1. Hundreds of coffees, endless nights of debugging and coding, and countless feedback by our beta testers led to this new major release. SimTools 2.4 is probably the version with the most upgrades and improvements in a single release ever. Look at everything Dustin has included:
    SimTools 2.4 all features.
    Dismiss Notice
  2. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  3. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  4. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
yobuddy

KartKraft Plugin 1.0.0.1

SimTools game plugin for KartKraft

  1. Keir

    Keir New Member

    Joined:
    Apr 21, 2019
    Messages:
    8
    Balance:
    64Coins
    Ratings:
    +22 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    value1 submitted a new resource:

    KartKraft Plugin - SimTools game plugin for KartKraft

    Read more about this resource...
    • Winner Winner x 5
    • Like Like x 2
  2. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,004
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    99,069Coins
    Ratings:
    +8,285 / 40 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Plenty of people have excitedly been waiting a long time for KartKraft with motion, kudos to the devs for adding motion support.

    I am really looking forward to trying this one out when I return home from holidays.
    • Like Like x 2
    • Agree Agree x 2
  3. Kranky Pantz

    Kranky Pantz Active Member

    Joined:
    Sep 9, 2018
    Messages:
    306
    Location:
    Canada, Eh!
    Balance:
    1,893Coins
    Ratings:
    +234 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    Fantastic work all around from everyone involved in bringing this to fruition!

    What a way to begin the weekend!!!!

    x-simulator FTW!!!!!!!

    :cheers
    • Like Like x 1
    • Winner Winner x 1
  4. xxpelle

    xxpelle Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 24, 2017
    Messages:
    65
    Location:
    Germany
    Balance:
    149Coins
    Ratings:
    +72 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    SUPER
    • Agree Agree x 1
  5. FastBull

    FastBull New Member

    Joined:
    Apr 9, 2019
    Messages:
    7
    Balance:
    60Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Thanks, this will be my favorite simulator. I'm finalizing the details of my simulator to get it going
    • Like Like x 1
  6. ledfoot

    ledfoot Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    363
    Occupation:
    IT Manager
    Location:
    Toronto, Canada
    Balance:
    - 15Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    This is working great for me with motion so far. Thanks
    • Like Like x 1
  7. MarkusB

    MarkusB Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Jun 30, 2015
    Messages:
    390
    Location:
    Germany
    Balance:
    2,828Coins
    Ratings:
    +340 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    @Keir, thanks a lot for providing this plugin. It was the reason for me to buy KartKraft and it works great!!

    Any chance to get Game Vibe support? This would make it perfect.
    Or is it already supported and I am just missing something in the configuration?

    Thanks again & best regards,
    Markus
    • Like Like x 1
  8. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,454
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    27,070Coins
    Ratings:
    +3,552 / 10 / -0
    GameVibe Test plugin, let me know how it goes guys! :thumbs
    (old file removed)
    • Like Like x 4
    • Winner Winner x 1
    Last edited: Jun 26, 2019
  9. savy512

    savy512 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 24, 2017
    Messages:
    1
    Location:
    Germany
    Balance:
    - 134Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    is traction loss not supported or am I missing something? If it's not supported yet, are you going to add it? :)
  10. MarkusB

    MarkusB Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Jun 30, 2015
    Messages:
    390
    Location:
    Germany
    Balance:
    2,828Coins
    Ratings:
    +340 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    Ok, here is how it goes: FANTASTIC!
    With Game Vibe support this brilliant plugin is now perfect for me. Thanks a bunch for this update!
    Just drove a couple of rounds with the full immersion dose including airstream via Game Dash and vibrations via Game Vibe.

    Now the only difference compared to a real kart is the missing smell of rubber, oil, and fuel. But I will find a solution for this. :)
    • Like Like x 3
    • Funny Funny x 1
  11. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,454
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    27,070Coins
    Ratings:
    +3,552 / 10 / -0
    The game publisher mentioned there will be more outputs available in the next release.
    Just want to thank @Keir again for taking the time to get the plugin up and running, thanks buddy! :thumbs
    • Like Like x 2
    • Agree Agree x 2
  12. paul draper

    paul draper New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jul 28, 2018
    Messages:
    5
    Balance:
    - 26Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Help! please
    downloaded the kartkraft plugin and patched for motion all good, turned on telemetry in the game all good, but still no motion? and have sim studio wind sim no joy with that either?
    is there something im missing, have motion with other games no problem but struggling with this one?
  13. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,454
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    27,070Coins
    Ratings:
    +3,552 / 10 / -0
    What do your min/max settings look like?
  14. paul draper

    paul draper New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jul 28, 2018
    Messages:
    5
    Balance:
    - 26Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hello buddy
    in my sim tools tuning centre
    roll max 5 min -5
    pitch max 5 min -5
    heave max 10 min -10
    yaw max 180 min -180
    sway max 20 min -20
    extra1 (traction loss) max 0 min -0
    hope this the info you need?
    cheers
  15. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,454
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    27,070Coins
    Ratings:
    +3,552 / 10 / -0
    if you still have no motion, what does the settings look like for axis assignments with this game?
  16. Kranky Pantz

    Kranky Pantz Active Member

    Joined:
    Sep 9, 2018
    Messages:
    306
    Location:
    Canada, Eh!
    Balance:
    1,893Coins
    Ratings:
    +234 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    @value1
    @Keir

    Is there any chance that yesterday's game update broke the plugin?

    I went to test out the new track last night (which by the way is AWESOME!), and had no motion.
    All of my settings remain the same, the plugin starts with the game, and my seat kicks into position....but there's no movement when out on the track.

    I'd appreciate to hear if others have been experiencing the same issue, or if it's only on my end.
    Other titles are working fine, so I know that it's not my rig.
    Cheers!
    • Informative Informative x 1
  17. Kranky Pantz

    Kranky Pantz Active Member

    Joined:
    Sep 9, 2018
    Messages:
    306
    Location:
    Canada, Eh!
    Balance:
    1,893Coins
    Ratings:
    +234 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    @value1
    @Keir

    I've just tested this again now, but there's still no motion after the recent update.
    All my settings both in-game and SimTools look correct, and I've even tried re-patching the game...still no movement.
    This was working perfectly before the latest update for the new track.
    Any ideas folks?
  18. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,104
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    6,650Coins
    Ratings:
    +3,027 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    • Informative Informative x 2
  19. Kranky Pantz

    Kranky Pantz Active Member

    Joined:
    Sep 9, 2018
    Messages:
    306
    Location:
    Canada, Eh!
    Balance:
    1,893Coins
    Ratings:
    +234 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    Interesting, and yes, I am in fact using the plugin which @yobuddy created back on May 17th (the original has a build date of May 10th).

    I didn't think that there would be any substantial differences between the two, given that it was only GameVibe support being added and it is also from a later date.


    Apologies for the confusion, and I'll amend my Steam forum posts/questions as they are now irrelevant given this new info.

    @yobuddy, would it be possible to update & repost the plugin again with GameVibe support?
  20. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,454
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    27,070Coins
    Ratings:
    +3,552 / 10 / -0
    Yes, I will look at it buddy.
    My guess is the output options have changed or something.
    He did mention he was going to add new stuff.
    Do you know if there is a list of new outputs?
    • Like Like x 1