racing too!

    I can see the strong movement on accelaration and braking...do you feel strong and accurate side (left/right) forces, for example when rounding a corner? EDIT: saw somemovement at 3:22 so I guess your answer is yes.

    Can you post or describe the cables coming from the actual rig like the actuators...how do they connect to your PC and was it hard to conceal them? Does one actuator connect to another then one gets plugged in or do they both have plugs?

    I like how nice the rig looks, great finish and looks strong and rigid! Enjoy it, it looks like a lot of fun!