1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Request (Feature) Game Plugin Requests

Discussion in 'SimTools Plugins' started by value1, Sep 21, 2014.

?

Game Plugin Requests

  1. Need for Speed series

    47 vote(s)
    21.3%
  2. GTA

    27 vote(s)
    12.2%
  3. Burnout Paradise

    13 vote(s)
    5.9%
  4. Grand Prix Legends

    20 vote(s)
    9.0%
  5. Nascar series

    10 vote(s)
    4.5%
  6. Battlefield series

    14 vote(s)
    6.3%
  7. D Series

    3 vote(s)
    1.4%
  8. F1 2014

    19 vote(s)
    8.6%
  9. The Crew

    14 vote(s)
    6.3%
  10. … (post your wish)

    119 vote(s)
    53.8%
Multiple votes are allowed.
  1. Blame73

    Blame73 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2014
    Messages:
    1,180
    Location:
    Italy
    Balance:
    8,104Coins
    Ratings:
    +1,054 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    @SilentChill @Avenga76 What about the game, is it worth the €€ they ask for? Or is it just another Dirt game?
  2. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,601
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,954Coins
    Ratings:
    +3,429 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    For such early access its pretty damn good judge for yourself :)




    Cant wait to see this develop.

    I like the handling I can feel the car so to speak and ermm yeah cant wait to get some decent cars bought. Quite a few issues with the rift at the moment but its still very playable.
    • Like Like x 7
  3. Blame73

    Blame73 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2014
    Messages:
    1,180
    Location:
    Italy
    Balance:
    8,104Coins
    Ratings:
    +1,054 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    Thanks for the video, you got got a lot of shaking in your seat don't you? After one hour session on Dirt you gonna be quite tired.
    Traction loss on rally is a must have!

    Is the FOV adjustable? Seems like you're driving from the back seat.
  4. Imeleon

    Imeleon Member

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    56
    Occupation:
    Construction Engineer
    Location:
    Chippenham UK
    Balance:
    - 44Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Are you using simcommander 3 or 4. I tried with 4 using the dirt 2 profile both steam and none steam and couldn't get any motion going.
    Did you have to alter the hardware config file to something specific. As in the ip address of simcommander.
  5. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,601
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,954Coins
    Ratings:
    +3,429 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    @Blame73 i am going to tone the roll down a bit it is a bit too much I have already done the pitch. Cant change the FOV yet and the view does seem way to big like assetto corsa did when they first released vr support. Hopefully will be a quick fix when they get round to it :)
  6. Imeleon

    Imeleon Member

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    56
    Occupation:
    Construction Engineer
    Location:
    Chippenham UK
    Balance:
    - 44Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Someone Posted this on iracing forum. Not sure if this works for the rift as well.

    If anyone has a burning need to change the cockpit FOV (the in-game adjustments are pretty minimal) it's possible to do so...it's a bit of hassle but not too bad.

    You have to do it for each car individually, but once you've done it once you can whip through the whole batch pretty quickly...

    Here's the instructions in 13(!) easy steps [​IMG]

    1) You need the Ryder BXML Converter program - get it here:
    http://petar.outer-heaven.net/downloads/ccount/click.php?id=23

    Unzip that anywhere...

    2) Now navigate to Dirt Rally cars folder...

    for instance: X:\SteamLibrary\steamapps\common\DiRT Rally\cars\models

    In this folder are the individual car folders...they have 3 letter abbreviations, but it's pretty easy to figure out which is which...

    3) Say I want to edit the Lancia Fulvia's FOV...I would choose the 'ful' folder and locate the file 'cameras.xml'

    4) Copy the 'cameras.xml' file and paste it into the folder containing the Ryder BXML Converter.exe.

    5) Drag and drop 'cameras.xml' onto Ryder BXML Converter executable file - this will create a new file - an editable .xml called 'cameras.C.xml'

    7) Open 'cameras.C.xml' using wordpad.

    8 ) Find the line <View type="Head" ident="head-cam" reverseCamera="head-cam_reverse" and then a few lines below that you will see: ><Parameter name="fov" type="scalar" value="50.0000" />
    Change that value to your desired FOV.

    9) Now, one line below that you will see: <Parameter name="playerAdjustableFOV" type="bool" value="true" />
    You need to change 'true' to 'false.' The FOV change will not take effect if you do not change this too...

    10) Save this file with your changes.

    11) Now drag this newly revised 'cameras.C.xml' and drop it on the Ryder BXML Converter executable file. You will get a box asking you to "enter the converion type." Type '1' and hit enter. It should say 'success!' and will have created another .xml file called. 'cameras.C.C.xml.' This file is now properly fomated for the game.

