1. Do not share user accounts! Any account that is shared by another person will be blocked and closed. This means: we will close not only the account that is shared, but also the main account of the user who uses another person's account. We have the ability to detect account sharing, so please do not try to cheat the system. This action will take place on 04/18/2023. Read all forum rules.
    Dismiss Notice
  2. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  3. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  4. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules
eaorobbie

K8055 Interface V1 - 2 DOF Original EXE 2016

K8055 Interface 2DOF

  1. eaorobbie

    eaorobbie Well-Known Member SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    2,574
    Occupation:
    CAD Detailer
    Location:
    Ellenbrook, Western Australia
    Balance:
    20,405Coins
    Ratings:
    +1,683 / 23 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT, 6DOF
    eaorobbie submitted a new resource:

    K8055 Interface V1 - 2 DOF - K8055 Interface 2DOF

    Read more about this resource...
    • Like Like x 3
    • Winner Winner x 3
    • Useful Useful x 1
  2. -kevin-

    -kevin- Fast e Furious

    Joined:
    Apr 6, 2012
    Messages:
    249
    Occupation:
    Termo Tecnico industriale
    Location:
    Italy
    Balance:
    138Coins
    Ratings:
    +175 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, SimforceGT, 4DOF
    Great job Rob thank you very much:thumbs
  3. eaorobbie

    eaorobbie Well-Known Member SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    2,574
    Occupation:
    CAD Detailer
    Location:
    Ellenbrook, Western Australia
    Balance:
    20,405Coins
    Ratings:
    +1,683 / 23 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT, 6DOF
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
    • Winner Winner x 1
  4. billo2404

    billo2404 Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Messages:
    119
    Location:
    Roma, Italia
    Balance:
    1,236Coins
    Ratings:
    +36 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    AC motor, 6DOF
    Real quick .... thanks to you eaorobbie and to all the staff of simtools :cheers
    • Friendly Friendly x 1
  5. auryza

    auryza Active Member

    Joined:
    Jun 12, 2013
    Messages:
    109
    Location:
    Lithuania
    Balance:
    4,326Coins
    Ratings:
    +76 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, Arduino

    Attached Files:

  6. eaorobbie

    eaorobbie Well-Known Member SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    2,574
    Occupation:
    CAD Detailer
    Location:
    Ellenbrook, Western Australia
    Balance:
    20,405Coins
    Ratings:
    +1,683 / 23 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT, 6DOF
  7. auryza

    auryza Active Member

    Joined:
    Jun 12, 2013
    Messages:
    109
    Location:
    Lithuania
    Balance:
    4,326Coins
    Ratings:
    +76 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, Arduino
    Yes it's ok now ! Thank you very much for help, now my k8055 working perfectly !!!
    I will post later my progress . when i will have more time to play on it .
  8. eaorobbie

    eaorobbie Well-Known Member SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    2,574
    Occupation:
    CAD Detailer
    Location:
    Ellenbrook, Western Australia
    Balance:
    20,405Coins
    Ratings:
    +1,683 / 23 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT, 6DOF
    Thanks , new app is coming along a little slower but think I better put it away for now and build some instructions for newbies to follow.
    There is a lot going on , on one page, can be a little confusing , hence Im building a more user friendly app, first one is to prove it can be done, without the need for an Arduino. Let the K8055 live long.
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
    • Informative Informative x 1
  9. Ricardo Moraes

    Ricardo Moraes New Member

    Joined:
    Nov 22, 2013
    Messages:
    1
    Balance:
    315Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor
    Hello everyone, I am new here and have a 2dof ready to Velleman and sybertooh, use the x-sim and am currently trying to understand how to run a simtools. I'm having problems plugin did you install, the error is that it will search the web installation, is helping me?
  10. ferslash

    ferslash Active Member

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Messages:
    495
    Balance:
    4,798Coins
    Ratings:
    +181 / 2 / -0
    dear rob:

    in your oppinion is this a better solution that the arduino solution?

    best regards from your mexican frined

    fer
  11. bsft

    bsft

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  12. ferslash

    ferslash Active Member

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Messages:
    495
    Balance:
    4,798Coins
    Ratings:
    +181 / 2 / -0
    jaja dont worry he will show up, :D
  13. -kevin-

    -kevin- Fast e Furious

    Joined:
    Apr 6, 2012
    Messages:
    249
    Occupation:
    Termo Tecnico industriale
    Location:
    Italy
    Balance:
    138Coins
    Ratings:
    +175 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, SimforceGT, 4DOF
    n fact .... but where is it ?? @eaorobbie :think
    I'm having problems with the application of the right engine someone has the same problem?

    yet time ago when I did the test was affixed ... I do not understand where the problem is.:confused::confused:
  14. Luc1gnol0

    Luc1gnol0 New Member

    Joined:
    Mar 12, 2015
    Messages:
    11
    Location:
    Itala, Italy
    Balance:
    200Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    grazie ma ho gia visto quella pagina, appena apro il setup "impossibile avviare l'applicazione, contattare il fornitore dell'applicazione"
  15. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    20,616
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    145,563Coins
    Ratings:
    +10,795 / 52 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Google translate -
    thanks but I've already seen that page, as soon as I open the setup " impossible to start the application , contact the application vendor "

    Is this on a 64bit machine and if so have you followed the earlier thread advice?
  16. Luc1gnol0

    Luc1gnol0 New Member

    Joined:
    Mar 12, 2015
    Messages:
    11
    Location:
    Itala, Italy
    Balance:
    200Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    i have installed the 199.7k version, and i have copy and paste the file in the simtools folder, but dont work the setup.exe and the application... " impossible to start the application , contact the application vendor "
  17. eaorobbie

    eaorobbie Well-Known Member SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    2,574
    Occupation:
    CAD Detailer
    Location:
    Ellenbrook, Western Australia
    Balance:
    20,405Coins
    Ratings:
    +1,683 / 23 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT, 6DOF
    Do you have the demo program that the K8055 comes with, if this can not access the card then you need to load the drivers for the K8055.
    Please use the updated resource which is just the exe file.
    • Informative Informative x 1
  18. Luc1gnol0

    Luc1gnol0 New Member

    Joined:
    Mar 12, 2015
    Messages:
    11
    Location:
    Itala, Italy
    Balance:
    200Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    yes, i have the k8055 demo (green and yellow icon) and the 8055 work with xsim, the problem is only when i open the setup.exe
  19. Dronneau.Y

    Dronneau.Y Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 22, 2015
    Messages:
    43
    Location:
    france
    Balance:
    115Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Hello,

    I recently started using Arduino + SimTools and I would like to reuse my old K8055 card, but I do not quite understand what to do for the installation to succeed!
  20. eaorobbie

    eaorobbie Well-Known Member SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    2,574
    Occupation:
    CAD Detailer
    Location:
    Ellenbrook, Western Australia
    Balance:
    20,405Coins
    Ratings:
    +1,683 / 23 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT, 6DOF
    • Like Like x 2
    • Useful Useful x 1