1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Mige Servo motor and controller

Discussion in 'DIY Motion Simulator Projects' started by douweeric, Dec 11, 2018.

  1. douweeric

    douweeric Repareric Gold Contributor

    Joined:
    Sep 25, 2016
    Messages:
    18
    Occupation:
    Service Engineer
    Location:
    Nederland
    Balance:
    14Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, AC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    Hello,

    I am Eric from Holland.
    And i am now 2 years member but now i have a question.

    I have made a racing sim with JRK's but they are not strong enough, i have orderd Sevo motor with controllers
    Motor: Mige 80ST-M02430 and controller DS100S-75-M-5V.

    I need to have a Arduino code for the Arduino Mega to controll the 3 servo's
    And i need to know how to wire the Arduino to the controller.

    I wil upload the wiring and pinout of the controller, can someone please help me?

    Eric

    Attached Files:

  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. Thanos

    Thanos Building the Future one AC Servo at a time... or 6

    Joined:
    Jul 6, 2017
    Messages:
    1,176
    Occupation:
    Electronics Engineer
    Location:
    United States
    Balance:
    3,415Coins
    Ratings:
    +924 / 9 / -0
    My Motion Simulator:
    AC motor, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    I don't think you can interface a arduino directly to servos. You need some interface electronics between the two first of all to handle the signals... and its complicated. See here:
    http://motionsim.blogspot.com/2018/02/using-linear-ac-servomotor-actuators.html
    • Like Like x 1
  4. douweeric

    douweeric Repareric Gold Contributor

    Joined:
    Sep 25, 2016
    Messages:
    18
    Occupation:
    Service Engineer
    Location:
    Nederland
    Balance:
    14Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, AC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    Thanks Thanos, i will look into it.
  5. douweeric

    douweeric Repareric Gold Contributor

    Joined:
    Sep 25, 2016
    Messages:
    18
    Occupation:
    Service Engineer
    Location:
    Nederland
    Balance:
    14Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, AC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    • Like Like x 1