1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
value1

iRacing Plugin 2.0.3.2

SimTools game plugin for iRacing

  1. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,047
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    4,581Coins
    Ratings:
    +2,887 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    value1 submitted a new resource:

    iRacing Plugin - SimTools game plugin for iRacing

    Read more about this resource...
  2. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,047
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    4,581Coins
    Ratings:
    +2,887 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    • Like Like x 4
  3. RufusDufus

    RufusDufus Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    681
    Location:
    Adelaide Australia
    Balance:
    12,505Coins
    Ratings:
    +921 / 7 / -1
  4. eaorobbie

    eaorobbie Well-Known Member Staff Member SimTools Developer Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    2,593
    Occupation:
    CAD Detailer
    Location:
    Ellenbrook, Western Australia
    Balance:
    19,452Coins
    Ratings:
    +1,630 / 22 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT, 6DOF
    I have to wait , damn it , waiting for paypal to clear so I can renew my membership, bugger missed that email for renewal. Oh well I will test as soon as I can.
  5. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,047
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    4,581Coins
    Ratings:
    +2,887 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    • Like Like x 1
  6. eaorobbie

    eaorobbie Well-Known Member Staff Member SimTools Developer Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    2,593
    Occupation:
    CAD Detailer
    Location:
    Ellenbrook, Western Australia
    Balance:
    19,452Coins
    Ratings:
    +1,630 / 22 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT, 6DOF
    Confirm here done a quick test thanks heaps, but got to go party,
    Happy New Years, Thanks @value1
    • Like Like x 1
  7. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,047
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    4,581Coins
    Ratings:
    +2,887 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Thank you eaorobbie for the good news and you sacrificing your party time!
    Happy New Year too! :cheers
  8. eaorobbie

    eaorobbie Well-Known Member Staff Member SimTools Developer Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    2,593
    Occupation:
    CAD Detailer
    Location:
    Ellenbrook, Western Australia
    Balance:
    19,452Coins
    Ratings:
    +1,630 / 22 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT, 6DOF
    Sorry to pop the bubble but after couple of hours of SimTools running in background, going in and out of a race the data stream slows again badly to the point you have to turn the motion off.
    Sorry this is sort of not usable for online racing as most races are an hour apart, so the only fix I have found is to stop Sim Tools and restart it before going in for the next race, might be a SimTools fault and not the plugin, not sure, just trying to work it out.
  9. RufusDufus

    RufusDufus Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    681
    Location:
    Adelaide Australia
    Balance:
    12,505Coins
    Ratings:
    +921 / 7 / -1
    For info in case it helps pinpoint the problem... I have found that if I just shutdown and restart the Game Manager everything comes good again. I can leave iRacing and game engine running.
  10. eaorobbie

    eaorobbie Well-Known Member Staff Member SimTools Developer Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    2,593
    Occupation:
    CAD Detailer
    Location:
    Ellenbrook, Western Australia
    Balance:
    19,452Coins
    Ratings:
    +1,630 / 22 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT, 6DOF
    Thanks that will have to do until they can look at the issue, thanks for the test
  11. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,047
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    4,581Coins
    Ratings:
    +2,887 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    • Like Like x 2
  12. RufusDufus

    RufusDufus Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    681
    Location:
    Adelaide Australia
    Balance:
    12,505Coins
    Ratings:
    +921 / 7 / -1
  13. RufusDufus

    RufusDufus Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    681
    Location:
    Adelaide Australia
    Balance:
    12,505Coins
    Ratings:
    +921 / 7 / -1
    Does anyone else have problems with the latest... it doesn't seem to recognise the game start-up. Have tried re patching three times, each time nothing, but each time I re-install the previous version everything ok?
  14. Rinus janssens

    Rinus janssens Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    159
    Occupation:
    environmental construction
    Location:
    Holland
    Balance:
    2,071Coins
    Ratings:
    +89 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    SCN5
    I wil try today
  15. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,047
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    4,581Coins
    Ratings:
    +2,887 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    @RufusDufus: Start GameManager after iRacing and you'll be fine.
    • Like Like x 1
  16. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,047
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    4,581Coins
    Ratings:
    +2,887 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
  17. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,073
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    32,513Coins
    Ratings:
    +3,154 / 10 / -0
  18. Rinus janssens

    Rinus janssens Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    159
    Occupation:
    environmental construction
    Location:
    Holland
    Balance:
    2,071Coins
    Ratings:
    +89 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    SCN5
    lol nice work but I did not had any problem with the old version.

    Talking about plugin versions... is it possible to make a uniek version number in the new download files to keep them apart ?
  19. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,047
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    4,581Coins
    Ratings:
    +2,887 / 10 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Each update has a unique version number. You can check the different versions in the Version History
    Version History.jpg
    The individual plugin .dll's also have a version number.
    Right-click on the dll (from zip-file or in directory C:\Users\User\AppData\Local\SimTools\GamePlugins) and see the version number under details:
    Version Number.jpg
  20. eaorobbie

    eaorobbie Well-Known Member Staff Member SimTools Developer Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    2,593
    Occupation:
    CAD Detailer
    Location:
    Ellenbrook, Western Australia
    Balance:
    19,452Coins
    Ratings:
    +1,630 / 22 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT, 6DOF
    Ok but ya all missed something , I personally run Iracing in 64bit and now can not have motion,
    please include in the process names iRacingSim64.exe.
    Ta first plugin had it,
    Now stable can we setup the speed ,rpm and gear please.
    Thanks.
    • Useful Useful x 1