1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

How many members have Motion Sim Rigs?

Discussion in 'Off Topic - All other stuff here' started by gazza1101, May 20, 2016.

  1. gazza1101

    gazza1101 Member

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    45
    Location:
    uk
    Balance:
    611Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Yes cant wait till Simtools 2:)
  2. gazza1101

    gazza1101 Member

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    45
    Location:
    uk
    Balance:
    611Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    So i guess the transducers add to the experience with a motion Rig?
  3. BlazinH

    BlazinH Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2013
    Messages:
    2,185
    Location:
    Oklahoma City, USA
    Balance:
    16,254Coins
    Ratings:
    +1,836 / 32 / -1
    What transducers add depends on the fidelity of motion your rig can achieve. The higher fidelity the motion is, the less transducers add to the experience.
    • Like Like x 1
  4. Barry

    Barry Active Member

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    397
    Occupation:
    Web Developer
    Location:
    Northern Ireland
    Balance:
    3,827Coins
    Ratings:
    +251 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    The transducers are a cheap add on. In total they'll maybe cost me around £100 to add to the system. If they add immersion of some sort then it's a bonus. I wanted them to add road texture or small subtle vibrations to the sim which the large movements from the motors won't be able to create.
  5. GTHQ_koop

    GTHQ_koop Active Member

    Joined:
    May 11, 2015
    Messages:
    115
    Occupation:
    Something with airplanes..
    Location:
    Lakehills Texas USA
    Balance:
    2,046Coins
    Ratings:
    +65 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    This :)
  6. Adrianstealth

    Adrianstealth Active Member

    Joined:
    Nov 18, 2010
    Messages:
    158
    Occupation:
    director
    Location:
    england
    Balance:
    276Coins
    Ratings:
    +37 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    SCN6, 4DOF
    Heres a pic

    Everything custom made (apart from bodnar ffb), used 80/20 for a few prototypes prior to going to box tube / welded / powder coated

    Built for racing motion but it to my surprise feels brilliant for flight too

    It seemed like lots of hassle at the time but the enjoyment it has paid back even in the last year has easily paid back + its rock solid and maintenance free, it will keep paying back co rears to come, this and VR is truly an escape

    Ps if anyone needs scn6 covers and damper systems let me know
    -laser cut , machine welded, powder coated , they look fab
    WIN_20160517_15_23_40_Pro.jpg WIN_20160517_15_24_17_Pro.jpg
    Got to do a bit of cable tidy that's all
    • Like Like x 2
  7. f1iceman

    f1iceman Why So Serious ? ( The Joker )

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Messages:
    828
    Location:
    UK
    Balance:
    1,304Coins
    Ratings:
    +388 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, SCN5
    smashing that is :)
    that wheel must make it aswell
    • Agree Agree x 1
  8. Nick Moxley

    Nick Moxley Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    2,786
    Occupation:
    Owner/Operator- Moxleys Rantals
    Location:
    Winnipeg Manitoba Canada
    Balance:
    17,254Coins
    Ratings:
    +2,502 / 30 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, JRK

    Why the Cables on top of the wheel, Why not pivot the motor and have them on the side ?
  9. gazza1101

    gazza1101 Member

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    45
    Location:
    uk
    Balance:
    611Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    I have never seen a wheel like that, looks expensive:) a little better than my G920 iI would imagine.
  10. Nick Moxley

    Nick Moxley Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    2,786
    Occupation:
    Owner/Operator- Moxleys Rantals
    Location:
    Winnipeg Manitoba Canada
    Balance:
    17,254Coins
    Ratings:
    +2,502 / 30 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, JRK

    They are called AC servo motor's....capable of upwards of 60nm of torque, So enough to break finger and bones......Totally different level as opposed to the commercial stuff like Logitech/Thrustmaster.

    Stock Fanatec compared to Upgraded Buhler's.

    [​IMG]



    AC servo motor.

    [​IMG]
    • Like Like x 2
  11. f1iceman

    f1iceman Why So Serious ? ( The Joker )

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Messages:
    828
    Location:
    UK
    Balance:
    1,304Coins
    Ratings:
    +388 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, SCN5
    leo bodnar sim ffb yes £3000 + without a wheel.
    think it just takes your sim to another world on par with any f1 simulation system.
    one day but not till my other things are sorted.
    ps a wheel is £1000+

    i am not sure if its competion is accuforce or not tho as thats a good setup i think too.
  12. f1iceman

    f1iceman Why So Serious ? ( The Joker )

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Messages:
    828
    Location:
    UK
    Balance:
    1,304Coins
    Ratings:
    +388 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, SCN5
    think you need more bodyshells ! lol
  13. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,601
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,858Coins
    Ratings:
    +3,422 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Whats a motion sim ? :D
    • Funny Funny x 1