1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Question GAMEVIBE ready PROFILES?

Discussion in 'Official Companion Apps' started by paulopsx2, Jul 20, 2018.

  1. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    491
    Location:
    brasil
    Balance:
    403Coins
    Ratings:
    +108 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    hi for all.

    Just idea.. for all of us. Is it possible, to put GAMEVIBE profiles GET READY for some games? Like a THE CREW 2, PROJECT CARS 2, or others? Something like simvibe? Choose the game, click and have fun? Maybe try to put this file on GAMEVIBE plugin packages?? I confess... create 1 by 1 its cool, but im tired.. rs..
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,788
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    34,002Coins
    Ratings:
    +3,940 / 10 / -0
    The problem is you can have quite a few different configurations on setup.
    But the Hi/Low profiles can be included in GameVibe itself if people post them.

    There files can be found here:
    "C:\Users\(your user folder)\AppData\Local\GameVibe\HiLowProfiles"

    There is another problem thou, most people only setup what they need, and not all possible vibe's
    There still is not allot of people with 3d vibe setups for instance.

    Take care,
    yobuddy
    • Informative Informative x 2
    • Like Like x 1
  4. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    491
    Location:
    brasil
    Balance:
    403Coins
    Ratings:
    +108 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    hum.. good point. I started new config for the crew 2, but only 4 effects.. collisions. road detail and turbulence (?? ). Ok.. no chassis for bumps, or for individual tires... so i try to put major effects on this 4. Result its.... "interesting", but
    There are some options missing, as I see in the simvibe ... harmonicas, by tire, etc.
  5. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,788
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    34,002Coins
    Ratings:
    +3,940 / 10 / -0
    But your trying to compare a 'wysiwyg' app to something that can be used for any game plugin now and in the future.

    GameVibe is completely configurable, from what every effect sounds like, to how every effect is used.
    And a plugin writer can easily add GameVibe support, without any altering of the raw telemetry game data. leading to a bunch of game support for GameVibe over time.

    Also, GameVibe effects can easily be expanded, like adding landing gear etc..
    btw, the tire affects, I'm guessing is 3D Chassis output in GameVibe.
    But not all games provide this data (shock position per wheel).

    In the end thou, we both have the same game data to work with.
    So no matter what you call things, there is only so many ways to do things with this data.
    So I would expect much of the same types of results.

    Also, keep in mind that using too many effects on the same set of kickers will just produce a mess.
    Unless you have a bunch of kickers, only using a few may work better on some setups.

    Take care all,
    yobuddy
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
    Last edited: Jul 22, 2018
  6. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    491
    Location:
    brasil
    Balance:
    403Coins
    Ratings:
    +108 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    yeah !! for shure. gamevibe its a AWESOME soft. No doubt. Simvibe its... " interesting" , but at 89$ and ULTRA LIMITED games list, isnt great idea for all of us. tks
    • Like Like x 1
  7. lawmankyo

    lawmankyo New Member

    Joined:
    Oct 31, 2018
    Messages:
    2
    Balance:
    87Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    There files can be found here:
    "C:\Users\(your user folder)\AppData\Local\GameVibe\HiLowProfiles"
  8. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    491
    Location:
    brasil
    Balance:
    403Coins
    Ratings:
    +108 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    i know. I refer to ready files, for download, or something else.
  9. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,788
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    34,002Coins
    Ratings:
    +3,940 / 10 / -0
    Should anyone actually setup all vibes for a game and wants to post there settings file, the file can be included in the next release.
    Take care,
    yobuddy
    • Like Like x 1
  10. CQeNS

    CQeNS New Member

    Joined:
    Aug 23, 2018
    Messages:
    22
    Balance:
    50Coins
    Ratings:
    +25 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    When I was setting up my GameVibe for the first time, I used the GameVibe Manual and RPM setup was pretty straightforward. However other vibrations (Chassis, road detail) were bit more tricky and I wish a list of recommended 1-2 sound options were provided that have worked the "best" or represent the vibration in the proper way.
    • Agree Agree x 2