1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Request (Feature) Game Plugin Requests

Discussion in 'SimTools Plugins' started by value1, Sep 21, 2014.

?

Game Plugin Requests

  1. Need for Speed series

    48 vote(s)
    21.6%
  2. GTA

    27 vote(s)
    12.2%
  3. Burnout Paradise

    13 vote(s)
    5.9%
  4. Grand Prix Legends

    20 vote(s)
    9.0%
  5. Nascar series

    10 vote(s)
    4.5%
  6. Battlefield series

    14 vote(s)
    6.3%
  7. D Series

    3 vote(s)
    1.4%
  8. F1 2014

    19 vote(s)
    8.6%
  9. The Crew

    14 vote(s)
    6.3%
  10. … (post your wish)

    119 vote(s)
    53.6%
Multiple votes are allowed.
  1. bob williams

    bob williams OSW

    Joined:
    Apr 18, 2012
    Messages:
    103
    Occupation:
    IT
    Location:
    Ermelo, Netherlands
    Balance:
    - 18Coins
    Ratings:
    +39 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Well you`re in for a treat then.. Go to sim racing mirror zone! www.srmz.net. All GPL mods are quality ones with lots of historical research and accuracy. There is f1 1965 / 66 / 69, canam 71, sportscars 67. Also there are hundreds of addon tracks available. There some top quality tracks made the complete targa florio and recently a scratch build historic spa francorchamps.

    Epic stuff..
  2. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,183
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    10,816Coins
    Ratings:
    +3,266 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Did I forget to mention that I'm too lazy or too busy to find the "right" or "recommended" download.
    upload_2015-5-31_13-20-24.png
    Any hint?
  3. bob williams

    bob williams OSW

    Joined:
    Apr 18, 2012
    Messages:
    103
    Occupation:
    IT
    Location:
    Ermelo, Netherlands
    Balance:
    - 18Coins
    Ratings:
    +39 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    • Like Like x 1
  4. bob williams

    bob williams OSW

    Joined:
    Apr 18, 2012
    Messages:
    103
    Occupation:
    IT
    Location:
    Ermelo, Netherlands
    Balance:
    - 18Coins
    Ratings:
    +39 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
  5. bob williams

    bob williams OSW

    Joined:
    Apr 18, 2012
    Messages:
    103
    Occupation:
    IT
    Location:
    Ermelo, Netherlands
    Balance:
    - 18Coins
    Ratings:
    +39 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    • Like Like x 1
  6. BlazinH

    BlazinH Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2013
    Messages:
    2,186
    Location:
    Oklahoma City, USA
    Balance:
    16,349Coins
    Ratings:
    +1,839 / 32 / -1
    @value1, As bob Williams states, use his provided link and download the GPL Maximum Installation installer from the GPL preservation society. And I don’t recall if these are included as part of the installer but I use gplrast_v2.5 to update the graphics drivers and gplshift to enable my G27 wheel and shifter and trackir support. You must have a GPL cd or an .iso of it though in order to use the installer. I haven’t used any other mods yet though, just the basics.



    @bob williams Yes, I use the GPL plugin from xsim2. It appears to use a .dll to extract the data. I think maybe papyrus provided an interface like outsim for it because a plugin window pops up that looks like its from papyrus before you can run GPL to get motion data. Since sierra/papyrus is defunct now they will no longer be of any assistance. Anyway, that plugin provides Gear, Speed, Vertical Force, Lateral Force, Axial Force, and Instant Torque data.
  7. bob williams

    bob williams OSW

    Joined:
    Apr 18, 2012
    Messages:
    103
    Occupation:
    IT
    Location:
    Ermelo, Netherlands
    Balance:
    - 18Coins
    Ratings:
    +39 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Yes, the correct rasterizers are included in the gplps installer.

    I`ve also tried to get it to run with X-sim, but never gotten the proper motion with it. Frex worked pretty good. GPL is up for grabs to try out, so it experimenting with it shouldn`t be to difficult..