    12) Now you just need to move this new file, 'cameras.C.C.xml', back to the respective car folder - in this case SteamLibrary\steamapps\common\DiRT Rally\cars\models\ful and them rename it 'cameras.xml'
    You probably want to back up the original file first rather than overwriting it...

    13) Launch the game and enjoy your new cockpit FOV.
    Don't be put off by these instructions...it really only takes about 1 minute or so start to finish once you gone through the process... [​IMG]

    I wouldn't know (since I'm only using a single screen) but if you're an eyefinity user, you can change the FOV universally by just opening and editing X:\SteamLibrary\steamapps\common\DiRT Rally\cars\generics\eyefinity_cameras_adjustments.xml
    • Useful Useful x 4
    • Informative Informative x 1
  7. prodigy

    prodigy Burning revs

    Joined:
    Oct 27, 2013
    Messages:
    457
    Location:
    Croatia
    Balance:
    6,679Coins
    Ratings:
    +399 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, AC motor, SCN5, JRK
    For Triple screen users, set your FOV here:

    - Go to your <steam folder>\SteamApps\common\DiRT Rally\cars\generics\eyefinity_cameras_adjustments.xml and set the Fov angle as you wish.

    <CameraAdjustment class="Head">
    <Fov angle="85" />
    <Tilt percent="100" />
    <Position x="0.0" y="3.0" z="-40.0" />
    </CameraAdjustment>
    • Useful Useful x 4
  8. Blocos77

    Blocos77 New Member

    Joined:
    Apr 26, 2015
    Messages:
    3
    Location:
    France
    Balance:
    257Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    I'm waiting for Dirt rally plugin to !!!:)
  9. Avenga76

    Avenga76 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    518
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    Auckland, New Zealand
    Balance:
    3,258Coins
    Ratings:
    +841 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    Sim Commander 4.

    Scroll down about half way through this guide and you will see how I got it going

    http://www.isrtv.com/forums/topic/17665-accuforce-and-non-supported-wheel-fix/
    • Useful Useful x 1
  10. Boomslangnz

    Boomslangnz Active Member SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    346
    Balance:
    4,107Coins
    Ratings:
    +242 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    just curious, what is the better rally sim? Dirt Rally or Richard Burns Rally?
  11. Baptx

    Baptx Member

    Joined:
    Dec 11, 2014
    Messages:
    57
    Occupation:
    Employé
    Location:
    Haute-Savoie
    Balance:
    405Coins
    Ratings:
    +29 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN5, SCN6
    for the moment, the best sim rally is richard burns
  12. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    560
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,695Coins
    Ratings:
    +286 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
  13. Imeleon

    Imeleon Member

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    56
    Occupation:
    Construction Engineer
    Location:
    Chippenham UK
    Balance:
    - 44Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Thanks @Avenga76 . I tried that but still no joy. Would it be that the ip or port is a different number on my comp. any idea how to find this out.
  14. prodigy

    prodigy Burning revs

    Joined:
    Oct 27, 2013
    Messages:
    457
    Location:
    Croatia
    Balance:
    6,679Coins
    Ratings:
    +399 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, AC motor, SCN5, JRK
    @Imeleon

    My setup is same as Avenga's and it's working fine with those ip adress and port..
    • Like Like x 1
  15. Imeleon

    Imeleon Member

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    56
    Occupation:
    Construction Engineer
    Location:
    Chippenham UK
    Balance:
    - 44Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Damn it must be something else. Must be in sim com. I'll keep trying. Thanks anyway.
  16. zigzag49

    zigzag49 Active Member

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    251
    Balance:
    633Coins
    Ratings:
    +220 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    thanks the plugin
  17. michto35

    michto35 Member

    Joined:
    Jan 31, 2014
    Messages:
    98
    Location:
    france
    Balance:
    142Coins
    Ratings:
    +53 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    thanks for the plugin:thumbs
  18. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    560
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,695Coins
    Ratings:
    +286 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    Thank you for the plugin, You rock !!
  19. bob williams

    bob williams OSW

    Joined:
    Apr 18, 2012
    Messages:
    102
    Occupation:
    IT
    Location:
    Ermelo, Netherlands
    Balance:
    - 25Coins
    Ratings:
    +38 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    Grand Prix Legends got my vote! The mother of all sims, and with the great active community and mods it is still a very nice sim to play!
  20. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,183
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    10,789Coins
    Ratings:
    +3,266 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    @bob williams, @BlazinH
    When I google GPL I find hundres of mods (well, kinda ;))
    I'm too lazy or too busy to find the "right" or "recommended" one.
    Please give me a hint.