1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Question Keyboard/Mouse?

Discussion in 'New users start here - FAQ' started by Sven Schubert, Feb 14, 2020 at 09:54.

  1. Sven Schubert

    Sven Schubert In progress of planning my 6DOF

    Joined:
    Feb 12, 2020
    Messages:
    8
    Balance:
    74Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    This might be a dumb question, but where do you put your Mouse/Keyboard during in the simulator? I bet someone solved this already. I don't want to get out of the sim every time I want to change the race/game/car/...

    Thanks in advance!
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,965
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    104,918Coins
    Ratings:
    +8,677 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  4. Sven Schubert

    Sven Schubert In progress of planning my 6DOF

    Joined:
    Feb 12, 2020
    Messages:
    8
    Balance:
    74Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF

    Dude you are amazing! Thank you so much for your help!
    • Like Like x 1
  5. GWiz

    GWiz Member

    Joined:
    May 12, 2019
    Messages:
    47
    Occupation:
    Dentist
    Location:
    Aberdeenshire, Scotland
    Balance:
    421Coins
    Ratings:
    +25 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    I use one of these:

    [​IMG]
    It's called a Rii remote. You wouldn't want to type out an essay on one, but they work well for media centres and sim rigs. A bit of Velcro glued to the back and you can attach it and remove it from your rig easily. They are cheap too (£15 or so).
    • Like Like x 3