1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules
value1

Joystick plugin 2.0.0.1

SimTools plugin to read the joystick values

  1. bergstein

    bergstein New Member

    Joined:
    Feb 20, 2017
    Messages:
    4
    Location:
    CHINA
    Balance:
    188Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    Arduino
    really really thanks for the spectacular work that had been done.
  2. Leandro Kemp

    Leandro Kemp Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    150
    Location:
    Brasil
    Balance:
    303Coins
    Ratings:
    +20 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    Any news on how to play a recorded data?
  3. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,811
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    115,498Coins
    Ratings:
    +9,228 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  4. BOUVEROT CLAUDE

    BOUVEROT CLAUDE New Member

    Joined:
    Oct 15, 2016
    Messages:
    14
    Occupation:
    simracing, video game, music, movies, sports
    Location:
    Saint Gervais Les Bains - France
    Balance:
    64Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN6
    • Like Like x 1
    • Useful Useful x 1
  5. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    495
    Location:
    brasil
    Balance:
    428Coins
    Ratings:
    +108 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    great, works as well. thanks.
    but.. my left thumb, dont have a "correct" movements for most used games.. like a PITCH UP( push thumb down ), PITCH DOWN ( pull thumb up ) and ROLL LEFT ( push thumb left ) ROLL RIGHT ( push thumb right ); and no uses for RIGHT THUMB on general games ) some idea how to change this?
  6. Leandro Kemp

    Leandro Kemp Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    150
    Location:
    Brasil
    Balance:
    303Coins
    Ratings:
    +20 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    Yes. I already have the video Ride creator. The problem is to click clicking point by point to configure each movement. Could not you put the joystick recording data together with the video?
  7. Leandro Kemp

    Leandro Kemp Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    150
    Location:
    Brasil
    Balance:
    303Coins
    Ratings:
    +20 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    Send me a ZAP that I explain. KKK.
    • Like Like x 1
  8. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    495
    Location:
    brasil
    Balance:
    428Coins
    Ratings:
    +108 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    Mkay rs
  9. chappy

    chappy New Member

    Joined:
    Jan 18, 2017
    Messages:
    7
    Location:
    Melbourne, Australia
    Balance:
    189Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, JRK
    thanks for this plugin, looks like its probably the best option for titles like IL2 BOS where no data is provided by the developers to aid in these projects (yet)

    anyone tried this with either x55 or G940 joystick axes?
  10. misoswan

    misoswan Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Jun 27, 2014
    Messages:
    250
    Balance:
    903Coins
    Ratings:
    +61 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, JRK
    hi
    i have g940 work fine :grin
  11. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    495
    Location:
    brasil
    Balance:
    428Coins
    Ratings:
    +108 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    Im using g940 too... but... how to change axis thumbs?
  12. misoswan

    misoswan Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Jun 27, 2014
    Messages:
    250
    Balance:
    903Coins
    Ratings:
    +61 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, JRK
    in sim tools game engine ..... ( axis assignments) ...... Joystick
    • Agree Agree x 1
  13. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    495
    Location:
    brasil
    Balance:
    428Coins
    Ratings:
    +108 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    weird.. i try this. but axis are assign on diferent patches, for RIGHT thumb. I try some combos like a pitch roll disable, change to heave, but dont works
  14. George Dobransky

    George Dobransky Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 29, 2016
    Messages:
    202
    Location:
    Hungary
    Balance:
    250Coins
    Ratings:
    +117 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Hi guys,

    Joystick selection table at start has dissapeared. Till now it was shown and selectable. Only small window
    can see. Any ideas?

    George
  15. George Dobransky

    George Dobransky Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 29, 2016
    Messages:
    202
    Location:
    Hungary
    Balance:
    250Coins
    Ratings:
    +117 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Hi There,

    I Have X56, with 2 usb. One for the thrust unit, one for the joystick unit.
    I can only use with the plugin one in the same time.
    Any ideas to use both USB units (thrust and joy)?

    Cheers,
    George
  16. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    495
    Location:
    brasil
    Balance:
    428Coins
    Ratings:
    +108 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    Unfortunely, isnt possible. If you run joy plugin, the program asks you abou your joy. Only one for use.
  17. jesusete007

    jesusete007 New Member

    Joined:
    Oct 10, 2017
    Messages:
    14
    Location:
    VAENCIA
    Balance:
    120Coins
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Hi there!

    Im also interested to know if Thrustmaster - T.Flight Hotas X is supported.. :)

    thanks in advance for any help!

    regards
  18. George Dobransky

    George Dobransky Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 29, 2016
    Messages:
    202
    Location:
    Hungary
    Balance:
    250Coins
    Ratings:
    +117 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Guys,

    Here is an article I wrote to Elite forum about you can easy set up any joystick, or multiple joysticks with more than one usb with the following method:

    Joystick plugin only can manage 1 joystick input, so if you have stick, thrust and pedal separatelly with 2 or 3 usb inputs, or if you have some compatibility problems with your joy, you can use the software called vJoy, a virtual joystick device. you can download from here:

    https://sourceforge.net/projects/vjoystick/files/Beta 2.x/

    There is several versions, the new ones has a chance to get an installation problem with win7, or win10, in this
    case you can try an older version. I have spent some hours with that fcking issue....:(

    You need also a remapper utility, for new versions of vJoy there is UCR, link:

    https://github.com/evilC/UCR

    For older versions of vJoy, you can use UJR:

    http://evilc.com/fil...hk/vjoy/ujr.zip

    With these utils you can easily set up multiple joys or usb input into one, and a lot of advantages
    there, like you can program some movements to buttons, axes, etc. For example you can program any
    movement to landing gear down, or hyperjump, etc.

    Hope it helps you in these unhappy days....

    Cheers,
    George
    • Informative Informative x 2
  19. jungletech

    jungletech New Member

    Joined:
    Jul 1, 2017
    Messages:
    4
    Location:
    California
    Balance:
    117Coins
    Ratings:
    +8 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    In case anyone else has a problem with getting the plugin to detect joystick movement when multiple devices are plugged in, I had to go to my game controller setting in the Windows control panel and select the preferred device. The plugin was detecting movement from my xbox 360 controller, but not my HOTAS. Changing that setting fixed the issue for me:
    Preferred Device.png

    Thanks for this plugin, it's been awesome!
    • Informative Informative x 4
    • Like Like x 1
  20. Youngsoo Cho

    Youngsoo Cho VR Sim Racing Gamer

    Joined:
    May 25, 2017
    Messages:
    154
    Occupation:
    Business Man
    Location:
    Korea
    Balance:
    427Coins
    Ratings:
    +32 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    it works fine but,
    fanatec csw 2.5 is off center - 32768 is default value for roll/sway/heave and 665.35 for extra 1.
    so my dofreality v3 rig keep being off center everytime I run the plugin.
    how can I handle it? any ideas?