    The lack of support for Grand Prix legends from other alternatives kept me from moving from frex. But there support is now ending and simtools offers motion for a lot of other sims. I would love a plugin for GPL ;)
    • Like Like x 1
  8. mrbeginner

    mrbeginner Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 8, 2012
    Messages:
    158
    Occupation:
    What ever come in my way
    Location:
    Finland Niinisalo
    Balance:
    17Coins
    Ratings:
    +55 / 1 / -0
    Hi!
    There been bigger update on Next car game: Wreckfest. Maybe it's time to make plugin to that?
    • Agree Agree x 3
  9. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,183
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    10,816Coins
    Ratings:
    +3,266 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Next Car Game Wreckfest.png
    No way I'm going to develop a plugin for this game! Early Access – Pre-Alpha! [​IMG]
    • Agree Agree x 2
  10. Boomslangnz

    Boomslangnz Active Member SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    346
    Balance:
    4,108Coins
    Ratings:
    +242 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    I doubt it's really early alpha. It's been out for over a year in early access and it is more then playable . Doubt they have just updated the status of it
  11. mrbeginner

    mrbeginner Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 8, 2012
    Messages:
    158
    Occupation:
    What ever come in my way
    Location:
    Finland Niinisalo
    Balance:
    17Coins
    Ratings:
    +55 / 1 / -0
    Hi!
    Is there possibility to make HAWX1/2 plugin because it can be played with oculus and sometimes it's nice to play some arcade where you don't have to use first 4 hours to make the damn plane fly.
    • Agree Agree x 2
  12. logic1208

    logic1208 its more safe for me, to drive sims ;-) SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    May 22, 2014
    Messages:
    22
    Location:
    switzerland
    Balance:
    521Coins
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    SCN5
    hi

    what about need for speed "the run"?
    its underrated, makes fun and is cheap....
  13. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    16,895
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    122,749Coins
    Ratings:
    +9,683 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  14. flyingdingy

    flyingdingy Member

    Joined:
    Oct 20, 2014
    Messages:
    36
    Occupation:
    IT
    Location:
    Norway
    Balance:
    519Coins
    Ratings:
    +14 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    Been a new big update now. The game is really starting to be playable... would be cool to have a plugin for it.
    • Agree Agree x 1
  15. spyderwash

    spyderwash genesy sim

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    106
    Location:
    italy varese
    Balance:
    - 129Coins
    Ratings:
    +58 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, Arduino
    I took on the steam packet euro truck simulator 2
    There are also other games
    euro truck simulator
    Scania truck driving simulator
    truck & trailer
    to run them need new blugin? euro truck simulator2 works well but the others do not have data and pach there are solutions or can not have movimeti for these games
    thank you
  16. Azeal

    Azeal New Member

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    3
    Occupation:
    Kuli Batak
    Location:
    Singapore
    Balance:
    271Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Is it possible to have games like mechwarrior or Hawken motion simulator?? With the new VR these games will be great with a simulator
  17. Avenga76

    Avenga76 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    518
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    Auckland, New Zealand
    Balance:
    3,258Coins
    Ratings:
    +841 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    • Like Like x 1
    • Useful Useful x 1
  18. DaVinster

    DaVinster Active Member

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    124
    Occupation:
    What does I.T. stand for?
    Location:
    AB, Canaduh
    Balance:
    1,150Coins
    Ratings:
    +48 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6, Motion platform
    This is a marvellous VR experience and just screams for motion! Works very well with a DK2. Other HMDs being supported soon.

    Any chance of a plug-in for this simulator?

    http://store.steampowered.com/app/208600/

    TIA!
    DaVinster

    [​IMG][​IMG]
    • Agree Agree x 1
  19. DaVinster

    DaVinster Active Member

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    124
    Occupation:
    What does I.T. stand for?
    Location:
    AB, Canaduh
    Balance:
    1,150Coins
    Ratings:
    +48 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6, Motion platform
    REQUEST: American Truck Simulator (ATS). Made by the same folks who made the Euro Truck series.. this is releasing in a few hours. Darn tempted to buy it but ETS2 works with oculus and simtools (although I haven't gotten it working with the oculus 'beta' branch of the game and assuming that will some once merged into the main branch of code..? Would be nice to drive with oculus, motion and road/trucks we're used to here in North America. ('Merica, F-Yeah!) Not interested in purchasing without motion tho..

    upload_2016-2-2_9-51-31.png

    Oh and finally.. 'Merica, F-Yeah!'

    Just like saying that and I'm Canadian :grin
  20. Historiker

    Historiker Dramamine Adict Staff Member Moderator Gold Contributor

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Messages:
    2,028
    Occupation:
    Retired
    Location:
    Michigan USA
    Balance:
    10,142Coins
    Ratings:
    +1,976 / 14 / -1
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    From what the pirates are saying; ATS is the same game engine, interface, etc. I bet that it will work with the ETS2 plugin.