1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
value1

Joystick plugin 2.0.0.1

SimTools plugin to read the joystick values

  1. bergstein

    bergstein New Member

    Joined:
    Feb 20, 2017
    Messages:
    4
    Location:
    CHINA
    Balance:
    86Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    Arduino
    really really thanks for the spectacular work that had been done.
  2. Leandro Kemp

    Leandro Kemp Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    71
    Location:
    Brasil
    Balance:
    237Coins
    Ratings:
    +11 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    Any news on how to play a recorded data?
  3. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    9,590
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    78,721Coins
    Ratings:
    +6,580 / 32 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  4. BOUVEROT CLAUDE

    BOUVEROT CLAUDE New Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 15, 2016
    Messages:
    14
    Occupation:
    simracing, video game, music, movies, sports
    Location:
    Saint Gervais Les Bains - France
    Balance:
    26Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN6
    • Like Like x 1
  5. paulopsx2

    paulopsx2 Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    177
    Location:
    brasil
    Balance:
    - 6Coins
    Ratings:
    +25 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    great, works as well. thanks.
    but.. my left thumb, dont have a "correct" movements for most used games.. like a PITCH UP( push thumb down ), PITCH DOWN ( pull thumb up ) and ROLL LEFT ( push thumb left ) ROLL RIGHT ( push thumb right ); and no uses for RIGHT THUMB on general games ) some idea how to change this?
  6. Leandro Kemp

    Leandro Kemp Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    71
    Location:
    Brasil
    Balance:
    237Coins
    Ratings:
    +11 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    Yes. I already have the video Ride creator. The problem is to click clicking point by point to configure each movement. Could not you put the joystick recording data together with the video?
  7. Leandro Kemp

    Leandro Kemp Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    71
    Location:
    Brasil
    Balance:
    237Coins
    Ratings:
    +11 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    Send me a ZAP that I explain. KKK.
    • Like Like x 1
  8. paulopsx2

    paulopsx2 Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    177
    Location:
    brasil
    Balance:
    - 6Coins
    Ratings:
    +25 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    Mkay rs
  9. chappy

    chappy New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 18, 2017
    Messages:
    6
    Location:
    Melbourne, Australia
    Balance:
    82Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, JRK
    thanks for this plugin, looks like its probably the best option for titles like IL2 BOS where no data is provided by the developers to aid in these projects (yet)

    anyone tried this with either x55 or G940 joystick axes?
  10. misoswan

    misoswan Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Jun 27, 2014
    Messages:
    182
    Balance:
    547Coins
    Ratings:
    +47 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, JRK
    hi
    i have g940 work fine :grin
  11. paulopsx2

    paulopsx2 Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    177
    Location:
    brasil
    Balance:
    - 6Coins
    Ratings:
    +25 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    Im using g940 too... but... how to change axis thumbs?
  12. misoswan

    misoswan Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Jun 27, 2014
    Messages:
    182
    Balance:
    547Coins
    Ratings:
    +47 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, JRK
    in sim tools game engine ..... ( axis assignments) ...... Joystick
    • Agree Agree x 1
  13. paulopsx2

    paulopsx2 Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    177
    Location:
    brasil
    Balance:
    - 6Coins
    Ratings:
    +25 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    weird.. i try this. but axis are assign on diferent patches, for RIGHT thumb. I try some combos like a pitch roll disable, change to heave, but dont works
  14. George Dobransky

    George Dobransky Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 29, 2016
    Messages:
    113
    Location:
    Hungary
    Balance:
    390Coins
    Ratings:
    +37 / 3 / -0
    Hi guys,

    Joystick selection table at start has dissapeared. Till now it was shown and selectable. Only small window
    can see. Any ideas?

    George
  15. George Dobransky

    George Dobransky Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 29, 2016
    Messages:
    113
    Location:
    Hungary
    Balance:
    390Coins
    Ratings:
    +37 / 3 / -0
    Hi There,

    I Have X56, with 2 usb. One for the thrust unit, one for the joystick unit.
    I can only use with the plugin one in the same time.
    Any ideas to use both USB units (thrust and joy)?

    Cheers,
    George
  16. paulopsx2

    paulopsx2 Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    177
    Location:
    brasil
    Balance:
    - 6Coins
    Ratings:
    +25 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    Unfortunely, isnt possible. If you run joy plugin, the program asks you abou your joy. Only one for use.
  17. jesusete007

    jesusete007 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 10, 2017
    Messages:
    8
    Location:
    VAENCIA
    Balance:
    40Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Hi there!

    Im also interested to know if Thrustmaster - T.Flight Hotas X is supported.. :)

    thanks in advance for any help!

    regards
  18. George Dobransky

    George Dobransky Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 29, 2016
    Messages:
    113
    Location:
    Hungary
    Balance:
    390Coins
    Ratings:
    +37 / 3 / -0
    Guys,

    Here is an article I wrote to Elite forum about you can easy set up any joystick, or multiple joysticks with more than one usb with the following method:

    Joystick plugin only can manage 1 joystick input, so if you have stick, thrust and pedal separatelly with 2 or 3 usb inputs, or if you have some compatibility problems with your joy, you can use the software called vJoy, a virtual joystick device. you can download from here:

    https://sourceforge.net/projects/vjoystick/files/Beta 2.x/

    There is several versions, the new ones has a chance to get an installation problem with win7, or win10, in this
    case you can try an older version. I have spent some hours with that fcking issue....:(

    You need also a remapper utility, for new versions of vJoy there is UCR, link:

    https://github.com/evilC/UCR

    For older versions of vJoy, you can use UJR:

    http://evilc.com/fil...hk/vjoy/ujr.zip

    With these utils you can easily set up multiple joys or usb input into one, and a lot of advantages
    there, like you can program some movements to buttons, axes, etc. For example you can program any
    movement to landing gear down, or hyperjump, etc.

    Hope it helps you in these unhappy days....

    Cheers,
    George
    • Informative Informative x 2
  19. jungletech

    jungletech New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jul 1, 2017
    Messages:
    4
    Location:
    California
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    In case anyone else has a problem with getting the plugin to detect joystick movement when multiple devices are plugged in, I had to go to my game controller setting in the Windows control panel and select the preferred device. The plugin was detecting movement from my xbox 360 controller, but not my HOTAS. Changing that setting fixed the issue for me:
    Preferred Device.png

    Thanks for this plugin, it's been awesome!
    • Informative Informative x 4